digikey

Ako netko zna kolika je postarina kod narucivanja komponenti putem Digikey a Meni trebaju MAX16820 i MAX669 po jedan komad ukupne vrijednosti 8$ pa ako netko narucuje u Splitu lako se dogovorimo.

Imam namjeru na ulaz MAX669 PWM step-up kontrolera spojiti solarni panel a izlaz namjestiti na

13,5V te spojiti akumulator i iskoristiti svaku zrakicu sunca.

Pozdrav

Reply to
Dario
Loading thread data ...

sunca.

Po kojoj shemi ovo mislis spajat? Jesi napravio izracune potrebnih elemenata?

-- Pero

Reply to
Pero

Kupio sam refu¾o solarne èelije za sastavit panel. Izlazni napon panela biti æe ili 6,5 ili 13 V. Sad treba doæi do 13,8V radi punjenja akumulatora i nadoknaditi padove napona.. Shema je osnovna shema za MAX669 kolo. Naime njegov ulazni napon mo¾e biti od

1,8 do 28 V, a izlazni se namisti za otpornim djeliteljom. On se sam prilagodi PWM prema ulaznom naponu i struji kroz shant te odr¾ava koeficijent iznad 90%.. Izgleda idealno za iskoristiti sve iz panela.Ima i soft start. Nema se ¹ta ni raèinat.. Lipo je sve obja¹njeno u osnovnom uputstvu. Odgovara mi niska vrijednost induktiviteta od 4,7 mikroH tako da ga je lako namotat, N mosfet i diodica.
Reply to
Dario

Koliku struju 'daje' panel, a koji je kapacitet i vrsta akumulatora?

Reply to
vaso

"vaso" je napisao u poruci interesnoj grupi:ht36bd$j3j$ snipped-for-privacy@sunce.iskon.hr...

Panel tek treba sastavit. Svaka èelija je 0,5V 3,5A tako da je snaga 1,75Wata. Sad kada se sunce pojavilo izmjerit èu napon praznog hoda i struju kratkog spoja. Uzeo sam za probu 26 komada tako da raspola¾em sa teoretskih 45,5 Wata. Polu spojene èelije zapale su 400kn.

Akumulator su dvije verzije Optima startna gel 55Ah 1000A Kineski 100Ah gel 600A

Optima ima veæ 10 godina ali se ne primjete. Kinez je kupljen kao lagerovan star 1.5 godina a rok trajanja mu je 12 godina.Kupio tri po 100 kn i dvi prepustio znancima. Gre¹ka.

Svaka ideja jili savijet su dobrodo¹li.

Reply to
Dario

gdje si nabavio te celije?... dimenzije?... moze koja slika na mejl...

pozdrav

Reply to
Fastah

"Fastah" je napisao u poruci interesnoj grupi:ht4d2v$6mf$ snipped-for-privacy@ss408.t-com.hr...

Evo linka za narud¾bu i plana za izradu.

formatting link
Stigle su za 7 dana, èitave + 2 gratis, zapakirane kao paketiæ 80x150x30, umotan u mjehuriæe foliju, pa u veæu kutiju, i tako dva puta.

Ovo su èelije koje su veæ polemljene sa gornje strane koja se vidi tako da je manje posla. Neke imaju sitne gre¹kice kao male flekice poput promijene nijanse velièine 5x5 mm. Poslagat æu ih na staklenu ploèu dimenzija 1118 x 365 x 3 u dva reda serijski povezane sa razmakom od 4-5 mm. Rasporedit ih i fermat sa trakom za pituravanje te na kantunima uhvatit sa crnim SIKA silikonom. Pospajat zadnje strane sa trakom za odlemljivanje iz èipoteke u seriju te sve zajedno zaljepit silikonom po rubovima èelija. Napraviti ploèu od stakloplastike debljine 6 mm dimenzija panela te je silikonom zaljepit za staklenu ploèu.

Na ¾alost nema kaljenog stakla od 3 mm.

Ako sve bude ok, pro¹irim solarni pogon na dodatna tri komada.

Reply to
Dario

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.