GSM fjernstyring

Hej alle

Jeg har planer om at bruge en gammel mobiltelefon (Nokia 6230) til at tænde/slukke for mit oliefyr i bilen. Den skal således give +12V når der modtages en sms, og evt. afbryde hvis der modtages endnu en. Er dette svært at lave?

- Mvh Mathias

Reply to
Mathias
Loading thread data ...

Det lyder ikke som et hit... jeg har set at man som byggeset kan købe et modul hvor der sidder en lyssensor som aktiverer når der kommer lys i displayet, (der gør der på de fleste telefoner når de modtager en sms) også slukker den udgangen igen hvis der kommer endnu en sms.. men her er problemet så, hvis der er nogle der ringer forkert og rammer dit nummer.. så står dit oliefyr og kører i 14 dage mens du er på ferie eller lign.. jeg ville istedet foreslå dig at købe en af dem her færdige GSM moduler, de koster ikke mange kroner idag.. der tænder du ved at sende en sms kode. og du kan få status tilbage om den her modtaget det.. og ingen problemer med om nogle ringer forkert.

Mvh Brian

"Mathias" skrev i en meddelelse news:49293407$0$56780$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Reply to
El-Trikker

Nu findes der jo lidt mere avancerede metoder end den med lyset ;o) Du har set at der for det meste sidder et lille nuttet stik i bunden af din egen mobil?

Det samme kan man bruge en gammel mobil til, da der jo som sagt er et nuttet stik i bunden, som man kan snakke med fonen igennem.

Men nu til et svar til den oprindelige spørger: Elektor lavede engang sidste år, en artikel om netop dette emne, så måske der kan findes noget brugbart der.

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

"El-Trikker" skrev i meddelelsen news:49293a3d$0$15889$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Det kører "kun" en time, så slukker det, så værre er det ikke. Hvor lidt er de få kroner du taler om til et GSM modul? Dem jeg har set kostede ca. 2.000 kr, og den rigtige TermoCall boks til oliefyret koster

7.000 kr.. og så vil jeg hellere undvære funktionen!

- Mathias

Reply to
Mathias

"Mathias" skrev i en meddelelse news:49293407$0$56780$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

kig evt. på elfa vare nr. 30-904-50 pris 793 excl. moms

den må kunne bygges om til 12V drift.

Lautronic har en færdig styring til 1695 excl. moms,

formatting link

Der var også en artikel i Elektor November 2008, hvor der anvendes en Siemens C5

--
Venlig hilsen

Viggo
Reply to
VIP

Var det ikke i 2007?

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

Hej Mathias, prøv at se Velleman, kit nr. MK160, det reagere på en mobiltelefon, kører på 12V og kan trække 3A i op til en time (hvis 3A ikke er nok, kan du jo sætte et relæ imellem) Det koster kr. 149,- i det katalog jeg har liggende (2006/07)

Hvis du vil undgå at andre starter fyret ved en fejl, kan du evt. lave en opkaldsgruppe, hvor dit eget nummer er eneste medlem, og som har en profil, der får relæet til at blive aktiveret. Ved alle andre opkald, skal den hverken lyse i displayet, ringe, bippe, vibrere eller noget som helst...

En anden mulighed var måske at få strømmen til vibratoren til at trække et relæ (sådan et relæ, der tænder ved en impuls og slukker igen ved næste impuls..)

mvh. Tommy

"Mathias" skrev i meddelelsen news:49293407$0$56780$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Reply to
TE08

"Hauge" skrev i en meddelelse news:4929507b$0$15878$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Det er muligt at der var en artikel i 2007, men i november 2008 (engelsk version) er der en.

--
Venlig hilsen

Viggo
Reply to
VIP

Jamen du har ret, der er også en i denne måned..

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

Hej Tommy

Det ser spændende ud, har fundet det hos elektronik-lavpris. Men ved du om det reagerer på lys fra telefonens display, for hvis det gør duer det ikke, da displayet også lyser fx. ved lavt batteri eller opladning.

Mvh Mathias

Reply to
Mathias

Ja det kan jeg sgu' heller ikke lige blive klog på...:-(

Tommy

"Mathias" skrev i meddelelsen news:4929759e$0$56795$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Reply to
TE08

Er'd den her?

formatting link

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

Ja, det ligner den jeg har i kataloget..., og det ser ud som om den er afhængig af displaylyset...:-(

Tommy

"Hauge" skrev i meddelelsen news:49298744$0$15876$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Reply to
TE08

r der

Hej

Jeg har brugt en del tid p=E5 et s=E5dan et projekt. De gamle mobiler son f.eks den du n=E6vner (og is=E6r nokia) har en meget lukket bus forbindelse (det stik i bunden) Der er mange n=F8rder der har brugt meget lang tid for at dekode kommandoerne p=E5 denne bus. Der er desuden ogs=E5 forskellige kommandoer ved forskellige modeller selv om det er samme fabrikat.

Den n=E6vnte Siemens har (svjh) et std. modem interface (Hayes koder) og er derfor meget nem at styre. Visse af nokia's =E6ldre business telefoner havde samme interface.

Jeg brugte en lille PIC12 til at lave selve styrringen.

Du skal blot huske p=E5, at hvis du her en mobil der blot ligger og er t=E6ndt, men der g=E5r mange dage uden aktivitet. En s=E5dan mobil falder til bunds i herakiet. D.v.s. at en sendt sms til mobilen kan tage flere timer at n=E5 frem. Dette er =E5rsagen til at SMS ikke m=E5 anvendes til brand- og overfalds-alarmer. Dette kan modvirkes ved et specielt abonnement hos TDC eller Sonofon. Det er bare lidt dyrer (ved ikke om de har dem l=E6ngere).

Mener at der er skrappe regler om hvor lang tid en mobil m=E5 v=E6re inaktiv inden den bliver slettet. Derefter skal den slukkes og t=E6ndes igen.

Benny

Reply to
Hojvaelde

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.