Mikro electro weigert reparatie.

Een aantal jaren geleden heb ik bij Mikro electro een platte lcd tv van samsung gekocht samen met een hdtv kabelontvanger van samsung. Aan de kabelontvanger zit nu een defect: na een tijd zakt de sterkte van het signaal weg:hij ontvangt niets meer: hij geeft aan dat de sterkte van het signaal nul is. Ook bij het doorlussen van het signaal valt het signaal weg. De tv is aangesloten op de rf out uitgang van de ontvanger die het signaal dat op de rf in ingang komt doorgeeft. Als je de tv op analoog ontvangst zet is het beeld sterk verruist; waarschijnlijk zit er dus een defect in het ontvangstgedeelte achter de rf ingang? Nu is het zo dat mikro electro de ontvanger weigert te repareren omdat hij het in de winkel wel doet. Bij mij ook maar na verloop van tijd weer niet meer. Mikro electro biedt aan een nieuwe ontvanger te kopen met een korting erop maar daar wil ik geen gebruik van maken omdat ik in het verleden vijf jaar garantie heb bijgekocht en dus vindt dat ik in die periode van vijf jaar recht heb op een werkend produkt zonder bijkomende kosten. Ik vind dat mikro electro de ontvanger maar naar een monteur moet sturen: als die hem niet kan repareren moeten ze hem maar vervangen vind ik. Heeft iemand hier nog suggesties wat ik hiermee aanmoet?

Reply to
J
Loading thread data ...

J schreef op 27-12-2013 16:18:

Het probleem is dat de leverancier geen probleem ziet. Leg hem uit hoe lang het duurt voor jij het probleem ziet. Weet je trouwens wel heel zeker dat er niets mis is met je eigen kabelwirwar? Wat je daar over zegt klinkt namelijk ook niet echt geruststellend.

--
Lies, damned lies and statistics
Reply to
O. Udeman

als het defect aanwezig is de kabelontvanger ertussen uit pakken en de antenne direct aansluiten op de tv

als u dan een goed beeld heeft dan ligt de verdenking inderdaad bij de ontvanger, anders in de kabel.

Als de ontvanger in de winkel wel werkt dan kunnen ze niets repareren, want de ontvanger heeft geen aanwijsbaar defect.

U zegt zelf dat bij doorlussen het signaal ook wegvalt dus het kan de ontvanger niet zijn. Open het stekkertje van de antennekabel (als dat een coax is , haal een klein stukje van de kabel af en monteer het geheel weer, zeer vaak is de middenader gebroken net voordat deze vastgeklemd zit, vrijwel niet te zien. soms is de afstand een paar millimeter en zelfs dan blijf je nog signaal houden.

garantie is bedoeld voor het weer in orde brengen bij een gebleken fabrieksdefect en niet als er inderdaad iets gewoon kapot is. bijkoop garantie is een mooie uitvinding, maar is geheel overbodig door nieuwe wetgeving die de fabrikant verplicht stelt om een apparaat te repareren binnen de normale levensduur van het apparaat.

Reply to
polleke

Is dat nieuw?

Het gaat er niet om of je als klant gelijk hebt, maar of je het ook krijgt. Zelfs bijkopen van garantie is daar geen garantie voor, dat blijkt wel. Maar de situatie wordt vast niet beter als je die garantie niet bijkoopt.

Reply to
Rob

Hoelang heeft men dit apparaat in de winkel getest?

Reply to
tuinkabouter

Weet ik zeker want een andere ontvanger doet het gewoon goed als ik die op dezelfde manier aansluit. Ik heb nog een andere ontvanger weliswaar geen hd maar sd.

Reply to
J

Heb ik ook gedaan: werkt goed. Analoog dan want in de tv zelf zit geen digitale tuner.

Waarom niet? Er zal toch wel wat elektronica zitten tussen de RFin en RF uit aansluiting van de ontvanger?

Ik denk dat dat gedeelte stuk is want als ik met de tv analoog ontvang via de RF uit aansluiting dan is het beeld sterk verruist.

Dat blijkt

Hoelang is dan die normale levensduur?

Reply to
J

Daarom doe ik het ook niet meer.

Reply to
J

Nee, een Chinees.

--
Bye, BugHunter. 
- 
http://27mc.woelmuis.nl
Reply to
BugHunter

op 27-12-13 16:18 schreef J:

Er is in de Nederlandse wetgeving zoiets als het "in gebreke stellen". Je stuurt ze een brief waarin je duidelijk maakt wat je van ze verwacht en waarom jij denkt daar aanspraak op te hebben. En dan geef je ze een termijn waarbinnen ze aan die eis moeten voldoen, zeg 10 dagen. Doen ze dat niet, dan stel je ze in gebreke waarna juridische actie mogelijk is.

Google daar maar eens op. In dit soort gevallen is het goed lid te zijn van de consumentenbond of een rechtsbijstandsverzekering te hebben, lidmaatschap van een vakbond heeft soms ook zo'n verzekering.

Reply to
Dirk T. Verbeek

Geen lid van consumentenbond, vakbond. Geen rechtsbijstandverzekering. Het enige wat ik in zo'n brief kan zetten is dat ik er nooit meer iets koop. Ik zou ook het bedrag wat ik betaald heb voor die vijf jaar garantie terug kunnen vragen.

Reply to
J

op 02-01-14 14:34 schreef J:

Maar dat hoef je in eerste instantie niet te vermelden...

Dat zou je helemaal aan het einde vermelden.

Heel zeker.

Reply to
Dirk T. Verbeek

Toen ik bijna 10 jaar geleden een toen heel dure TV kocht heb ik er ook even aan gedacht en ipv dat ik me liet omlullen door de verkoper heb ik de gegevens van die "garantie" mee gevraagd.

Het was eigenlijk een verzekering. Net zo iets als wat ze wel aansmeren voor een mobieltje. Je verzekert je tegen de kosten van reparatie van defecten aan de TV. Het is een apart bedrijf wat die verzekering regelt, dus niet de handelaar, importeur of fabrikant van het apparaat.

Omdat je hier te maken hebt met een verzekeraar zie je ook het bekende beeld: bladzijden vol met kleine lettertjes die er allemaal op neerkomen dat je als klant wel premie mag betalen maar niet mag rekenen op enigerlei vergoeding. Rijen bepalingen wat er allemaal niet vergoed wordt en uiteraard een hoop manieren waarop je apparaat "total loss" kan raken waarna ze een rap afschrijvende dagwaarde vergoeden ipv dat je je apparaat nog gerepareerd kunt krijgen.

Ik heb toen besloten om het maar niet te doen. (je kon zelf de formulieren invullen en de premie betalen binnen een bepaalde termijn na aanschaf, dat hoefde dus niet in/via de winkel)

Ik vrees dat veel mensen die denken dat ze een "verlengde garantie" gekocht hebben in werkelijkheid zo'n verzekering hebben. Dan kun je het natuurlijk vergeten om geld terug te krijgen.

Reply to
Rob

Bij foto/videoapperatuur smeren ze ook een verzekering aan. Daar ben ik ook een keer ingetrapt, doe ik ook niet meer.

Reply to
J

Is dat de enige manier, juridische actie? Voor geschillen met reisorganisaties heb je toch een geschillencommissie? Bij elektronicazaken bestaat er dus niet zoiets? Eigenlijk vreemd. Maar goed, ik heb dus een brief gestuurd waarin ik om reparatie vraag of geld van die vijf jaar garantie terug. Tot nu toe geen antwoord, heb het donkerbruin vermoeden dat die ook niet komt. Waarschijnlijk denken ze: laten we niet reageren dan zijn we tenminste van die lastige klant af. Ik ben in het verleden nog wel altijd vaste klant geweest van die malafide zaak.

Reply to
J

Hoe moeilijk kan het toch zijn om daar zelf even op de googlen?

formatting link

Een zaak is nog niet noodzakelijkerwijs malafide omdat *jij* er een klacht over hebt.

-p

Reply to
Piet Beertema

Wel als ze niet meer willen reageren op brieven.

Reply to
J

een fabrikant kan geen verlengde garantie laten betalen want dan moet deze de garantie maar langer maken. met de nieuwe wet moet de fabrikant gewoon zorgen voor een apparaat dat de normale levensduur heeft en als binnen die tijd aan de fabrikant verwijtbare defecten aan zijn zal deze moeten zorgen voor herstel. (dat betekent wel dat een apparaat direct naar de fabrikant gestuurd moet worden, en ja hij mag onderzoekskosten rekenen als blijkt dat hij niet aansprakelijk is)

extra garantie is een farce en is nergens voor nodig, maar wel een mooie marge voor een verzekeraar, want hij hoeft nooit zelf te betalen, het is immers garantie en dus fabrikant.

Reply to
polleke

Geef eens een link naar die nieuwe wet en het relevante artikel c.q. de relevante artikelen daarin.

-p

Reply to
Piet Beertema

Gekopieerd uit

formatting link
:

"Dagelijks wordt er in Nederland een groot aantal overeenkomsten gesloten inzake de aan- en verkoop van roerende zaken. Onder roerende zaken worden onder andere verstaan kleding, huisdieren, digitale camera's, bankstellen, tweewielers en motorvoertuigen. Het merendeel van deze gevallen betreft een consumentenkoop

producten aanschaft. Veelal heeft de consument op grond van de algemene voorwaarden een aantal maanden garantie op het door hem gekochte product. Als dit gekochte product in de garantieperiode gebreken vertoont, dient de ondernemer deze in beginsel kosteloos te herstellen. Maar ook na de garantieperiode kan een ondernemer aansprakelijk worden gehouden voor gebreken aan het door hem verkochte product. De consument kan dan een beroep doen op het conformiteitbeginsel (artikel 7:17 van het Burgerlijk Wetboek)."

Reply to
Ano

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.