12V-220V

dal netko mozda ima shemu kakvog pretvaraca sa 12V na 220V,cca 300W, a da daje sinusni napon???

I dal mozda netko zna koliku snagu vuce prosjecna linija??? da ne raskapam sad printer i zvucnike i da trazim podatke o liniji...

Reply to
Ivan
Loading thread data ...

Pozdrav

UPS !!!!!!

Jeftino ,pouzdano, bolje nego samogradnja !!!!!!

I jeftinije...

Dr Wagner

Reply to
Bezimeni

spoji naopacke tranformator na dinamo na biciklu i primi drugi kraj, u jednu ruku jedan a u drugu drugi kraj. super ce ti bit....... neznam kolko ima wata, jako malo ali drma....

Reply to
foster

radi ti tako na biciklu neonska lampa i brijaci aparat :-)

Reply to
foster

Pozdrav

Nisam upoznat sa danasnjim biciklima (godine ,starost) , ali u moje vrijeme je dinamo drmao i bez transform. !! Fora je u tome ,kako je to izmj. male freq. , a velikih ind. "spiceva" ,pa dok nema opterecenja -" drma"!?

Dr Wagner

Reply to
Bezimeni

da ali je interesantno... mene je uvijek mucilo to kad je stari vozio sobni bicikl kako ta energija nikud ne odlazi (osim u zrak, u nistavilo) pa sam mu stavio gore 2 dinama. tako je fino dobio jedan ventilator (onaj sa kompjutora) da mu puse u lice (izravnao sam struju sa diodama i kondenzatorom), spojio tranzistor jedan koji je vrtio i kazete. stavio akumulator mali od 6V, sklopkice da sve to pali, kasnije sam skuzio da dinamo ima inducirani napon pa spojio naopako i transformator, tako mu je iznad glave svjetilila i neonska loampa i slozio uticnicu za brijaci aparat. Ukucani su bili zapnjeni jer to sam ja negdje oko 5 ili 6 razreda osnovne slagao. to me bas veselilo, jednostavno je ali vecina starijih je samo gledala i cudila se otkud mi to i kako to radi... :-)

Reply to
foster

Pozdrav

Uh , ti si jos mlad , kada dodjes u moje godine voziti ces sobni bicikl zbog doktora ili zbog ove mlade susjede ( frisko ofarbane u plavo ....) ,a ne zbog energetske krize ili ekoloskih pobuda !!!!! Ohrabrujuce je sto se netko tako mali bavi ovim , ali ponoviti cu ti ,mozda netko ima neki stari UPS , to je onaj pretvarac napona - kad nestane struje ,a komp i dalje radi ,kako nebi "izgubio" podatke ,dok ne "sevas" !!! (obicno 24 - 220V) To je malih dimenzija i obicno riknu baterije , a elektronika je OK ! Kao stvoreno za tvoje experimente ,ali pazi na izlazu je 220V i dovljno struje da te "ukanta" ,zato oprez !!!!

Dr Wagner

Reply to
Bezimeni

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.