PC/TV-radiokaart met DVB-T

De resolutie is fixed, dat is logisch. De kwaliteit wordt echter in de ocmplexe passages verhoogd om juist op die plekken het ontstaan van extra artefacten en detailverlies te voorkomen. Als dat niet zo was, zou het nergens goed voor zijn om de bitrate variabel te maken en was het simpeler om het op 3mbps te houden.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten
Loading thread data ...

Hehehehehe... Over blondt gesproken. :-)))))))

Reply to
Pasq

Die ionenevalmagneten dateren van nog 2 generaties eerder: bij de

70=B0 buizen. De fosforlaag konden zo toen nog niet bestand maken tegen het ionenbombardement dat ook uit het elektronenkanon komt. Het kanon werd daarom ietwat scheef in de buishals gemonteerd, en de gezamenlijke straal (ionen+elektronen) daarna omgebogen door een statische magneet. De elektronen gingen richting scherm, de zwaardere ionen werden minder afgebogen en werden in de "verlengde" aquadaglag in de hals ingevangen. Die 70=B0 buizen hadden vaak ook een statische focusseermagneet. De "lijnverdwijnmagneten" waar ik het over had dateren uit de tijd van de 110=B0 buizen.

-p

Reply to
Piet Beertema

Nee: het waren 2 statische magneetjes, bevestigd in een zwarte plastic ring. Jammer dat ik dat ding destijds niet heb bewaard: het zou nu museumwaarde hebben gehad. ;-)

-p

Reply to
Piet Beertema

Dat staat nog te bezien. Het gaat wel minder met de videotheken, maar ze zijn nog lang niet uit de markt gedrukt. En of je nu voor een gehuurde film op een fysiek medium betaalt of voor kijken naar een film op een virtueel medium maakt niet echt uit.

-p

Reply to
Piet Beertema

"Omnibus" schreef in bericht news:4ac06a50$0$83244$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Wel erg flauw om nog aan te komen met een stommiteit van meer dan

14 jaar geleden.

MRe

Reply to
MRe

Dat vrije uitzicht is makkelijk de berekenen via een driehoeksmeting, tabellen staan op het net, soms lijkt het alleen of het niet kan. Overigens is er wel een vrije BBC World Service op de Astra 1 sat. Wil je BBC1234, ITV 1234 en 10 filmzenders dan komt er een LNB bij gericht op de Astra 2 (op 28.2)Voor mij geen kabelmonopolisten meer, signaal vond ik ook niet erg goed, de sats geven een beter signaal.

Maurits

Reply to
Maurits

Nee het is 480*576. De pixels op een TV scherm zijn niet "vierkant", als je dat bedoelt. Dat is bij 704*576 ook al niet zo.

Reply to
Rob

Dat was zeker in de zwart-wit tijd? Met een kleurenbuis zal dit "interessante" effecten geven als niet alles mee zit...

Reply to
Rob

Bedoel je 480 lijnen? Da's helemaal typisch.

Klopt, maar je probeert toch een beetje de aangeboden informatie te matchen aan de mogelijkheden van je scherm...

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Het is gebruikelijk om de resolutie als horizontaal*verticaal te geven. Dus 480 pixels per lijn, 576 lijnen.

Laat dat maar aan de MPEG decoder/display over. Die zorgt wel dat het weer de juiste aspectratio krijgt.

Reply to
Rob

Ik ben weleens losse magneetjes tegengekomen meestal buigbaar op een stukje blik zodat de laatste onregelmatigheden werden weggeregeld. Zowel ronde staafvormige als platte tabletten.

Dat was in de zw/w tijd. Met kleurenbeeldbuizen heb je statische en dynamische convergentie en purity ringen. Met de beeldbuizen van de laatste 25 jaar is de kleurzuiverheid geen groot probleem meer omdat het fosfor op de beelbuis belicht wordt en uithard door het schaduwmasker heen en die twee blijven bij elkaar gedurende het produktieproces. Ook de afbuigspoelen zitten al vastgemonteerd als de buis de fabriek verlaat. Voor zover die nog bestaan... Maar tegen plaatselijke magnetisatie van het schaduwmasker dmv van een magneet helpt het om de TV uit te zetten en na een paar minuten weer aan. Dan is de PTC afgekoeld en werkt de demagetiseerspoel kortstondig.

Maurits

Reply to
Maurits

In verband met aanduidingen als 576i vind ik het andersom handiger, maar ik had het dus buiten de formulering om in eerste instantie goed begrepen... Hoe verzinnen ze dat ze met 480 pixels per lijn nog iets fatsoenlijks op het scherm kunnen zetten?

Klopt, maar langwerpige pixels vallen heus wel op. Je ziet dat als onscherpte.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

De gebruiker moest die zelf aanbrengen?

Het idee was

Tja, het raster is het middel om het videosignaal te projecteren. Net zoiets als schilderen op een vieze ondergrond, dat kan niet goedgaan.

Been there, done that...

Hmm, dat waren de sixties. TV en een extra antenne en een tweedenetkastje. Aan de kust kon je ook het REM eiland ontvangen. Voor de jonkies,zo zag dat eiland eruit

formatting link

Maurits

Reply to
Maurits

Omdat het 25 keer per seconde ververst wordt?

Reply to
Dirk T. Verbeek

Volgens mij waren de meesten het er al over eens dat digitenne niet iets fatsoenlijks op het scherm zet...

Reply to
Rob

Yep. Minimale "binnenkant" kennis wat uiteraard wel vereist, maar verder was het een fluitje van een cent.

Ik heb me niet helemaal correct uitgedrukt. Het raster bleef en de ondergrond werd niet vies. De magneetjes hadden als effect dat de beeldlijnen dikker werden. Door de magneetjes over de buishals te verschuiven kon je de dikte regelen. Zo kon je ervoor zorgen dat op de "normale" of voorkeurskijkafstand de beeldlijnen als zodanig niet meer zichtbaar waren, en zo zou je een "gevulder" en "mooier" beeld krijgen. Het bleek echter averechts te werken, want juist de zichtbaarheid van de beeldlijnen bleek mede de waargenomen scherpte mede te bepalen. Die dingen verdwenen dus in hetzelfde tempo van de markt als waarmee ze waren gekomen...

-p

Reply to
Piet Beertema

Beweging scheelt inderdaad wel iets, maar zelfs vergeleken met analoge TV is dat toch wel een stap achteruit. Echt een budgetoplossing dus, meer kan ik er nog steeds niet van maken.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Da's waar, sorry. Ik was gewoon verbaasd dat het nog erger was dan ik dacht.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Als je via je digitale kabeltuner ruis hoort en ziet moet je dat ding omruilen, dan klopt er iets niet. Je kunt veel zeggen over digitale radio en televisie, maar ruis is niet te zien of te horen (tenzij er natuurlijk ruis uitgezonden wordt, bijvoorbeeld een analoge opname)

--
Eline
Reply to
Eline

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.