Radio-controlled wekker mist omschakeling zomertijd?

Ik ken ze allemaal, behalve die ruis van de TL, dat is nieuw voor me. Ik denk dat ze 100 keer per seconde even doven en weer aangaan, als de fase wisselt. Is dat die ruis? Klinkt toch meer als een ratel.

De switchmode voedingen inderdaad gaan steeds hoger in frequentie, want dan worden trafo's en C's kleiner, zoals b.v.in een spaarlamp. Meer dan 100 kHz is heel normaal. Van die voedingen voor LED lijk ik geen last te hebben, wel van de dimmer voor de ledstrip. Maar die schakelt dan ook amperes keihard aan en uit. Een klein 2W ;ledbolletje gaf helemaal geen storing.

Ik ben ook zendamateur (VHF en hoger), maar luister nog wel eens naar de middengolf, mijn auto heeft een erg goede AM ontvanger. Dus b.v.

540 kHz, Hongarije vanaf de late middag tot de ochtend. 1224 KHz, ergens bij Lunteren. Er zijn geloof ik meer lokale AM zerders. Ook engelse zenders zijn vaak goed te nemen, en frans sprekende, ik hoor ook wel eens iets wat russisch lijkt. Ik vind dit soort dingen uitvogelen toch leuker dan saai Spotify luisteren b.v.

Het wordt tijd dat PFC ook voor kleine vermogens verplicht wordt gesteld.

Mat Nieuwenhoven

Reply to
Mat Nieuwenhoven
Loading thread data ...

Amperes? Maar ja, het begrip "ledstrip" is wel heel erg ruim.

-p

Reply to
Piet

Ik ga er niet aan sleutelen: het ding valt nog onder garantie...

--
Grinnikend door het leven...
Reply to
Izak van Langevelde

Vast wel. Al die thyristors enzo produceren electrische schakelpulsen. Voor het trafotje in een schakelende voeding wordt vrijwel altijd een ringkern gebruikt, en die geeft maar weinig extern magnetish stoorveld.

AC natuurlijk. Waarom zou je extra gelijkricht verlies nemen? Bij hogere frequenties dooft de ontlading niet bij nuldoorgangen.

Zal moeten, als ze het in de EU willen verkopen.

Hoezo? Ze doven vrij abrupt op de nuldoorgangen. Er hoort een ontstoorcondensatortje in te zitten, maar dat verhelpt lang niet alles.

Electronisch voorschakelapparaat?

Trafos zijn altijd een beetje niet-lineair, maar dat zou je niet moeten horen. Misschien netvervuiling die er al was?

Goed mogelijk. Gloeilampen doen het soms ook, maar dan is het bijna einde verhaal,

Jan

PS Ik heb een DCF ontvangertje wat het altijd doet. (na 90 graden draaien) Maar die zit in een weerstationnetje boven op het dak...

Reply to
J. J. Lodder

2,3 Ampere schakelt ie: Ledstrip 24V 60 leds type 5630, van LedLampenDirect. Die ik heb doen 14,4 W/m en 900 lm/m. Op die plaats is de strip 3,9m lang, dus 56W en bij 24V is dat 2,3 A. En qua licht 3510 lumen. Ik heb diezelfde strip ook op een andere plaats, ben zeer tevreden. 24V ledstrips geven veel meer licht per meter dan 12V, en de stroom is lager. Enige nadeel is dat de hele mooie voedingen daarvoor van LLD een hoge pieptoon hebben, een van de kinderen heeft er last van, ook als je de dimmer op 0 zet. Ook daarom zitten ze achter een netschakelaar.

Mat Nieuwenhoven

Reply to
Mat Nieuwenhoven

Nee, je kunt je Mexicaanse honden nu rustig onaangelijnd laten. ;-)

-p

Reply to
Piet

De wekker is geretourneerd naar Conrad: hij viel nog net binnen de garantieperiode van 2 jaar. Inmiddels heb ik een nieuw exemplaar, en dat werkt naar behoren. Complimentje voor Conrad!

--
Grinnikend door het leven...
Reply to
Izak van Langevelde

Op 10-11-2018 om 12:29 schreef Izak van Langevelde:

Was daarmee begonnen, dat had hier een hoop onzin gescheeld...

Reply to
O. Udeman

Dan hadden we hier een lezenwaardige discussie over radiogestuurde klokken gemist...

--
Grinnikend door het leven...
Reply to
Izak van Langevelde

In elk geval grote kans dat we een record hebben gevestigd met die tot nu toe al 111 berichten hierover in 13 dagen.. :-)

Reply to
O. Udeman

Op 1-11-2018 om 13:34 schreef O. Udeman:

De UK heeft natuurlijk alleen maar een grens op land met Ierland, maar die hanteren dezelfde tijd. De grenzen met andere landen liggen allemaal op zee, dus moet je een boot of een vliegtuig of de trein door de Kanaaltunnel nemen om van de UK naar andere landen te reizen. Allemaal reizen van meer dan 1 minuut. Betekent ook dat er veel minder mensen zijn die in de UK wonen en in een ander land werken of omgekeerd. Anders dan vele mensen die in B of D zijn gaan wonen, omdat daar de huizen goedkoper zijn.

Dat Spanje aansluit bij de "Duitse" tijd begrijp ik niet helemaal.

bereisde grensovergangen zijn. Van Frankrijk begrijp ik het wel, dat heeft te maken met een lange grens op land (B, LUX, D, CH en I) en met de "Europese eenwording".

Reply to
Rink

Ach dat is allemaal grote kolder! Er zijn zoveel grenzen op de wereld waar er een tijdzone overgang is, zelfs binnen landen, en dat geeft totaal geen probleem. Het is maar wat je gewend bent, en welk lijden je vreest.

Als Duitsland een andere tijd zou hebben dan Nederland en je zou in de buurt van de grens wonen dan zou je daar gewoon aan wennen en zou je je horloge gewoon op 1 van de twee tijden laten staan en zonder moeite omgaan met "hier is het een uur eerder/later dan mijn horloge aangeeft".

Maar nee, politici en andere doemdenkers roepen liever dat de wereld vergaat als we een andere tijd hebben dan de buren. Want dan kunnen ze weer lekker overleggen, coordineren, en scoren.

Reply to
Rob

ik wil gewoon de duitsetijd hebben, anders worden al mijn radiografisch gestuuerde klokkeb waardeloos.

Reply to
tuinkabouter

Volgens mij staan er 2 verschillende dingen in die wet.

Artikel 1 zegt dat tussen 1 mei en 1 october (met een c !) de tijd met een uur wordt vervroegd.

Artikel 2 zegt dat bij het begin van 1 mei de klok een uur wordt vooruit gezet. En aan het eind van 30 september weer 1 uur achteruit wordt gezet.

Reply to
Rink

Interessant lijstje !

Valt me op : Zomertijd vanaf 1916, in dat jaar nog rond middernacht. Om gedoe met datum verzetten te vermijden vanaf 1917 midden in de nacht. Toen liep NL in de winter niet 20 minuten, maar 19 minuten + 32 seconden voor op UTC. Om exact te zijn 19min + 32.13sec. Midden in de zomertijd van 1937 op 1 juli is bijna 28 seconden rechtgetrokken, zodat NL exact 1 uur + 20 minuten voor liep op UTC. Zomertijd ging jarenlang bijna altijd op 15 mei in, ook al was dat midden in de week. Alleen niet als het blijkbaar een feestdag was. De Duitsers hebben op 15 mei 1940 de Duitse zomertijd ingevoerd (UTC+2) door om 00:00 NL tijd de klok 01 uur 40 minuten vooruit te draaien. Die zomertijd is bijna 2,5 jaar van kracht gebleven tot 2 nov 1942. Vanaf die datum werd de klok verschoven in een nacht van zondag op maandag. Na de oorlog is op 16 september 1945 de zomertijd afgeschaft. Maar NL bleef daarna wel de "Central European Time" aanhouden.

Rink

Reply to
Rink

Is hetzelfde. De tijd vervroegd, is de klok verder zetten. Alleen, die artikel 1 zou ik nooit zo omschrijven. Je kan nl de tijd niet vervroegen.

Reply to
Henk

De ingang van de zomertijd werd per jaar besloten, en in de Staatcourant gepubliceerd.

Waarvan 40 munuten 'Duits'. Die zomertijd was ook zonder hen ingegaan.

Wat dus correspondeert met 40 minuten permanente zomertijd. Het is niet zo gek dat die Duitsers permanente zomertijd willen. Als je in de winter naar het zuidoosten loopt ga je de zon recht tegemoet. Van die donkere ochtendspits hebben ze in Duitsland veel minder last. Om dezelfde reden waren de Schotten fel tegen de permanente zomertijd. (die ze daar ook geprobeerd hebben)

Jan

Reply to
J. J. Lodder

Zou je dan niet de grote wijzer kunnen loshalen en een uur verschoven er weer opzetten?

Mat Nieuwenhoven

Reply to
Mat Nieuwenhoven

Ik zou dat met de kleine wijzer doen.. Voor klokken met alleen wijzers zou dat een lapmiddel kunnen zijn. Oudere klokken hebben overigens vaak ook een digitale display voor dag en datum die verder niet handmatig is in te stellen en die gaat dan natuurlijk niet mee en zal dus gaan scheeflopen .

Bij een beetje moderne klok kun je overigens gewoon de tijdzone waar je zit (of waarvan je de tijd wilt zien) instellen en is een wijziging daarvan dus geen probleem.

Reply to
O. Udeman

Duh. :-) Ik moet meer koffie drinken.

Mat Nieuwenhoven

Reply to
Mat Nieuwenhoven

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.