Velleman bouwkit

Wie kan mij helpen aan de bouwbeschrijving van de Velleman kit K2555. Het is een lcd frequentie aanwijzing voor een radio.

Bij voorbaat mijn dank,

Henk.

Reply to
Karel
Loading thread data ...

"Karel" schreef in bericht news:4f1efcca$0$18713$ snipped-for-privacy@news.pfcorner.net...

Tja, die is al een tijdje niet meer te koop en dat is vast geen nieuws voor je. Soortgelijke frequentie-aanwijzer is echter wel zelf te maken. Zie bijvoorbeeld:

formatting link
Daar heb ik een werkend exemplaar van.

petrus bitbyter

Reply to
petrus bitbyter

Ik zou het bij Velleman zelf eens proberen. Zeker omdat het een oud ontwerp is zoals Peter zegt, heb ik het idee dat ze er niet moeilijk over zullen doen. Ik heb van de lokale elektronicaboer wel eens gehoord dat het een hele sympathieke firma is.

Groetjes, Rene

Reply to
Rene

Dat heb ik inderdaad gedaan. En zoals je zegt, ze doen er niet moeilijk over.In een mail kreeg ik de complete bouwbeschrijving toegestuurd. Na enig knutselwerk heb ik nu de frequentie display werkend. Ik gebruik hem voor de Feedback FM Receiver die ik ooit gebouwd heb (Elektuur nov 1974). Zie ook:

formatting link
De schrijver gebruikt een oude S-meter voor de uitlezing. Maar de Velleman kit is veel nauwkeuriger.

Bedankt.

Karel

Reply to
Karel

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.