MAGNAT Edition Two - nie włącza się.

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary

Translate This Thread From Polish to

Threaded View
Witam! Posiadam wzmacniacz MAGNAT Edition Two tu link:
http://www.megamedia.pl/wzmacniacz-samochodowy-magnat-edition-two.php .
Uszkodzony byB3% przeB3%B1cznik mono-stereo to naprawiB3%em, bo i tak dzia=
B3%a
na nim tylko tuba basowa. Problem polega na tym, BF%e power siEA% nie
B6%wieci i nie mam pojEA%cia dlaczego? + podB3%B1czony do akumulatora, -
gdzieB6% tam do budy, bezpieczniki sprawdzone i dziaB3%ajB1%. Od czego mam
zaczB1%E6 poszukiwania? Pozdrawiam.

Re: MAGNAT Edition Two - nie włącza się.
 budy, bezpieczniki sprawdzone i działają. Od czego mam
zacząć poszukiwania? Pozdrawiam.


a podlaczyles +12V do sterowania , powinien tam byc trzeci pin (oprocz +12v
i minus) do właczenia zdalnego wzmacniacza z radia?



Re: MAGNAT Edition Two - nie włącza się.
Quoted text here. Click to load it


http://allegro.pl/magnat-edition-two-500w-dla-tuby-i-skrzyni-i1253222022.html

u ciebie nazywa sie ten pin REM, zewrzyj go z +12V



Re: MAGNAT Edition Two - nie włącza się.
Quoted text here. Click to load it

-remote jest podB3%B1czone
-odB3%B1czyB3%em +12V i REM, nastEA%pnie zwarB3%em je jednym kablem, bez e=
fektu
niestety.. a moBF%e to po prostu gdzieB6% kabel remote jest uszkodzony?

Re: MAGNAT Edition Two - nie włącza się.
Quoted text here. Click to load it

Oczywiście sprawdziłeś że napięcie dochodzi do wzmacniacza? Bo jakoś z
opisu tego nie wyczytałem. Sprawdź miernikiem lub choćby żarówką. Może
minus z budy nie dochodzi. Zresztą chyba lepiej go bezpośrednio z
akumulatora doprowadzić.

Re: MAGNAT Edition Two - nie włącza się.
Quoted text here. Click to load it

+ jest bezpoB6%rednio z akumulatora i dochodzi, - z budy teBF% jest w
porzB1%dku, wychodzi na to BF%e po prostu kabel remote jest gdzieB6% po
drodze uszkodzony. No nic trzeba rozkrEA%caE6% pF3%B3 samochodu :) Wymieni=
EA%
remote i zobaczymy czy zadziaB3%a. dziEA%ki za pomoc panowie.

Re: MAGNAT Edition Two - nie włącza się.
+ jest bezpośrednio z akumulatora i dochodzi, - z budy też jest w
porządku, wychodzi na to że po prostu kabel remote jest gdzieś po
drodze uszkodzony. No nic trzeba rozkręcać pół samochodu :) Wymienię
remote i zobaczymy czy zadziała. dzięki za pomoc panowie.


co ty opowiadasz, daj to lepiej komus kto sie zna  chociaz troche, jak
niedziaal po zwarciu + i rem ( a to podobno sprawdziles) , a napiecie
dochodzi to wzmacniacz zepsuty, remote nie ma tu nic do rzeczy



Site Timeline