Flere forstærkere, et sæt højttalere

Hej

Jeg er den lykkelige ejer af et par fine gamle effektforstærkere, som jeg spiller på af og til. Normalt bruger jeg min surroundforstærker, der er sluttet til tv og dvd. Kunne man forestille sig, at koble et sæt højttalere til begge forstærkere, sådan at jeg ikke behøver at flytte kablerne hver gang jeg vil høre på den anden forstærker? På den måde, at jeg selvfølgelig husker at slukke for den jeg ikke bruger osv...eller vil der ske ting med den anden forstærker?

Mvh Linde

Reply to
Linde
Loading thread data ...

Jeg bruger en boks kaldet BT32 som kan købes her:

formatting link

Det er sådan set bare en kasse med en masse skrueterminaler og to stærkstrømsomskiftere, samt en 100 ohms modstand hen over hver indgangskanal, for at undgå at forstærkeren arbejder ubelastet.

Reply to
Esben von Buchwald

"Linde" skrev i en meddelelse news:471a1376$0$90276$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

I mine unge dage ville jeg gerne have et fjernsyn koblet til mine højtalere fra anlægget. Jeg viste jo godt det var noget gris, men jeg bprøvede lige så forsigtigt bare at smide dem sammen. Altså parallel koble de to forstærkere fra TV og anlæg. Af en eller anden grund gik det faktisk godt...det kørte da et par måneder uden at noget brændte af. det skal så siges at det var et TV der var på vej til skrot, og et gammelt konfirmationsanlæg, så jeg løb ikke den store risiko, og lydkvaliteten var i øvrigt så ringe at jeg ikke ville kunne høre en forringelse...

mvh Kåre

Reply to
Kåre

"Kåre" skrev i en meddelelse news:471a858e$0$15878$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Det er en dødssynd at sammenkoble 2 udgange direkte sammen. Den ene vil generere energi over i den anden. Hvorimod 2 indgange er helt OK.

Børge

Reply to
Børge Larsen

Linde skriver:

Hvad er der galt med en omskifter ?

Evt bygget med et relæ der trækkes, når den ene forstærker tændes ?

Klaus

--
  Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
  Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Du monterer et par relæer. Du sætter dem til at trække, når du tænder den anden forstærker og dermed flytter forbindelsen over til den anden forstærker.

--

Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
Vil du med rette have ry som lærd,
så søg det lette - og gør det svært. (Piet Hein)
Reply to
Karsten H. (7870)

Okay, altså mener du at relæets spole kan forsynes (evt gennem nogle modstande, dioder osv) direkte med forstærkerens output til højttalerne?

Reply to
Esben von Buchwald

Det tror jeg ikke, relæet skal forsynes fra forstærkerens interne forsyning, eller evt. via en elspareskinne...

Reply to
Flemming Frandsen

"Klaus D. Mikkelsen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@du.kan.finde.den...

Det bliver nok en form for omskifter, så. Jeg ville dog lige høre om det kunne lade sig gøre uden, da jeg stod og skulle bruge det i aftes.

Men takker for input alligevel!

Mvh Linde

Reply to
Linde

Øhh?
--
Mvh
Jesper Poulsen
Reply to
Jesper Poulsen

Rørforstærkere er ikke glad for at køre i ubelastet tilstand...så laver man det trick....mens halvledere baserede er ligeglade...de elsker dog ikke at blive kortsluttede....det var den meget generelle formulering....uden de tusinde forbehold.....

Reply to
John Jensen

Jesper Poulsen skrev :

180 graders problemt ;)
--
Jan_stevns
Reply to
jan

Jeg ved det jeg ved det... Jeg havde også prøvet at skitsere opstillingen på et stykke papir, og det så ikke godt ud. Alligevel prøvede jeg, og det gik godt. Faktisk spillede det i flere måneder uden problemer og uden at noget brændte af.

mvh Kåre

Reply to
Kåre

Udgangstrafoerne er ikke glad for open loop, det er det du mener, ikk'?

Og derfor mit "øhh".

--
Mvh
Jesper Poulsen
Reply to
Jesper Poulsen

Nej. Jeg mener, når du tænder forstærker 2 på lysnettet, lader du et 230 V~ endten skulle den anden forstærker helt eller lade relæet bryde højttalerne fra forstærker 1 og koble dem til forstærker 2, Når denne så slukkes og dermed frelæet går i hvilestilling, kobles højttalerne tilbage til forstærker 1.

Det forudsætter en udvendig afbryder, der tænder forstærker 2 og relæet. Der er i øvrigt en del forstærkere, der har et ekstra 230 V~stikdåse bag på forstærkeren til at tænde andre enheder samtidig med. Den kunne med fordel anvendes til at trække relæet samtidig med.

--

Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
Vil du med rette have ry som lærd,
så søg det lette - og gør det svært. (Piet Hein)
Reply to
Karsten H. (7870)

Præcis! Desuden er det halvfarligt, da en del fjernsyn har live på chassiset. Kender en som skilte sit fjernsyn ad, og fandt lydsignalet et sted i det og trak en ledning over til en line in på anlægget, da han ville optage fra fjernsynet på båndoptageren i sit anlæg, der gik seriøst overgang i det, du kunne få stød over alt på anlægget, helt ud til højttalerledningerne /-0

/Tom

Reply to
Tom

Hej!

Tom wrote: ...

...

Det gælder da vist ikke længere. Idag er alle tv isolerede fra primærsiden da de er opbygget med SMPS trafo.

I gamle dage (før min tid ;o)) kunne der være fase på chassiet hvilketr var pænt upraktisk. Især når teknikeren liiige skulle vippe printet - auch :)

--
Mvh, Kim Voss Schrader
Reply to
Kim Voss Schrader

Kim Voss Schrader skrev:

Idag er TV heldigvis køb og smid i storskrald varer :) Så teknikerne ser ikke så mange farlige TV mere.... jo fladskærme uden farlig højspænding og live på stel :) Generelt tror jeg elektronikreparatører skal vænne sig til at få meget lidt at lave....ingen gider betale op til 2/3 af værdien af en vare for en reparation....Der hvor værkstederne stadig scorer kassen er på forsikringsreparationer og reklamationssager.....men som varerne falder i pris bliver der færre og færre der i fremtiden vil bruge penge på forsikringer.....Her taler jeg om konsumelektronikken. High end produkter vil altid være dyre nok i indkøb til at reparation kan betale sig.....

Reply to
John Jensen

Af samme årsag fik KinoVox fremstillet nogle linietrafo's til indbygning, så man netop uden fare og risiko for liv og lemmer lunn tappe lydb fra TV til båndmaskiner og forstærkere.

Det var i de gamle mono-dage, hvor gamle TV var lavet som universalapparater, så de kunne tilsluttes både til DC og AC. Det sidste muliggjorde ren og uforfalsket fase på chassis.

--

Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
Vil du med rette have ry som lærd,
så søg det lette - og gør det svært. (Piet Hein)
Reply to
Karsten H. (7870)

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.