Jel se netko mozda prosetao ....

..... sa spektralnim analizatorom po gornjem gradu oko sabora i pogledao malo kako izgleda to cime oni ometaju GSM-e ?

Cuo sam nesto u medijima da je Sheki kupio spravu za 100000 kuna, pa sad ako je to obicno smetalo koje sprica po cijelom GSM spektru, mislim da ga je malko preplatio :)))

A sto je najgore, nedvojbeno je to da je sprava totalno nelegalna prema zakonu o telekomunikacijama. I onda neka mi nabavljamo dozvole i drzimo se reda, a visoki drzavni duznosnici kupuju opremu bez papira, novcem poreznih obveynika, i emitiraju sto i kako im se sprdne...

Reply to
kiri
Loading thread data ...

Najvjerojatnije je instaliran samo u sabornicu, tako da se efekt smetanja ne osjeti izvan nje a kamo li na najblizoj ulici.

Ti kad upalis fleksericu, zacudio bi se kolko smeca od RF-a emitiras u krugu

1 metra. Ali nakon 50 metara efekt je skoro pa nemjerljiv. Eto u tome je trik. Ne smetas nikom (razina polja pada sa udaljenosti od izvora). Sve mjere i regulative u zakonu o radio-komunikacaijama su samo zbog dvije stvari:
  1. Lova
  2. Smetnje
Reply to
Svemirko

Da, bilo bi super da je sabornica faradeyev kavez, ali nije... Meni je yanimljivije pitanje ovo - ako oni smiju, ako se to dozvoli dakle od sada moze svatko to kupiti i postaviti...

Cuj, jucer je rekao Kramaric da sada treba otici prilicno daleko od Sabora da bi se moglo telefonirati . Dakle smeta vise nego sto bi trebalo.

A iz ovoga sam i siguran da bi se moglo izmjeriti signal u krugu od vise stotina metara..

Reply to
kiri

"kiri" je napisao u poruci interesnoj grupi: snipped-for-privacy@9a7pka.ampr.org...

Sabor? Sheki? Fuck, ocito nisam dugo bio priko Ucke. Blago vama :)

Reply to
Coin

cuj mozda treba vremena da se gsm ponovo spoji na celiju...a on je recimo bio u autu pa to krivo protumacio? nemam pojma na koju foru ti smetaci rade

Reply to
Disorder

rade

Bas cu slijedeci tjedan prolaziti tamo pa cu probati izmjeriti signal.

Reply to
Svemirko

BTW, ima li tko kakvu shemu jednostavnog "GSM smetaca" radijusa uvrh glave

5m? tenks.

ga

se

Reply to
pHAT Bros2

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.