Varmekabler til lavspænding

Nu har jeg snakket lidt mere med ham der skal lave projektet. Han vil støbe kablet ned i beton, så det behøver ikke at kunne tåle at ligge i jord. De 6 arealer ligger med et par meters mellemrum, så det vil nok være mest praktisk med 6 parallelle kabler på hver 6 ohm. Og så noget kraftigt kabel som strømtilførsel fra møllen. Så man skal finde noget kabel der giver ca. 6 ohm ved en længde der passende kan dække en kvart til en halv kvadratmeter. Vel fra 5 til 20 meter eller noget i den stil. Kablerne kunne selvfølgelig stadig godt sættes i serie, så hver kabel skulle være på ca. 0.17 ohm. Her var kyllingenet måske en mulighed, men der skal jo så laves forbindelsessteder til mange punkter langs kanten af nettet i hver ende, for at fordele strømmen.

Hmm, støbe jern-armering i beton'en, og sætte strøm til det... :-)

Jeg bruger selv det der ståltråd til havebrug med grøn plastic omkring, som bundvarme til mine slanger. En rulle på 30 meter måler ca. 8 ohm, det kunne måske faktisk godt bruges. Det er forresten også en billig måde at få en dummy-load til store forstærkere, smid sådan en rulle i en balje vand, og man kan sikkert nemt afsætte 1000W i den. Den koster 30 kroner i Silvan. :-)

--
Ulrik Smed
Aarhus, Denmark
Reply to
Ulrik Smed
Loading thread data ...

Er sådanne nogle dyr immune overfor elektromagnetiske felter?? Bliver de ikke påvirket på samme måde som nogle mennesker (tilsyneladende) gør??

/C

Reply to
Claus

Hvad med galvanisk korridering hvis betonen er fugtig?

--
Mvh
Benny Andersen
Reply to
Benny Andersen

Jeg har selv lagt alm. blød monteringsledning (0.18 kvadrat mener jeg, det man normalt bruger til småelektronik) ned i fliseklæb under fliserne på badeværelset, og brug det i 10 år til gulvvarme, og det fungerer ganske fint. Har også brugt det under laminatparketgulv, og der fungerer det også lige så godt, tapet fast på dampspærren.

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

Det tror jeg ikke, de bliver nærmest altid holdt i terrarier som er fyldt med diverse vekselstrømsdrevne ting.

--
Ulrik Smed
Aarhus, Denmark
Reply to
Ulrik Smed

Jahh, måske... men er det ikke kun ved jævnstrøm og hvis to forskellige metaller har kontakt? Vindmøllen giver vekselstrøm. Meeen jo, kan godt være det er bedst det er isoleret. :-)

--
Ulrik Smed
Aarhus, Denmark
Reply to
Ulrik Smed

Lyder slet ikke dårligt! Ved du hvor stor modstand det har per meter? Så vidt jeg kan regne ud er den godt 0.5 ohm per meter, det er faktisk meget passende. Det er godt nok lidt tyndt og spinkelt, så man skal nok være forsigtig under støbningen, men når det først er på plads skal det nok holde. Så er det bare hvordan man får tilsluttet en tykkere ledning, det er nok bedst med en form for tilslutningsdåse så man kan udskifte forsyningsledningen hvis den skulle blive skadet. Det ville være lidt 'nitten' hvis man bare samlede dem inde i støbningen og lod den komme ud af siden på betonblokken, og den så knækkede helt inde ved beton'en. :-/ Man ved jo aldrig hvad der kan ske i sådan et 'udendørs-scenario', når der skal graves og lignende.

--
Ulrik Smed
Aarhus, Denmark
Reply to
Ulrik Smed

øhhh... jeg vil da være mere øm over for den ledning der ligger i betonen... hvad hvis du kommer til at brænde den over eller lign, betonen revner etc. etc
--
mvh
Rasmus
Reply to
Rasmus M. Jensen

Det ville selvfølgelig også være en 'katastrofe'. Men den bliver svær at brænde over med den varmekontakt den får til beton'en. Det skulle da lige være pga. lyn eller hvis man satte 230V på. Hvis støbningen er laver ordentligt revner den vel heller ikke lige, det er jo kun en flade på en kvart til en halv kvadratmeter. Hvis bare den er 5cm tyk, er den så ikke mindst lige så stærk som en fortorvsflise?

Findes der sådan nogle tilslutningsboxe til indestøbning, med vandtæt låg med gennemføring til ledning, til udendørs brug?

--
Ulrik Smed
Aarhus, Denmark
Reply to
Ulrik Smed

Hov,

Vekselstrøm??

Skal dimsen (vindmøllegeneratoren) så ikke magnetiseres??

Altså, hvis det bare er sådan en asynkron kortslutningsmotor får du ikke meget energi ud ved blot at rotere rotoren.

/Claus

Reply to
Claus

Den er med permanentmagneter, går jeg ud fra. Sikkert bygget li'som de der sparke-røv brushless motorer til f.eks. modelfly. :-)

--
Ulrik Smed
Aarhus, Denmark
Reply to
Ulrik Smed

Hmm. ved nærmere eftertanke er der jo ikke den store forskel på sådan en lille vindmølle og et modelfly ;-)

MVh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

LOL, nej hvis man lægger den ned og udstyrer den med et passende batteri og lidt styring, ku' den sikkert blive en fin helikopter! ;-P

--
Ulrik Smed
Aarhus, Denmark
Reply to
Ulrik Smed

Nej, vindmøllebladene er skåret den modsatte vej.

Erling

Reply to
Erling Nansen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.