UPS spørgsmål

Har kigget på nogle UPS'er, undrer mig lidt over data og hvad de betyder.

formatting link
formatting link

Nogen der kan fortælle mig hvad "Reservtid" betyder? Hvis det er den tid den kan trække en PC ved fuld belastning synes jeg ikke det er ret lang tid (21 minutter) for den dyre model.

Den billige derimod står til 206 timer (12.400 minutter) hvilket lyder lidt usandsynligt. En trykfejl?

Og hvad betyder "Kapacitet" (er kun angivet for den billige)?

Nogen specielle mærker der kan anbefales iøvrigt?

--
Rado 

"The obvious is that which is never seen  
 Click to see the full signature
Reply to
Rado
Loading thread data ...

Hej Rado

Nu bruger man jo ikke en UPC for at drive sine computere, man bruger den for at kunne lukke dem sikkert ned ved strømsvigt.

En læsefejl, et . er der hvor det er skrevet det samme som et ,

Så det er 12,4 minutter

--
Mvh 
Max
Reply to
Max

Rado skrev :

Du kan nok regne med reservetid betyder "Den tid der er tilbage, efter den har signaleret _snart_tom_"

smartUps 1000, plejer at kunne levere ca 650watt i en time, så 6 minutter til at lukke en server ned , plejede at være ok i gamle dage

Hvad skal du bruge en UPS til ?

--
Jan_stevns 

Nu er vi også at finde på Facebook : 
 Click to see the full signature
Reply to
jan_stevns

OK, var jeg ikke klar over.

For mit vedkommende handler det mest om at kunne tage dem fra nettet og køre videre når det er tordenvejr (har tidligere fået smadret et par maskiner på grund af lynnedslag). Men det findes der så nok ikke en nem og billig løsning på kan jeg forstå.

OK, tak!

--
Rado 

"The obvious is that which is never seen  
 Click to see the full signature
Reply to
Rado

OK, det lyder rimeligt. Hvis det er en enkelt PC med lavt strømforbrug (max 200 w) burde den vel så kunne køre 2-3 timer?

Mest for at kunne bruge maskinen i tordenvejr, hvor jeg normalt plejer at hive strømstikket ud.

--
Rado 

"The obvious is that which is never seen  
 Click to see the full signature
Reply to
Rado

Rado skrev :

Er det ønsket skal man til at være kreativ, og finde en UPS der kan køre med externe batterier.

Men 100% beskyttelse giver det ikke - slår lynet ned i ledningsnettet, finder det nok også de ting, man ikke ønsker ramt.

--
Jan_stevns 

Nu er vi også at finde på Facebook : 
 Click to see the full signature
Reply to
jan_stevns

Hej Rado

Hvad med at have en bærbar til disse situationer. Du skal jo tænke på at du ikke bare skal være væk fra elforsyningen, men også alt kablet netværk og andre former for ledninger skal være væk for at have bare lidt beskyttelse under tordenvejr.

--
Mvh 
Max
Reply to
Max

Rado skrev :

Det tror jeg ikke

f.eks en SmartUPS1000 kører med RBC6 batterier ~ 2 stk 12volt 9.6AH celler - koblet i serie ~ 24volt 9.aAH

I teorien 240watt i en time kan UPS'en levere 500watt, kan den i teorien køre 30minutter

så 250watt effekt leveres nok kun i en time, men vi har glemt at en UPS ikke er 100% tabsfri.

Jeg fik aldrig udforsket min SmartUPS1000, og et nyt sæt batterier koster en bondegård , så det sker nok ikke foreløbigt :)

Uffe B. kommer nok snart på banen med lidt guldkorn :)

--
Jan_stevns 

Nu er vi også at finde på Facebook : 
 Click to see the full signature
Reply to
jan_stevns

Skal du bruge maskinen som stand-alone, eller skal den have forbindelse til andre ting/internet?

Hvis du har brug for netforbindelse, så er det jo ikke nok kun at beskytte computeren, hvis du også har en form for kablet modem.

Ellers er en god beskyttelse at få sat transient-beskyttelse på din el-tavle og evt en separat gruppe til EDB som så først forsyner en In-Line UPS og derfra forsyner dit EDB udstyr. Hvis du har kablet modem, så er en eller anden form for transient-beskyttelse også nødvendig der.

Hvis du kun skal kunne bruge en stand-alone computer i tordenvejr, så vil jeg helt klart anbefale en bærbar.

--
Uffe
Reply to
Uffe Bærentsen

UPSe er som sådan ikke designet til at du skal kunne kører konstant batteridrift, de er beregnet til at du kan nå at lukke pænt ned for dit maskineri i tilfælde af strømsvigt.

Hvis du vil have lang tids drift at din PC på batterier skal du have en UPS med mulighed for eksterne batterier, prisen bliver derefter og det fylder ret meget (og nej, du kan ikke benytte bil batterier af flere årsager).

Det billigeste er at finde en brugt UPS til ekstern batteri og selv lave en batteribank, men du skal benytte batterier af en bestemt type og de er ikke billige og levetiden, selv om du ikke bruger batterierne, er 3-5 år (for standard batterier) under gode betingelser (fuldt opladte og i kølige omgivelser). Alternativt kan du, hvis du har mod på det, selv lave en UPS om til at have større batteri kapasitet, det er bare at sætte en passende mængde batterier sammen forbundet korrekt og med passende ledning. Gå efter en UPS hvor batteri spændingen er så høj som muligt 48Volt at at foretrække over 24Volt, 24 over 12, og 12 over 6. Dog går UPSen nok galt i skoven ved en forøget batterikapasitet når/hvis den kan fortælle om sin forventede oppetid, den går jo ud fra standard batterikapasiteten. Ligeså er det nok formålstjeneligt at monterer en blæser til at køle selve UPSen når den kører batteri drift.

Men det er bestemt ikke billigt at have en UPS stående, min APC smart-ups 700 bruger 100Watt bare for at holde sig selv i live, det svare til 2,4kWh i døgnet eller 876 kWh om året og er det til 2 kr. på kWh så er det jo 1752 kr. om året læg dertil så udgiften til batteri udskiftning. Jeg havde eksterne batterier (51Ah) koblet til, over 2000 kr. pr styk (der var 2) de var godt nok af en kvalitet med 10 års forventet levetid, men det giver så lige over 400kr/året til batterier. Jeg kan så ikke sige noget om forventet batteritid, har aldrig haft en strømafbrydelse der har varet så lang tid at dette blev testet.

Det bedste og billigeste til alm. brug er at benytte en bærbar som andre også er inde på, køb et par ekstra batterier hvis du er nervøs for oppe tiden, lad dem op en gang om måneden og når de er ladt op så i en plasikpose og i køleskabet. Husk at sætte den bærbare op til at kunne gå i dvale medens du skifter batteriet.

Der er for det første tale om 2 forskellige typer UPS, den ene er en "VI Line-Interactive" og den anden "VFD Offline". Den dyre giver desuden mulighed for at din PC kan få et signal om at lukke ned ved strømafbrydelse (hvis du installerer SW og konfigurer dette).

Du opnår 2 ting med dem, den ene er lidt batteri drift tid, den anden er overspændingsbeskyttelse (under forudsætning af at du har forbundet tingene rigtigt og at du har en virkningsfuld jordforbindelse), men direkte lynnedslag klarer de ikke og en kraftig induktion er heller ikke deres livret.

/Hans

Reply to
Hans Kjaergaard

Tak for det uddybende svar, jeg kan se det ikke er helt uproblematisk og også dyrt i strømforbrug, så en bærbar som du og flere andre foreslår er nok en bedre løsning så det vil jeg prøve i stedet.

Tak til alle for input og forslag...

--
Rado 

"The obvious is that which is never seen  
 Click to see the full signature
Reply to
Rado

Rado skriver:

Alternativet er vel en lille UPS, så du kan lukke ned og så en omskifter og et nødstrømsanlæg på brændstof?

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk 
        Min egen hjemmeside: http://www.moppe.dk 
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Glem alt om UPS hvis du alt så er villig til en reboot. Jeg går ud fra at det er dig der detektere tordenvejret aligevel og ville så afkoble strømstikket fra lysnettet og lade UPS overtage.

En Quick and dirty kr. 2000,- løsning med 2-3 timers 300 watts drift kunne se sådan ud.

KR. 249,-

formatting link
BATTERILADER SDC-10

10 Amp. ? 12 Volt Intelligent ladekontrol, Kan forbindes til et batteri på ubestemt tid hvor det intelligente kredsløb konstant overvåger spænding og opretholder optimalt opladningsniveau.

Kr. 595,-

formatting link
INVERTER/OMFORMER 600W 12/220V

Kr. 1195,-

formatting link

12V vedligeholdelsesfri AGM batteri, 90Ah

Nb! Jeg er selv indehaver af en 2KW modificeret sinus inverter som ovenstående og da jeg skulle prøve den første gang kom der 50Hz brum fra min monitors strømforsyning fra den dårlige sinus kurve inverteren generede.

Jeg satte en PCF spole fra en PC PSU i serie med belastningen og det fik strømforsyningen i monitoren til at være stille, og spolen bliver kun lunken i sin kasse ved 100 watt belastning, kan anbefales !

- husk korte afstand mellem batteri og inverter og lang ledning på 230V siden.

Jan Rasmussen

Reply to
Jan Rasmussen

Har overvejet det sidste, men synes det er lidt overkill når det kun drejer sig om de gange det er tordenvejr.

--
Rado 

"The obvious is that which is never seen  
 Click to see the full signature
Reply to
Rado

afkoble strømstikket fra

Hm, ja det her jeg godtnok slet ikke tænkt på i farten - UPSen behøver jo kun at køre under tordenvejret. Strømudfald er jo temmelig sjældne så dem bekymrer jeg mig ikke særlig om. Kan altid lave en restore fra et image hvis systemet skulle blive ustabilt efter en nedtur.

Det er mest for at kunne arbejde videre under tordenvejret, de kan jo nogle gange vare temmelig længe. Og hvis man kobler et trådløst bredbåndsmodem på UPSen også kan man jo faktisk også komme på nettet, helt isoleret fra el-net og telefon-/kabelnet.

sådan ud.

ubestemt tid hvor det intelligente

opladningsniveau.

da jeg skulle prøve den første

inverteren generede.

strømforsyningen i monitoren

belastning, kan anbefales !

Tak, ser meget interessant ud, det vil jeg kigge på!

--
Rado 

"The obvious is that which is never seen  
 Click to see the full signature
Reply to
Rado

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.