Dwarse zapper

Ik ooit 2ehands een satelietschotel aangeschaft, met de ontvanger erbij. Werkt prima, alleen is de afstandbediening weigerachtig. Af en toe moet ik de toets wat langer ingedrukt houden voor hij reageert, soms doet hij het dan weer goed, en van de week deed hij opeens helemaal niets. Ik dacht ik zoek op internet naar een adres waar ik zo'n afstandbediening kan bestellen. Het betreft Een Comag FTA 2CI ontvanger, maar dit merk kon ik nergens terug vinden, dus een vervangende zapper zit er niet in. Wie kan me hiermee helpen?

Toen dacht ik, ik heb nog ergens een 7 in 1 vervangende afstandbediening liggen. Helaas je raad het al. Het boekje met de benodigde codes is er niet meer. Het betreft een : 7 in 1 universal remote control Van het type ZK-777 van het merk ZK Electronics, ook hier van kon ik niets op internet vinden. Heeft iemand toevallig zo'n ding met bij behorend boekje met codes. Ik zou heel blij zijn met een scan ervan

Vriendelijke groeten Huib de Vries

Reply to
Huib de Vries
Loading thread data ...

Maak dat ding eens open en reinig de hele boel eens grondig met spiritus (alcohol). Moet jij eens kijken hoeveel voer voor weeshuizen je uit dat ding kan peuteren. Het is waarschijnlijk een grote vette bende binnen in dat ding.

--
Use my first name dot last name @ tno dot nl to reply by mail
Reply to
Michiel Bruijn

Hoi Michiel, Ik had hem inderdaad open om te kijken of er een soldering misschien niet goed was of zo. Van binnen was de zapper redelijkschoon, alleen wat verdroogde vochtsporen. Het schoonmaken heb ik vroeger ooit wel eens gedaan met een onwillige spatiebalk van een Commodore Amiga. Het resultaat was toen dat de spatiebalk niets meer deed. Daarom durf ik dit niet meer zo goed aan. Ik ben bang dat de zapper dan ook niets meer doet. Groetjes Huib de Vries.

"Michiel Bruijn" schreef >> Ik ooit 2ehands een satelietschotel aangeschaft, met de ontvanger erbij.

Reply to
Huib de Vries

"Huib de Vries" schreef in bericht news:42f2020c$0$150$ snipped-for-privacy@reader2.nntp.hccnet.nl...

En dat is de oorzaak van de problemen. ruud

spatiebalk

ook

erbij.

reageert,

helemaal

Reply to
Der Rudi

"Der Rudi" schreef in bericht news:42f212b6$0$11072$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

niet

Lariekoek. Die verdroogde vochtsporen kunnen net zo goed afkomstig zijn van de gebruikte flux/spoel-middelen tijdens de fabricage.

Op afstand is niet met vaste zekerheid een oorzaak aan te geven, hooguit wat algemene adviezen. Zit alles vast, is het resonatortje of crystal nog bereid tot oscilleren, doet de IR led nog wat. Met een camcorder is eventueel te checken of er uberhaupt nog signaal uit die led komt, als de rest in orde blijkt. En ja, controleer de batterijen eens, je weet maar nooit. Overbrug eens een paar toets- contactjes, en meet de opgenomen stroom. Is ie helemaal dood of zit er nog iets van leven in.

Als er een toets blijft 'hangen', en de AB stroom verbruikt ook als er geen toetsen ingedrukt worden, *kan* het *misschien* raadzaam zijn de print eens lekker af te wassen, gewoon onder de lauwe kraan, en opnieuw te laten drogen.

--
Thanks, Frank.
(remove 'q' and 'invalid' when replying by email)
Reply to
Frank Bemelman

"Huib de Vries" schreef in bericht news:42ef8fe7$0$148$ snipped-for-privacy@reader2.nntp.hccnet.nl...

Huib,

Bij mij in huis zijn er verscheiden zappers versleten zowel dure als goedkope. Dat "versleten" is in mijn geval letterlijk te nemen. De weigerachtige zappers heb ik allemaal opengemaakt - veel leuker dan televisie kijken - en in alle gevallen bleken versleten contacteilandjes de oorzaak van het probleem. Schoonmaken helpt dan niet. Vervangen is het snelste en makkelijkste en ook nog het goedkoopste als je een universele zapper van de ALDI neemt. Ze hebben ze helaas niet altijd maar zo nu en dan zijn ze weer eens in de aanbieding. Ooit heb ik me laten vertellen dat Conrad flesjes met grafietlak of hoe dat dan ook heten mag verkoopt. Ik heb het nooit geprobeerd. Een nieuwe als bovengenoemd is goedkoper dan de verzendkosten die Conrad rekent. Bij experimenteren heb ik altijd de infrarood LED tijdelijk door een gewone rode vervangen. De IFLED zelf kun je controleren met een camera zoals anderen al hebben geschreven.

petrus bitbyter

Reply to
petrus bitbyter

Bedankt Michiel, Rudi, Frank en Petrus,

Genoeg ideeen om tot een oplossing te kunnen komen. Ik heb een aantal zaken uitgeprobeerd, en ik denk inderdaad dat het is wat Petrus schreef. Gewoon versleten kontakten het grafiet is er dan af gesleten, en met schoonmaken haal je er het laatste restje af. En doet hij helemaal niets meer. Ik bij aldi proberen zo'n vervanger te halen.

Heel erg bedankt voor het meedenken.

Vriendelijke groeten

Huib de Vries.

"petrus bitbyter" schreef in bericht news:42f2261f$0$154$ snipped-for-privacy@reader2.nntp.hccnet.nl...

Reply to
Huib de Vries

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.