C

kako natjerati dva byte-a u "unsigned int" u C-u? Sa seriskog porta pokupim dva byte-a za redom i kako ih staviti u integer (unsineg+d)? Inaèe ne ¾elim koristiti scanf()!U asembleru nema problema , ali u C-u neznam kako gdje ih postaviti i onda reæi da je to integer sa dva byta od kojeg je ovaj LSB a drugi MSB?

Hvala

--
Buiæ Bojan
www.pulainzenjering.hr
Reply to
inz
Loading thread data ...

unsigned short spoji (unsigned char a, unsigned char b) { return (a

Reply to
coin

Hvala ,sa char-om obilje¾ava¹ da se radi o jednom byte-u?

"co>> kako natjerati dva byte-a u "unsigned int" u C-u? Sa seriskog porta

Reply to
inz

A preprocesor? #define bytes2int(x,y) ((x

Reply to
Mario Malenica

Kompajleri koji rade sa "byte" varijablama nisu po standardu.

Reply to
Mario Malenica

Jednostavno, ovako me nije briga. Imam funkciju koja mi vrati trazeno. Inace po navici izbjegavam #define (nikakav poseban razlog, cisto ne svidja mi se i bog).

Reply to
coin

"inz" je napisao u poruci interesnoj grupi:eu8mdd$41h$ snipped-for-privacy@ss408.t-com.hr...

rtfh.

Reply to
coin

Hehe.

#define zna biti kriptièan i te¾e se odr¾ava ako koristi¹ tuði kod, ali nekada mi je korisniji od funkcija, naroèito za ovakve sitne stvari i koje se pozivaju jednom ili uvijek sa istog mjesta (zbog copy/paste principa kod rada s preprocesorom)

Verzija s preprocesorom:

#define byte2int(x,y) ((x

Reply to
Mario Malenica

Ma ok je to sto pricas, no vecinom mi posao zahtjeva da istovremeno razvijam u ICCAvr-u makinu i PC aplikaciju u Delphi-ju pa mi je razmisljanje vise na strani ovog drugog :) Zato i jesam zadovoljan sa ICCAvr-om jer kad ukljucim code compressor on takve stvari sasvim lijepo sabije. S druge strane, samo jednom do sada sam bio u prilici gledati ustedu bas svakog bajta - ovdje (PIC 16F628, assembler, bukvalno 2 bajta slobodna) :

formatting link

--
=============================================
Rasprodaja elektronskih dijelova i sklopova
 Click to see the full signature
Reply to
coin

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.