pitanje???

kad se elektromonter baci u elektroniku dogodi mu se sljedece:)

moje staro dobro pojacalo koje sam nasljedio od starijih narastaja je nekim cudom prestalo radit... uhvatio se ja sarafcigera otkrijem da je stakleni osigurac crko zamjenim ga i sad drzi ali pojacalo ni tona da pusti... sad sam se vec uhvatio veceg zahvata otvorio ga i primjetio da se jedan tranzistor otopio...

e sad pitanje glasi... otkrio sam koje su oznake na njemu (motorola) A05 ebc1 takvih ima jos bar 5 komada po plocici polemljeno ali vjerovatno trebaju bit tam :) pregledao sam krs koji sam jos ko klinac od koje kakvih stvri rastavio i nema nijedan takav nigdje.

Dali postoji kakva dostojna zamjena tome ili mora bas bit taj?

hvala.

Reply to
Kreso
Loading thread data ...

Za ubuduce. Osigurac ponekad zna crknuti s razlogom a ponekad i bez razloga. Ak je crko osigurac znaci da je najvjerojatnije doslo do kratkog spoja. Prilikom naknadnog ukljucivanja u struju , dobro je umjesto osiguracha spojiti neki otpornik od cirka 2 ili vishe ohma i desetak W. Tako ces moci vidjeti gdje je neki kratki spoj ,a da ne poteku velike struje kroz uredjaj koje bi mogle jos vishe ostetiti sam uredjaj. Nakon ispravljanja greske se vrati osigurach i stvar sljaka.

Ova oznaka nije oznaka modela tranzistora nego nesto drugo. Googl ne baca rezultate ,tak da neznam koja bi mogla biti zamjena

--
Pero(Klicov), makni SPAM za reply
kaciga glavu cuva ,a sta cuva kacigu?!?.!
Reply to
Pero

sad vidim da nisam sve napisao

dakle tranzistor je

MPS A05

Reply to
Kreso

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.