IMP-Ljubljana portafon

Moze li mi neko reci mogu li taj portafon zamjeniti s nekim portafonom-slusalica.

Ovaj IMP-Ljubljana portafon s dvije tipke "vrata" i "govor" ima 5 zica (dvije su spojene na isto mjesto). Taj portafon "glumi" i zvono na vratima stana.

Sto je tih 5 zica?

Reply to
mali perica
Loading thread data ...

Joj ne mozes, to je staro smece i citav IMPov sustav je uzasno i bespotrebno zakompliciran. Novi portafoni ti imaju samo dvije do max tri zice koje podrzavaju sve sto ti treba (kao i taj stari).

Reply to
marko

Isto pitanje sto nikako nije moguæe zamjeniti samo tu plocicu s obiènom slusalicom da ne mora cijeli ulaz u kuci mijenjati parlafone?

"marko" je napisao u poruci interesnoj grupi:ds9u73$c3m$ snipped-for-privacy@bagan.srce.hr...

Reply to
dr-eamer

Siguran odgovor mo¾es dobiti samo od nekog ko je to napravio, ja vjerujem da bi se to moglo, samo takoðer vjerujem da ako je prije postojao PTT gumb (push to talk) da æe se ta nova slu¹alica takoðer morati prebaciti-modificirati u PTT mode... No ako ima¹ sreæe onda æe ti sustav raditi u duplex modu za sigurne odgovore to bi trebalo pregledati... Z

Reply to
zega

Tocno, trebalo bi znatnije modificirati slusalicu i onu sitnu elektroniku u njoj jer kad bi nove slusalice stavio na IMP izgorile bi. Tj najlakse ti je kupit relej, par kondenzatora i otpornika i slozit novu elektroniku prema uzoru na staru, sve drugo zaboravi. Gnjavio sam se i s novim i sa starim portafonima tak da znam kaj pricam.

Reply to
marko

moze se zamjenit, ali ces morat potpuno raskopat slusalicu tako da zapravo dobijes taj stari parlafon ali u novom kucistu. btw koliko sam vidio to IMPovi po zgradama imaju jedno pojacalo, smjesteno u centralnom ormaru, koje se relejom prekapca iz jednog u drugi smjer tako da ces morat izvest PTT. Kod samostalnih IMPova, za 1 korisnika, to pojacalo je u jedinici u stanu.

Reply to
megamusic

Samo promjenom kompletnog sustava.

onoga

mozes probat na mikrofon u slusalici spojit nekakav komparator koji bi davao signal pri govoru i tako automatski izvodio PTT.

Elektronika je vrlo jednostavna i stat ce u gotovo svako kuciste(npr. nekoga jeftinog telefona)

Reply to
megamusic

Stari dobri VOX, da radilo je to meni samo nije bas samo komparator, malo ispravljanja i peglanja pa promjena osjetljivosti pa duljina drzanja... Z

Reply to
zega

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.