Køb af oscilloscope

Hej alle,

Kan I give mig et par gode bud på et godt scope, primært til digitalt teknik -> skal nok være omkring 150+MHz, 2-4 indgange og ikke fylde særlig meget, og koste omkring 10-15000kr.

Mvh Brian

Reply to
_black_
Loading thread data ...

Jeg kan anbefale et Instek GDS 820 (150MHz BW) eller GDS 840 (250 MHz BW) se:

formatting link
Det er 100M/S scoper, så båndbredden holder ikke ved repetitive signaler, men det er stadig nok til det meste. Som noget meget stærkt, har de en forholdsvis stor samplebuffer på 125 k samples. Det er meget anvendeligt ved måling på digital teknik, hvor man efter en måling er foretaget, kan zoome ind på f.eks. noget datakommunikation. De har også nogle rimeligt avancerede trigger muligheder, såsom sekvenstrigning med ekstern/intern trigger. USB porten sikrer at du kan få en næsten real-time opdateret måling på din PC også.

mvh Flemming

Reply to
Flemming Svendsen

Øh, hvof skulle båndbredden ikke holde ved repetitive signaler?

Så kører det jo bare equalent time sampling som for 250MHz udgaven er 25GS/s såvidt spec. Men det er derimod ved _ikke_ repetitive signaler at scopet ikke kan følge med. Der er det ikke hurtigt nok.

--
/ Jan

Remove 'goaway' in email
Reply to
Jan Madsen

ved

Slet ikke noget dårligt valg - har lige kigget Konkurrentsammenligningen igennem, hvor de slår meget hård mod Tektronix, som jeg faktisk også har kigget en del på, men de blegner jo næsten i forhold til.

Ved du hvor man evt. kunne få en demo af disse scoper ?

/Brian

Reply to
_black_

Båndbredden på et oscilloscop er frekvensområdet hvor amplituden er faldet

3dB (til ca 70%) af max. amplitude.

Samples pr sekund er hastigheden som oscilloscopet "læser" signalet med. Denne samplehastighed skal ifg. en hr. Nyquist vis være ca 2 gange større en frekvensen som skal samples, men i praksis 5-7 gange større for at man skal kunne genkende signalet.

Derfor kan et oscilloscope som har en båndbredde på f.x 150MHz og en sample hastighed på 100MS/s ikke bruges på et _ikke_ repetitivt signal da det slet ikke kan sample hurtigt nok. Men hvis signalet er repetitivt, bygger scopet signalet op over længere tid i hukommelsen og derved kan signalet vises på displayet.

--
/Jan
Reply to
Jan Madsen

Hey

Båndbredden har INTET med hvordan den sampler at gøre..

Båndbredden er i princippet kun fra bnc stikket til ADC'en, mens sample raten er ADC til skærm...

jeg har selv anskaffet mig et 820C, og er rimelig tilfreds, har dog haft en RF generator på, målt med proben, og har haft et lidt kunstigt resultat... (satte medfølgende probe direkte i bnc stikket på rf generatoren) de siger ved instruments de har prøvet med et coax direkte immellem, og terminteret det med 50 ohm, hvor de fik en fin kurve til de 150 mhz... mens det jeg målte fik jeg -3db ved 90 mhz og -6db ved 150 mhz... (ved ikke om det er min målingsmetode eller proben der er noget galt med)

Ellers har jeg kun det punkt mere, at hvis man er i lav hastighed og sætter Memoryen helt i top 125k, og så går det høje hastigheder så faldser memory værdien, sikkert meget normalt.. men går du så tilbage til langsom sweep, så stiger memoryen ikke igen )):

Men ellers generalt et meget godt skob, og instruments havde intet imod at sende et på prøve til mig, hvilket jeg syntes er en flot service.

Kasper

Reply to
Kasper

som sagt, jeg havde et på prøve i en uge...

Kasper

Reply to
Kasper

hehe ups glemte lige

formatting link

Kasper

Reply to
Kasper

Du har ret. Det er selvfølgelig ved ikke repetitive signaler båndbredden ikke holder.

mvh Flemming

Reply to
Flemming Svendsen

Jeps. (Samplehastighed følger som regel time/div.)

Man skewer (forskyder tidsmæssigt) sampling lidt for hver trigger netop for ikke at sample det samme sted to gange. Så kan du gendanne signalets fidelity. Dermed kan du også "smyde" dig til en højere samplinghastighed end scopet reelt har. "Equalent time sampling rate"

Hvis sample hastighed og din målte frekvens korrolerer, så opstår der noget der hedder aliasing. Du kommer til at se en f.x sinus med en helt forkert frekvens i forhold til hvad den skulle være.

Det har reference til din trigger. Du trigger jo på det samme hele tiden og har dermed en tidsmæssig reference.

Håber det forklarer lidt.

--
/Jan
Reply to
Jan Madsen

I de sidste nye oscilloscoper sidder der en stor fed motherf*cker DSP til at tage sig af det hele :-D Så mener jeg at scopet altid sampler med max. sample hastighed internt og DSP'en klarer resten.

I gamle dage (70'erne tror jeg) lavede Tektronix nogle plugin moduler til deres 7000 serier mainframe oscilloscoper. Deribland var nogle sampleplugins 7S11 og 7T11. Jeg mener at 7S11 var vertical plugin og 7T11 var horisontal plugin. (Så skulle man også lige have et samplinghoved S4.)

HVis du kunne finde service manualerne på disse enheder, garanterer jeg for at hvis du læser kredsløbs beskrivelsen så ved du en hel masse om samplingoscilloscoper.

Men up-to-date teknologi er det vist DSP software og hardware der skal studeres for at få en god forklaring på begreberne.

Prøv at søge på Tektronix og evt andre leverandøres hjemmeside. Jeg kender ikke lige nogle andre kilder.

--
/Jan
Reply to
Jan Madsen

Tjo, men jeg vil mene at der sidder sampling kredsløb og sampler for fuld skrue og smider data ind i memory hvor så DSP'en kan arbejde i et mere "normalt" tempo. Samt at DPS'en er nok lavet i hardware for at få hstigheden op. Men det er kun gæt fra min side.

De er der ude et sted..... :-)

Jeps.

--
/Jan
Reply to
Jan Madsen

Aner det ikke. Instrumentfabrikanterne får nok lavet nogen ASIC der kan. Men man kan vil også simulere en højere samplinghastighed ved at f.x sample med 500MS/s med to flanker lige efter hinanden. Så har du da 1GS/s.

--
/Jan
Reply to
Jan Madsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.