OT: Trebam ekvelaizer

ili neko predpojacalo da mogu mjenjat boju tona. naime, imam deck pojacalo koje spajam na linijski mp3 player i nijedan od njih nema nikakve mogucnosti za podesavanjem tona pa mi je zvuk ''ravan''. ako netko ima ili zna gdje jeftino nabavit, bio bi zahvalan. hvala, pozdrav

Reply to
nino-work
Loading thread data ...

Solidno rijesenje je TDA 1524. Naime to je chip koji je ujedno i predpojacalo i equalizer. Ima bass, treble, balance i volume kontrole. Postoje i kit verzije za kupiti koje kostaju oko 120kn (+ 12V napajanje), mada ga je i ovako jednostavno sloziti. Ako mislis sloziti diskretan equalizer sa vise pojasa, onda razmisli o aktivnim filterima sa npr. TL072. Postoji puno mogucnosti.

Pozdrav!

-Rio-

Reply to
-Rio-

gdje ima za kupit kit revizija? gledao sam u chipoteci, nista. puno hvala.

Reply to
nino-work

Pa bilo ih je u Chipoteci... Valjda vise nemaju... Vjerujem da bi se moglo naci u slicnim ducanima sa elektronikom, ako ne, mogu ti na mail poslati shemu (ima je i u datasheetu od chipa). Ne znam koliko znas izradjivati plocice i koliko se kuzis u elektroniku... Njemacki Conrad ima gotove kitove na istom principu, moze se naruciti ili ako odes u Graz, pa direktno sam kupis.

Pozdrav!

Reply to
-Rio-

Ne znam jel si dobio e-mail, jer mi javlja da moram potvrditi mail zbog spam maila, a ta validacija bas i ne prolazi uspjesno....

Reply to
-Rio-

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.