Q:Mikrofon impedanstilpasning?

Hej gruppe, jeg har købt en flok Beyerdynamic transformatorer med omsætning

1:5, 1:10 og 1:15 - jeg er blevet i tvivl om hvor essentielt forholdet mellem output fra lav impedant mikrofon og input på trafoen er? - jeg har mikrofoner med 32ohm, 160ohm, 300ohm og 500ohm output, som jeg alle vil omsætte til et sted mellem 3000 til 8000ohm til brug med rørbestykket guitarforstærker - beregningen af resulteret output fra trafoen kan jeg godt finde ud af, men er som skrevet i tvivl om jeg kan sætte hvilket som helst mikrofonelement til hvilken som helst trafo...jeg er da klar til at eksperimentere, men det er jo altid rart med et fingerpeg! - på forhånd tak! - jeg kigger jævnligt i gruppen de næste dage...mvh. Jens-Ole

- ps - det er især fra 32ohm og fra 300ohm der er vigtige for mig at lave til min ideelle impedans...

Reply to
JOB
Loading thread data ...

Hvis du vil have størst følsomhed, skal du belaste mikrofonen med sammen impedans som udgangsimpedansen.

Hvis du vil have ordentlig lyd, skal du belaste med en noget højere impedans.

Se mikrofonens datablad for anbefalet impedans.

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

Hej Uffe Ravn - mange tak for informationer! - mvh JOB

Reply to
JOB

omsætning

godt

En mikrofon transformator vil alltid gi deg noen kapasitive belastninger, slik at for store omsetningsforhold kan medføre litt tap av diskant. For vanlige 2-300 Ohms mikrofoner vil en 1:5 ganger være brukbart. Siden mikrofonen ikke bør belastes med lavere impedans enn 10 ganger mikrofonens, vil en 300 Ohm kreve 3 kOhm. Etter en 1:5 ganger trafo vil dette si 25x3 kOhm = 75 kOhm.

Uansett vil ikke dette gi deg nok nivå til å drive en vanlig gitar forsterker. Fra en vanlig dynamisk mikrofon kommer det mV i signal. En gitarforsterker bør ha 100 mV. Dette vil si at din 500 Ohms mikrofon med din

1:15 trafo gir deg mest signal. Siden vanlig gode gitarforsterkere har ca 1 MegaOhm eller mer som inngangsimpedans, går nok dette bra. Plasser trafoen så nærme forsterkeren som mulig, slik at den høyOhmige linjen blir så kort som mulig. Kan du plassere den inn i forsterkeren så kan det være det beste.

Med hilsen Arne Offenberg

Reply to
Arne Offenberg

Det er omsætningsforholdet, der gælder. Selvfølgelig skal impedansen også være med i billedet. Indgangen på en rørforstærker kan ligge på fra 50 kOhm og op til 500 kOhm.

Du kan kritikløst prøve dig frem til den tilpasning, du synes er bedst. 32 Ohm * 15 skulle så øge impedanbsen til 480 Ohm. En impedans på 32 Ohm for en instrumentmikrofon synes ualmindelig lav. Er du sikke på, at det ikke er DC-modstanden du har målt med et Ohm-meter.

Hvis du har hele typenumret på Beyer-transformatorerne og oplyser, om de er til printmontage eller lign., kan jeg give dig specifikationerne. Jeg spurgte selv fornylig Beyer i Tyskland om specs. bare på 1 type trafo, og så sendte de mig sørme hele kataloget over sigaltrafoer og typenumre, og så kunne jeg i øvrigt selv hygge mig med at decifrere alle kodemuligheder.:-)

--
Med venlig hilsen
Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge
Reply to
Karsten H. Jensen

kOhm

en

er

Karsten.

Nå er det slik at en transformator, transformerer energi. Fra en tilstand til en annen. Normalt skjer dette med en virkningsgrad på mer enn 99 %. Det betyr at impedans forhold; transformeres med kvadratet av omsetningsforholdet. Det vil altså si at en 200 Ohms mikrofon transformeres til 5x5x200=5000 Ohm i en 1:5 trafo. En magnetisk gitar mikrofon har typisk 50 kOhm som impedans, og må derfor avsluttes med minst 10 ganger mer. Om du husker noen av de gamle gode gitarister som Carl Perkins osv, så sa de at minimum avslutning måtte være større enn 1 MOhm. I en av de gamle Shure mikrofoner var det vanlig at omsetningsforholdet var ca 1:20. Dette gjorde det mulig å bruke en dynamisk mikrofon direkte til en instrumentforsterker.

Med hilsen Arne Offenberg

>
Reply to
Arne Offenberg

omsætning

godt

Hej alle og tak...jeg bygger og modificerer mikrofoner til mundharpebrug...mine trafoer er kapslede, 200ohm input - det nedenstående er klippet fra sælgers oplysninger og vedrører 1:15 udgaven - de andre omsætningsværdier er samme type...undskylder det tyske...lad mig vide hvis det er et problem! Beyerdynamic NF- Eingangsübertrager TR/BV 3.51.0.15.006 Gekapseltes Übertragergehäuse, Einlochbefestigung, Anschlußlitzen, 200 Ohm Eingang, Übersetzungsverhältnis 1:15 , 300 mV max bei 1 % Klirfaktor, 30 -

15.000 Hz +/- 1 dB Standard-Mikrofonübertrager zum Anschluß an hochohmige Eingänge!

Mit spørgsmål er rettet mod de 200ohm input. Er der en tolerance? - kan jeg f.eks benytte et 300ohm element på 200ohm trafo input...eller 160ohm? -

32ohm elementerne jeg nævner er gamle kul tingester, og vist nok også nogle gamle dynamiske, nogle er muligvis fra telefoner osv. Jeg bruger normalt gerne ret store (diameter) mikrofonelementer af typerne krystal, keramiske eller Shure's magnetiske, men de er ikke til at betale, og endda svære at finde, da de ikke er blevet produceret i mange år...så det er på tide at eksperimentere... Min delvis selvudviklede beregningsformel for at beregne den impedans jeg får ud af den mikrofon jeg bygger trafoen ind i, og som jeg mener fungerer: Eksempel

X = ønsket output fra trafo Y = aktuelt mikrofon element output Z = omsætningsfaktor gange omsætningsfaktor

X divideret med Y = Z

Eksempel:

300ohm til 5000ohm = 16 (= Z) omsætningsfaktor er 1:4 (4x4 = 16)

- men jeg har jo f.eks. kun en 1:5 trafo...Z er altså 25 og Y er 300 så jeg står med 25x300 = 7500ohm...har jeg ikke ret i det?

Mange venlige hilsner Jens-Ole i København...snart Røsnæs (-:

Reply to
JOB

JOB skrev:

Keramiske og krystalmikrofoner er meget højohmige, og kan tilsluttes direkte til en guitarindgang.

Kulkornsmikrofoner, er ekstremt lavohmige, og har et meget kraftigt output, men kræver til gengæld en lille DCforspænding for at virke ordenligt. Signalet er så kraftigt at det passer direkte til en guitarudgang med blot en kondensator og modstand.

Må jeg anbefale dig at eksperimentere med elektretmikrofoner? De er meget små, billige, og hvis man fifler lidt med dem kan man få forbløffende resultater.

Jammen så velkommen til Vestsjælland da.

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

er

jeg

nogle

fungerer:

Jens-Ole. Jeg trorjeg har svart deg på dette, men en gang til: Jo du har ret. Omsetningsforholdet i kvadrat er impedans forholdet. En gitarinngang vil ha ca 100 mV, og er vanligvis meget høyohmig. Nå kan du regne resten selv.

Med hilsen Arne Offenberg

Reply to
Arne Offenberg

Jo, jeg kender godt de gamle Walkriss guitarmikrofoner - blot en magnetstang med noget kobbertråd rullet omkring. De passede udmærket til forstærkerindgange med en indgangsimpedans på 0,5 MOhm. Jeg har i øvrigt selv en transformator indbygget i et XLR stik, hvor 200 Ohm transformeres om til 50 kOhm.

Nu nu var det vist også kun et spørgsmål om, hvilken type transformator, det drejede sig om, og der fik jeg som skrevet hele kataloget fra BEYER. Der er koderne jo lige så "håbløse" som når man skal vælge kamrelæer fra Siemens.

--
Med venlig hilsen
Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge
Reply to
Karsten H. Jensen

direkte

output,

Hej Uffe Ravn & mange tak...både for infos og 'velkommen til Vestsjælland' - jeg glæder mig ustyrligt! - Nå, mikrofonhalløj...jeg har i forvejen en masse sjove og spændende mikrofonelementer, som jeg er indstillet på at bruge - mundharpemikrofoni adskiller sig på mange måder fra anden mikrofoni, i den forstand, at en vis 'farvning' (læs forvrængning) er ønskværdig. Nogle af de mest eftertragtede elementer er Shure's gamle Controlled Magnetic/Reluctance Transducers, og de er typisk på 1.2K...på en rørbestykket guitarforstærker er de perfekte til min brug, men gamle krystal elementer og keramiske er ligeså gode og ligeså dyre...de mest eftertragtede typer Shure R7 krystal og Shure Controlled Reluctance Transducer 'black label' hi z, koster ofte omkring $200 (1300kr) - dem har jeg faktisk flere af, man er jo lidt musiktosset, men jeg er også blevet taget lidt ved næsen et par gange, så jeg sidder med et par stykker på 300ohm. Det gi'r bare ikke den rigtige lyd, og det er her trafo'erne kommer ind i billedet. Da en mundharpe er et lille instrument og derfor lidt 'diskantet' i sit udtryk, er det godt at have en mikrofon, der tilgodeser bunden af toneskalaen, og til gengæld til en vis grad begrænser gengivelsen af meget høje frekvenser...mundharpespillere elsker mikrofoner, der for de fleste 'bare er for dårlige' typisk ca.

100-5000hz...de er f.eks. helt uegnede til skønsang. For at tilgodese bunden er membranens størrelse ikke uvigtig og er typisk 50-55mm på de mest ideelle typer. Jeg bruger nødigt mikrofongrej der kræver batteri, da det er upraktisk på et spillejob, hvor der er nok at se til...i øvrigt vil jeg vende tilbage senere, når arbejdsbordet atter er på plads og jeg kan begynde at lege videre...der ligger bl.a. et par Harley Davidson sidelys og venter på at blive til mikrofoner...stor hilsen fra en kommende 'Røsser' Jens-Ole Baunøe
Reply to
JOB

nedenstående

hvis

Ohm

30 -

keramiske

at

jeg

du

Hej Arne, mange tak - så er jeg ved at være på sporet...mvh Jens-Ole

Reply to
JOB

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.