CV Ketel

Hallo,

Mijn zoon heeft met een CV Ketel van het merk RODIAC, het volgende probleem:

Als hij de steker omdraait dan valt de ketel in Storing, draait hij de steker weer om dan werkt de ketel weer goed.

Volgens de monteur is de ketel "Fasegevoelig" en is hierdoor het ionisatiestangetje kapot gegaan.

Is dit een grap van het tv programma "Spookhuis" of is dit echt waar??

Hoop dat iemand dit weet of er ervaring mee heeft.

Vriendelijke groeten,

Nico..

Reply to
Nico..
Loading thread data ...

In de nieuwsgroep news:brl4o1$6t$ snipped-for-privacy@reader08.wxs.nl, slingerde Nico.. de volgende woorden naar ons toe:

het lijkt mij lulkoek dat de ketel defect raakt van de stekker omdraaien. bij een installatie weet je ja toch niet aan welke kant van de wandcontactdoos de fase zit? en of de stekker er 'normaal' of 'op de kop' er in komt?

--
JVD - jvd_609 [at] hotmail [dot] com
http://www.josvandijken.tk - http://www.jvd-ftp.tk
ftp://jvd.no-ip.info - mail voor account
Let op: spamblock!
Reply to
JVD

"Nico.." schreef in bericht news:brl4o1$6t$ snipped-for-privacy@reader08.wxs.nl...

probleem:

Remeha heeft ook eens een huis-tuin en keuken CV kombiketel gehad die fase gevoelig was.. Het kan. De grotere C.V. ketels zijn (of waren, ik ben een jaar of 6 uit het vak) alle fasegevoelig. Deze moeten vast, dus zonder steker, aangesloten worden.

Het defekt gaan van het ionisatiestangetje is een kul verhaal. De ionisatie bewaking, een soort van versterkertje, kan er wel door kapot gegeaan zijn. De installateur kan jouw zoon nooit voor de kosten hiervan laten opdraaien., daar de ketel niet deugt.

Zolang het toestel met een gewone steker op een gewoon stopkontakt aangesloten zit, is dit niet toegestaan. Er zijn twee mogelijkheden a: de installateur zorgt dat het toestel aangepast wordt . Hij zal dit waarschijnlijk de fabrikant laten opknappen, maar dat is jouw zorg niet. b: de installateur knipt de steker van het toestel af, en sluit het toestel vast aan op uw elektsiche installatie. Hij moet er dan wel een werkschakelaar (dubbelpolig) tussen zetten. Hij kan er ook een niet-omkeerbare steker (bv een blauwe CEE-Form) op zetten. Dit beslist niet zelf doen, de garantie vervalt.

Vraag of het toestel een CE keur heeft, en voldoet aan de machine richtlijn (NEN 60204)

Een briefje aan de steker maken met "Steker niet omdraaien" is in deze geen oplossing.

Jantje

Reply to
jantje

Op Mon, 15 Dec 2003 21:09:01 +0100 schreef "Nico.." :

Het is inderdaad zo dat de steker er op de 'juiste' manier in moet. Het is echer totale onzin dat de ketel hierdoor defect raakt. De ionisatie (vlamdetectie) wordt dmv het spanningsverschil tussen fase en aarde gemeten en daarom is dit belangrijk. Meestal is er een neon lampje te zien om te kijken of de steker er juist om in zit.

Martie

Reply to
Martie Janssen

In de nieuwsgroep news: snipped-for-privacy@4ax.com, slingerde Martie Janssen de volgende woorden naar ons toe:

dan weet ik niet watvoor ketels jullie hebben, maar de onze werkt altijd, of de stekker er nu zo of anders inzit.

--
JVD - jvd_609 [at] hotmail [dot] com
http://www.josvandijken.tk - http://www.jvd-ftp.tk
ftp://jvd.no-ip.info - mail voor account
Let op: spamblock!
Reply to
JVD

Dit kan wel kloppen er zijn branderautomaten die fase gevoelig zijn .(van huis tuin en keuken ketels weet ik niet zo veel). Dat de ionisatiepen hierdoor defect is kan volgens mij niet. Bij de wat "grotere" ketels (blokverwarming , kantoorgebouwen) is deze pen van een soort keramiek met een metalen pen er in. Als deze al wat ouder wordt en men probeert hem te buigen dan breekt hij af. Misschien heeft die monteur hem gebogen om een beteren ionisatie te krijgen voordat hij door had dat de stekker verkeerd om zat. "JVD" schreef in bericht news:brl7tn$f2g$ snipped-for-privacy@reader11.wxs.nl...

Reply to
mark annemiek

Iedereen bedankt voor de informatie.

Ik ben in ieder geval wat wijzer geworden.

Nogmaals vriendelijk dank,

Nico..

Reply to
Nico..

Op Mon, 15 Dec 2003 22:22:54 +0100 schreef "JVD" :

De mijne ook, maar ik heb gewerkt bij een ketel fbrikant en deze had ook een ketel in het programm welke dit deed via de fase en ionisatie meting. Bij de huidige ketels wordt dit altijd in het 24/48V cisrcuit gedaan m.b.v. een trafo (secundaire zijde. Maar in het begin hadden ze ook 230V gasblokken en dan moest de steker er op de juiste manier inzitten ivm veiligheidseisen tbv het gasblok.

Reply to
Martie Janssen

In de nieuwsgroep news: snipped-for-privacy@4ax.com, slingerde Martie Janssen de volgende woorden naar ons toe:

ah das dan nieuw voor mij. ik ben zelf van een hele oude ketel naar een super nieuwe ketel gegaan, de 220volt gasbnlokken heb ik nooit meegemaakt;)

--
JVD - jvd_609 [at] hotmail [dot] com
http://www.josvandijken.tk - ftp://jvd.no-ip.info
ftp info: http://www.jvd-ftp.tk
Let op: spamblock!
Reply to
JVD

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.