Inbouwdoos met UTP, telefoon en cai

Er zijn inbouwdozen in de handel die netwerk, cai en telefoon in =E9=E9n enkele doos combineren. Werkt dat spul? Ofwel, heb je geen last van storingen? Aansluitende vraag: kan ik coax, UTP en telefoon in =E9=E9n pvc mantelbuis stoppen? Uiteraard kan ik alles scheiden, maar dan heb ik drie mantelbuizen en evenzoveel wcd's.

Reply to
Superkees
Loading thread data ...

Superkees:

Aansluitende vraag: kan ik coax, UTP en telefoon in één pvc mantelbuis stoppen? Uiteraard kan ik alles scheiden, maar dan heb ik drie mantelbuizen en evenzoveel wcd's.

Telefoon is tegenwoordig ook al UTP. Floor

Reply to
Floor

De bedoeling is een fax op mijn Eperiabox (KPN Internet+bellen), op de tweede analoge poort (met extra nummer).

Reply to
Superkees

Op Mon, 7 Jan 2008 03:20:34 -0800 (PST), schreef Superkees het volgende.

Dat kan, en heb ik zelf ook zo zitten naar een etage hoger, bij mij zaten er gelukkig geen bochten in, want anders wordt het wel heel lastig om die 3 "zonder breuk" in een 5/8 pijp te krijgen ;-)

groetjes Henk

--
De beste wensen voor 2008.

Maak je USB-stick bootable, zie mijn site hoe.
 Click to see the full signature
Reply to
~PC-freak©~

Waar vind jij die dan? Ik ken alleen de doos van Nedap, maar die combineert telefoon, ISDN en CAI in 1 doos. Deze doos doet beslist geen UTP (zelfde stekker als ISDN), want van de ISDN stekker zijn maar vier polen bedraad, waardoor deze ongeschikt is voor UTP.

UTP, telefoon en CAI kan best wel in 1 buis, maar dan zou ik wel een

3/4 buis nemen. In een 5/8 ga je normaliter niet verder dan 1x CAI of 2x UTP (te gebruiken voor telefoon, ADSL of ethernet). Voor storing hoef je in dit geval niet bang te zijn.
--
André-Hessel Jensma

Antispam: Remember to remove the 'y' characters from
 Click to see the full signature
Reply to
André-Hessel Jensma

"Superkees" schreef in bericht news:4fd00b65-0162-48eb-b1b3-

Er is inbouwschakelmateriaal waar je twee invoerstukjes in hebt. Elk invoerstukje kan: Een UTP (cat 5), of Een telefoonaansluiting ,4 polige RJ plug, of Een Luidsprekeraansluiting, of een Coax aansluiting ( BNC plug) zijn Waarschijnlijk is er wel meer verkrijgbaar, maar een combinatie met CAI ben ik nog niet tegen gekomen. Kun je de CAI doos niet ergens anders neerzetten en via COAX op een BNC plug aansluiten.

Bush-Jaeger en PEHA zijn oa. merken die het in de handel hebben. Het is dan verder te kombineren met wcd's etc

Toet

Reply to
Toeternietoe

c

formatting link

Blijkbaar doet die dus wel ook UTP. Tenminste volgens de beschrijving wel. Ik weet niet hoe de aansluiting intern wordt gemaakt. Ik ga UPT en telefoon in een buis doen en cai in een tweede.

Reply to
Superkees

n

ug

Aangezien alles wat ik vervang van Bush-Jaeger is, ga ik maar twee wcd's (utp/telefoon en cai) doen, naast 2 230V aansluitingen, waarvan er =E9=E9n met een schakelaar bediend gaat worden. Wordt een leuk stukje installatie.

Reply to
Superkees

c

En hier staat hoe je het met UTP kunt gebruiken:

formatting link

Reply to
Superkees

Voor telefoon en netwerk is het momenteel het handigste om twee keer een cat5e of beter kabel naar iedere aansluitpunt te trekken, liefst met een klein beetje extra lengte ergens in reserve. Een cat5e kan 1 keer 1000 Mbit, 2 keer 100 Mbit of 4 keer telefoon tegelijk hebben, maar een beetje scheiding is wel handig, dus gewoon naar 1tje voor de PC en eentje voor 1 of meer telefoonlijnen. Zelf heb ik hier overal dubbele Cat5 WCDs en in een centraal punt komen al die kabels samen op een patchpanel, met daarnaast de telefooncentrale en een switch. Wil ik gewoon 1 device per poort dan sluit je dat gewoon normaal aan (alleen even een rj45 stekker op de telefoonkabel klemmen). Voor twee telefoons kan je dat op diverse manieren doen met een Y-kabeltje aan twee kanten (als die maar met elkaar kloppen).

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

n

n pvc

Ik heb het commentaar niet helemaal gelezen, maar als ik het zo zie gaat =

het niet werken. De RJ45 aansluiting is duidelijk voor een ISDN en niet=20 voor Ethernet. Hier kan je de verschillen zien.

formatting link
formatting link

ISDN gebruikt pin 3456 en ethernet pin 1246. Als je met wat handigheid=20 de juiste draadjes kunt solderen aan de overige contacten, zal het vast=20 wel werken.

Ethernet is veel gevoeliger. Als je wel een patch kabel maakt die 1:1=20 doorverbindt, maar je neemt niet de twisted pair volgorde in acht, dan=20 werkt het niet. ISDN netwerk gaat maar tot 128 Kb. Hiervoor kan je=20 gewone rechte telefoon aansluitkabel gebruiken.

-- Femme

Reply to
Femme Verbeek

Relevant citaat van tweakers.net:

"De door jou gepostte nedapp combi is een "oud" model. Er is ook gewoon een model met UTP pinbezetting op de markt. NEDAP 9758208"

Met andere woorden: er bestaat ook een correct bedrade uitvoering van het stopcontact.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.