Elektro vraagje

Hallo ik heb een vraagje over een elektrotechniek aansluiting. Het is een proef met een dc-motor en een dynamo .Als ik een dynamo aan sluit op 2 accu's in serie van 12 volt en een dc-motor van 24 volt op dezelfde accu's. Nu wil ik de dynamo direkt aan laten drijven door een dc-motor van 24 volt die ook op dezelfde vaccu's is aangesloten . Mijn vraag is dit mogelijk of moet ik er iets tussen zetten om de motor en de dynamo van de accu's te scheiden.De dynamo is ook 24 volt en heeft een laadvermogen van 100 ampere .Ik wil dus een gesloten circuit krijgen zodat de accu op spanning blijft.

Grt Toon.

Reply to
ToonH
Loading thread data ...

"ToonH" schreef in bericht news:49b1ac4a$0$24910$ snipped-for-privacy@news.kpn.nl...

Ben je het perpetuum mobile aan het uitvinden??? Dat hebben velen voor je al geprobeerd en tot nog toe zonder succes.

Kees.

Reply to
KeesC

Uit welk gesticht ben je ontsnapt? Troll rest home wellicht?

Reply to
Sjouke Burry

Antwoord van Sjouke Burry is meer van toepassing dan dat van jou. Maar dat in het midden gelaten, dit aan OP. Beste ToonH,

Dat is idd het systeem van het perpetuum mobilé. Maar tot nu, en dat zal nog wel een tijdje zo zijn, is de opbrengst van een krachtbron, nog steeds te klein ( eigenlijk moet ik zeggen kleiner ) dan wat de rest in de opstelling nodig heeft aan energie om die opbrengst opnieuw te krijgen, laat staan er echt een belasting aan te hangen. Want iets laten kracht opwekken om iets dat kracht nodig heeft te laten (bv) draaien om dan weer de krachtopbrenger te laten werken is 1 zaak. Extra opbrengts overhouden om dan weer iets anders te laten werken is een andere zaak. Dit komt door oa wrijving, warmteverlies (electriciteit heeft steeds die rotte, en ongewenste warmteopbrengst en dus in deze verlies) Er is in grote lijnen maar 1 ding goed aan dit effect, en dat is dat je dus kan gaan verwarmen en bv koken op dit principe. Maar voor de rest is er niet veel goeds aan deze eigenschap.

Neen, dat wat je origineel wou doen, is nog niet voor morgen. Als je dan toch de mensheid wil gaan dienen, ga dan eens op zoek naar mogelijkheden om de problemen en redenen waarom het niet werkt te gaan elimineren. Ben je jong, ga ervoor, ben je wat ouder bid ervoor.

MP

Reply to
Marco Polo

"Marco Polo" schreef in bericht news:JFpsl.57965$ snipped-for-privacy@newsfe22.ams...

Nog een tip voor de volhardende perpetuum mobile bouwer: de accu kan er gewoon tussen uit. Laat de dynamo direct de motor aandrijven. Dat scheelt in ieder geval weer een verlies compoment.

Kees.

Reply to
KeesC

Nog beter is het om de dynamo ook weg te laten, bij een flinke zwier aan de motoras blijft deze vanzelf een tijdje ronddraaien, vooral bij een borstelloze motor. Alternatief kan je ook de motor weglaten, de dynamo blijft zonder belasting ook wel even draaien. Oh, ja, zonder motor of dynamo blijft de accu ook best een tijdje vol.

Reply to
Gerard

Nee, let even op: we zijn een perpetuum mobile aan het bouwen, dus het moet niet een tijdje blijven draaien, maar constant (perpetuum=eeuwig).

Kees.

Reply to
KeesC

Weet ik, maar hoe minder er hoeft te bewegen, hoe minder weerstand, dus hoe beter het resultaat. Ik ga voor een simpel vliegwiel als beste benadering van een PM

Reply to
Gerard

de OP eruit laten is nog beter.

Reply to
dre

----- Original Message ----- From: "dre" Newsgroups: nl.hobby.elektronica Sent: Monday, March 09, 2009 10:41 AM Subject: Re: Elektro vraagje

Naargelang de leeftijd van OP, kan het net hij of zij zijn die ofwel geen, ofwel de minste wrijving veroorzaakt (geniet) in het ganse verhaal ;-)))

Reply to
Marco Polo

"Marco Polo" schreef in bericht news:kKbtl.96979$ snipped-for-privacy@newsfe03.ams...

Kortom, alles wat weerstand oplevert eruit slopen: de dynamo, de accu, de motor, de verbindingsdraden en de OP en dan blijft het overgebleven deel van het systeem probleemloos eeuwig doordraaien ;-)))

Kees.

Reply to
KeesC

Niets is eeuwig. De zon zit ongeveer in de helft van haar hoofdreeksfase. Ze is al ongeveer 4.5 miljard jaar hoofdreeksster en zal dit nog zo'n 5.5 miljard jaar blijven. Daarna gaat ze over naar de rode reuzenfase.

In deze fase is vrijwel alle waterstof in de kern van de zon verbruikt. De stralingsdruk door de kernfusie neemt dan af en de gravitatiekracht zorgt ervoor dat de kern instort. In de buitenste lagen waar nog niet alle waterstof is omgezet gaat de kernfusie verder, waardoor de buitenste schil van de zon enorm gaat uitzetten. Hierbij slokt ze Mercurius, Venus en ook de aarde op.

Einde oefening.

--
pim.
Reply to
Pim Schaeffer

Niets einde, gewoon een volgende fase. ABN is opgeslokt door Fortis, KLM is opgeslokt door Air France, maar de draaien allemaal nog steeds door, net als ons perpetuum mobile.

Kees.

Reply to
KeesC

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.