Magnet forstærker

Såså, det er svært at overbevise folk om at man har ret hvis de er sure på en:)

Det kunne godt lyde såddan :-)

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen
Loading thread data ...

Hvor volsomt går det lige for sig i din stue?

Påstår du at man kan høre at normale kabler er mikrofoniske?

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Flemming Frandsen skriver:

Ja

Jeg er ikke sikker på at mit lydkort kan gengive så høje toner........ men min tonegenerator kan og der kan jeg høre forskel. Det er for øvrigt ret sjovt at lytte til sådan en, når man går subsonisk har jeg taget mig selv i at se mig om efter en lastbil.

Hvad er "normalt stykke musik" ?

Må jeg bestemme musikstykket ?

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Jeg mener nu rammerne i 16bit@44.1kHz er ret vide, alene det at der kun er 2 kanaler gør jo at det aldrig kan blive helt som at være der selv.

Ja, men der er der jo rent faktisk forskellige placeringer af instrumenterne, mao. langt flere kanaler end det du har i stuen, så det er en helt anden situation.

Hvis det skulle være 100% naturtro skulle man optage med et par mikrofoner i et kunst-hovede, med kunstige ører og kun tillade afspilning via hovedtelefoner.

... men det gør man ikke så man har tabt slaget på forhånd og det eneste man kan gøre er at prøve at få det bedste ud af de sølle 2 kanaler.

Jeg argumenterer ikke for lighed mellem hegnstråd vs. normale kvalitetskabler, jeg argumenterer for at et normalt kvalitetskabel er lige så godt eller bedre end et specielt audiofil-månsteøv-litze-magi kabel, så længe vi taler om at overføre signaler de 60cm mellem enheder i en normal stue.

Well, meget få kan høre noget som helst over de 20kHz som en CD kan gengive nøjagtigt, og af dem der kan høre noget er der ingen der kan høre forskel på en hundefløjte og en flagermus.

En CD kan gengive DC til 20kHz, det kan en vinylspiller ikke, 16 bit giver et dynamisk område på 96dB, det synes jeg faktisk er ret fint:)

Jeg sagde at jeg ikke kunne forstå at man kan finde på at lave en pladespiller uden indbygget RIAA, specielt hvis man går op i lydkvalitet.

Pointen er: Hvis man har valgt en uperfekt teknik (ubalancerede signaler, mc pickup signaler uden for apparatet, kun 2 kanaler osv.) hvorfor så gå op i minimale detaljer som har en forsvindende lille eller ikke eksisterende indflydelse på det samlede resultat?

Det er stadig ikke audio, bare fordi man har brug for bedre signalkabler et eller andet sted betyder det ikke at det er nødvendigt til audio.

Nej, det var ikke det jeg mente, det du løser giver jo ikke bedre lyd, men stabilitet i funktionaliteten i stedet for ingenting.

Så længe din cd spiller kan følge sporet og få data af skiven er lyden

100% i orden.

Det jeg opponerer imod er når nogen forsøger at fodbedre lyden (ikke stabiliteten) med specielle, ikke funktionelle, fødder.

Ellerogså mente jeg at det var mindre vigtigt eller noget jeg ikke kan kommentere på:)

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Ok, så længe det er normaliseret og ikke bare et normalt stykke musik hvor alle samples er divideret med 256 så man skal skrue afsindigt højt op.

--
  Regards Flemming Frandsen - http://dion.swamp.dk
  PartyTicket.Net co founder & Yet Another Perl Hacker
Reply to
Flemming Frandsen

Flemming Frandsen skriver:

Normaliseret ?

Det er noget man gør med Mp3 filer eller lignende, jeg kalder det kompression.

Du mener altså ikke at SACD har sin berettigelse ?

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Exactly my point, ingen grund til ikke at pynte på resultatet når man afspiller, og der kan en rørforstærker, (med sit bidrag af ligeordens forvrængning), gøre en forskel for oplevelsen af dynamik. Dog er de 16 bit helt utilstrækkelige, hvad man godt vidste da mediet blev designet, og det var da også et kompromis indgået dengang sidst i halvfjerdserne/først i firserne, man kunne ikke gøre det bedre.

været

Prøvet ! Underlig lukket fornemmelse, og meget lidt virkelighedstro hvad retningsopfattelse angår. Men det er jo også en "øre på øre" oplevelse så at sige.

eller forholde sig til hvad man har.

et

a-ha

Fair nok, men hvad er grænsen for normalt gode kabler ? Det juks der medleveres apparatet ved køb ?

Som Klaus også nævner, så er det ret let at høre forskel på en 16KHz sinus alternativt firkant.

Nej, den kan gengive fra 18-20 Hz, og op til, i mit tilfælde, omkring 30 KHz, og en dynamisk opløsning langt over 16 bit. Egentlig kun begrænset af det "negative" signal/støj forhold, altså hvor langt man kan lytte ned under grundsuset i vinylen.

I erkendels af at MC-forstærkeren alligevel ikke kan være i tonearmen har jeg så brugt et tungt, og ret stift kabel, (to kabler af ca. 8 mm. tykkelse og 60 cm. længde), ikke ret dyrt. Og det må så være godt nok. Forberedelser til ballanceret drift er der, men tiden til at doble indgangstrinet op i forstærkeren har ikke nået første prioritet, som sagt, jeg vil hellere lytte til musik....

Du kæmper godt ;-) Signalet vi af og til ser problemet på er kvantiseret med 12 bits..... Og når man så ved at øjets dynamik er væsentlig ringere end ørets..... Karsten var også inde på problemet med mikrofonkabler, det problem kender jeg også, og det er ellers ballancerede signaler og indgangstrin.

at

Jo tak, men Philipsspillen befinder sig i en gråzone, med interpolering, længe inden at den giver op med at læse skiven. Og 100% i orden er vist en grov tilnærmelse for det apparat.

;-)

mvh Orla

Reply to
Orla Pedersen

Well, jeg aner ikke hvad en lyd-teknikkers ord er for at placere signalet såldes at niveauet er rigtigt i forhold til alle andre indspilninger.

Nej, det er en gang gejl, sikkert også grunden til at det ikke er slået an og aldrig vil.

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Aah, jeg vil stadig fastholde at forvrængingen i en rørforstærker er forkert, lydteknikkeren/produceren har jo mixet pladen du hører med normale forstærkere, så du hører noget andet end de gør og eftersom det er dem der lavet pladen der *ved* hvordan den skal lyde så er en hver fravigelse fra hvad de hørte da de lavede pladen en fejl.

Ja ok så, det skal nok passe at dere er musik hvor man gerne vil have større dynamik end 16 bit kan levere, men jeg vil fastholde at man skal have rigtigt godt udstyr for at kunne bruge den sidste bit til noget, så langt de fleste vil aldrig skrue så højt op at de kan høre de sidste bits...

Hvis der i databladet på kablet bliver brugt ord som skineffect og andre ikke-relavante audio-fil termer er kablet for dyrt.

Hvis der er andet end kabel mellem stikkene er det for dyrt.

Hvis det er et færdigt kabel der bliver reklameret for er det for dyrt.

Egentligt ville jeg bare købe noget kabel som ser ud til at være tilstrækkeligt skærmet og som ikke er gejlet med neonfarver eller salgsgas.

Jeg vil have mit kabel på ruller og mine stik i poser, så skal jeg nok ordne resten selv:)

Ja, en firkant er også noget helt andet end en trekant.

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Flemming Frandsen skriver:

Okay.......

Klaus

-- Modelbane Europas hjemmeside:

formatting link
Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
formatting link

Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Hvad får dig til at tro, at lydteknikere/producere er fejlfri ? De hører resultatet på en anden måde, mange af dem lytter kun efter fejl, og ikke mindst de "lever" med begrænsningerne mediet pålægger dem, og ender med et kompromis.

Aha !

Ja, det er pjat, men hvis ikke kablet er mekanisk stabilt, så er det for ringe...

Vrøvl ! Faktisk kan du ikke lave gode XLR mikrofonkabler selv til den pris de sælges i seriøse musikinstrumentforretninger.

Det sker skam også her, men på visse områder kan det ikke betale sig.

sinus

Ja-og !? Var det ikke dig der sagde at 22KHz var nok ? Og at overtoner ikke kunne høres ? Overtoner er væsentlige for opfattelsen af et instrument, og for oplevelsen af dynamik. Meget af instrumenters dynamiske udtryk ligger i hvordan overtonespektret ser ud, mere end i lydtrykket som sådan. En violin er et rigtigt godt eksempel. Så selvom hørelsen ikke kan opfatte de høje toner enkeltvis, så er samme hørelse dog stadig ret følsom for overlejrede høje toner/eller kurveform. Og det bidrag er der bare ikke på en CD :-(

mvh Orla

Reply to
Orla Pedersen

Ikke noget, men det er dem der har ret:)

Jo, med en samplerate på 44.1 kHz kan man nøjagtigt gengive en sinus på

22kHz, der sidder jo et filter efter DAC'en som skal sørge for netop dette, det er en sølle konstruktion som slutter en DAC direkte til forstærkeren.

et instrument, og

Well, selvfølgelig er overtonerne med på CD'en, bare ikke dem der er over 22kHz.

--
  Regards Flemming Frandsen - http://dion.swamp.dk
  PartyTicket.Net co founder & Yet Another Perl Hacker
Reply to
Flemming Frandsen

Mon dog. Færdigviklede transformere til klassiske rør-udgangstrin kan købes mange steder til rimelige priser i flere kvaliteter.

Eller man kan få en transformator viklet på bestilling fra dag til dag. Med ringkerne-opbygning, moderne magnetiske materialer, moderne vikle-maskiner etc kan sådanne trafo'er fremstilles med høj kvalitet, stor ensartethed og til rimelige priser. YMMV.

-- TA

Reply to
TA

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.