Patenterede elektronik ?

Det siger du jo og endda et par gange. Men jeg har en skummel anelse om at man bevæger sig ind på et meget meget gråt område. For hvis et USA baseret firma har et verdens patent, så er det regelsættet i USA der tæller. Og jeg vil sgi helst ikke i kampolage med nogle der er vant til mia. store erstatninger for banale ting. Jeg tror ikke at din idé altid gælder. OG- - - og jeg har ikke i sinde at afprøve det :-), jeg ved godt jeg er en kylling...meeeeeeen.

Noget andet er (ved ikke om du kan i DK), men nogle steder kan man lave en "konkurrenceklausul" der gør at du ikke må noget som helt i 2

- 5 år, hvor efter patenter virker på normal vis. Mvh Klavs.

Reply to
Klavs Rommedahl
Loading thread data ...

USA lovgivning gælder ikke i Danmark. Og verdenspatenter opfattes i Danmark blot som ethvert andet patent som følger dansk lovgivning. Af samme grund er der pt. en diskussion i EU omkring softwarepatenter, hvor mange USA virksomheder gerne vil have mulighed for at patentere de teknologier som er patenteret i USA i Europa.

Men som det er sagt en del gange så dækker patenter kun kommercielt brug af det patenterede.Og jo, i følge patentlovgivningen må du kopiere din nabos bilnøgle som det passer dig. Men i følge straffeloven må du ikke bruge den (eller have intensioner derom).

Æh de eneste konkurrenceklausuler jeg kender dækker medarbejderes situation efter de har forladt en virksomhed (som kun må løbe op til et år - domstolene annulerer aftaler der løber længere, med mindre der er tale om ledende medarbejdere).

Mht. patenter er det krystal klart: Så længe patentet løber bestemmer patenthaveren over enhver kommercielt brug af teknologien inden for det område som patentet er givet til. Andre må ikke bruge teknologien med mindre de har lavet aftale med patenthavenen (fx. en licensaftale).

Det er ikke muligt at tiltage sig flere rettigheder end ovenstående.

- Per

Reply to
Per Olsen

Må patenthaver dermed anvende patenter, til at tage patant på alt inovation, man ikke ønsker skal frem/bruges, og således blokere udvikling? Jeg har mødt mange, som havde sådanne ønsker, ikke mindst blandt humaniora folk. Kan man det?

Reply to
anonym

mindre

inovation, man ikke ønsker skal

sådanne ønsker, ikke mindst blandt

Tja, det kan man vel teoretisk set. Men for at få et patent skal der være nyhedsværdi/opfindelseshøjde/kommercielle muligheder - og så koster det ikke kun småpenge... Så umiddelbart lyder det ikke som nogen skulle have interesse i den slags. (Og de der humaniora folk får da aldrig en patenterbar ide??? *s* ;-)

/Anders

Reply to
Anders F

De kunne måske købe en, og sætte prisen urimelig op. Trods man er imod, kan man jo måske acceptere, hvis at man får mange penge for at se gennem fingrene med brugen.

Reply to
anonym

Ja, man kunne i princippe godt forestille sig et olieselskabe købe et patent på en motor der kunne køre på vand (den dag den bliver opfundet) ... for så blot at lægge patentet i skuffen. I praksis sker dette ikke - dels fordi olieselskabet (eller hvad det nu er vi snakker om) vil kunne tjene flere penge på at være de eneste der sælge vandmotorer end de kan tjene på at sælge olie på samme vilkår som andre. Jeg tror såmænd også at myndighederne ville gribe ind hvis det er vigtigt ... det kan man fx. se i nogle U-lande som har fået lov at overtræde nogle medicin patenter.

Nogen gange sker det at patenthaverene forvalter deres patent dårligt og således ikke får så meget ud af det. Fx. var der dem der havde patent på public-private key kryptologi ... de formåede aldrig rigtigt at tjene penge på patentet før det udløb - bl.a. fordi de krævede nogle ublu beløb i licens. Dette gjorde at udbredelsen af public-private key kryptologi i mine øjne blev forsinket mindst 5 år ... et stort problem rent sikkerhedsmæssigt i computerbranchen.

Et patent har i øvrigt også begrænset løbetid - fx. ved jeg at nogle software teknologier er beskyttet i 17 år.

- Per

Reply to
Per Olsen

Der findes ikke noget der hedder et 'verdenspatent', hvis en ting er patenteret i USA betyder det præcis ingen ting i Danmark. Patenter gælder kun der hvor de er ansøgt og opnåede. Dog er der mulighed for at søge samlet i en række lande via forskellige samarbejder, men så er muligheden også for at patentansøgningen falder på gulvet for alle landene samtidigt. Selvfølgelig må man ikke levere et produkt til USA, hvis det er patenteret dér, uden en licensaftale. USA har også en lidt anerledes patentlovgivning, blandt andet antager man at 'hvis det ikke kan lade sig gøre, så gør det ingen skade at have et patent på det'...

Ja, man må godt selv fremstille en patenteret genstand, med medicinal varer er der endda en gammel klausul med at en apoteker gerne på fremstille præparatet i nødstilfælde. (I Danmark.) Men det giver jo ikke ret til at bryde gældende lovgivning.

Ja, patentet er en forbudsret, indtil der er nogen der kan bestride patentet, eller det udløber.

Nix.

Mvh Kimjand

Reply to
Kim Johan Andersson

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.