Valg af oscilloscope

Hej,

jeg har gennem årene haft flere forskellige oscilloskoper, alle med et "rigtigt" rør og med analoge forstærkere. Nu har jeg kigget på et GDS-840C fra Instek.

formatting link

-er der nogen, der har generelle erfaringer med Instek ? er det guf eller skrammel (prisen taget i betragtning)

-er der nogen, der har noget at kommentere om det pågældende apparat ?

BBj //

Reply to
Bo Bjerre
Loading thread data ...

Hej Bo,

Jeg har arbejdet med den model i et halvt år og mit indtryk af scopet er at det er temmeligt reelt, jeg syntes dog at dets trigger evne kan være noget mangelfuld og at den har svært ved at "se" hurtige pulstog m.v. men der ud over er det ganske udemærket til alm. brug.

m.v.h. lasse

Reply to
Lasse Madsen

Er også glimrende til mange formål.

Jeg har prøvet GDS-810S, dem har vi stående i en af afdelingerne. Jeg er ikke specielt imponeret, især synes jeg triggeren er under standard.

GDS-840C kender jeg ikke, men den er åbenlyst i familie med GDS-810S.

Hvad skal det bruges til ?

Til analoge og/eller komplekse signaler er et analogt billigskop ofte bedre. Hvis det er enkeltstående pulser du vil se er et DSO selvfølgelig guld. Det erneste digitale skop, jeg har oplevet have rigtig analog feel, er TEKTRONIX TDS6000B, men det koster en arm og et ben. Har et stående på mit bord, indtil en eller anden hugger det ;-)

Hvad er prisrammen ?

--
Jeg kan virkelig ikke se, hvad det skulle betyde, at forbinde en 0,1 mm X 1
mm tin-fyldt kobberbane i ét apparat med en anden 0,1 mm X 1 mm tinfyldt
 Click to see the full signature
Reply to
Ole Geisler

Jeg bruger det til all round. DC, LF, switchmode design, logik design og alt hvad der nu forekommer i en almindelig "husholdning"

Mit nuværende instrument er et Hameg 1507 (150MHz analog/200Msamples digitalt) og jeg er egentlig tilfreds med det. Det er lidt bøvlet og langsomt at bruge det til dataopsamling på PC'en.

Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg opnår ved at skifte det. Ganske vist har GDS840'en større analog båndbredde, men samplingen er kun 100Ms/s

Kan nogen fortælle mig hvad det betyder at der så skrives: 25Gs/s equvivalent ?

Jeg testede et Tektronix indstiks kort til min logikanalysator for ca 1 år sden. Det var med 2Gs/s rigtige samples og en bufferdybde som herfra til Hamborg. Triggersystemet var RENT GUF og kunne naturligvis trigge analysatoren og omvendt. Jeg havde blot noget mod prisen.

ca 15.000 kr og nedefter

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

OK. Dvs. dataopsamling er noget du bruger meget? Hvad så med et "blackbox" scope, hvor hele brugerfladen er på PCen?

Jaeh, men 100Ms/s kan være fint nok. Dog er det ikke "nok" til analog feel imo. Jeg har et HP54600A, jeg tror det er noget med 100Ms/s - det er egentlig glimrende, men falder igennem på videosignaler - medmindre man finpiller i 5 minutter.

Bah. Gælds kun på repetetive signaler. Marketingsgas.

Det er jo lige det.

Tjah, det er ikke nemt. Jeg ville i hvert tilfælde beholde HAMEGen pga analogdelen.

Kig også på hvor meget de støjer, "min" TDS6000 lyder som en jetjager.

--
Jeg kan virkelig ikke se, hvad det skulle betyde, at forbinde en 0,1 mm X 1
mm tin-fyldt kobberbane i ét apparat med en anden 0,1 mm X 1 mm tinfyldt
 Click to see the full signature
Reply to
Ole Geisler

Nej, men jeg kunne godt bruge det mere, hvis det er lettere. En ren PC-box løsning kan jeg udelukke. Det er et scope, jeg er ude efter. Med rigtige knapper, og som kan tages med rundt omkring.

OK.

Ja, det anede mig an de ikke har taget Nyquist med på råd :-)

Jeg finder noget andet at bruge pengene til. Men ideen om at supplere mit nuværende med en data-box lyder som en ide. Nogen erfaring med hvad jeg skal kigge efter ?

Tek's instrumenter er berømte for at være velkølede. Og de bruger store blæsere med mange omdrejninger og rigtige kuglelejer. Boltes direkte i jernpladerne. Høreværn er et MUST..

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Ja, Nyquist har vi ikke været heldige med. Ikke til at slippe uden om. ;-)

Jeg har forøvrigt stadig mit gamle analoge 20MHz LEADER - det duer til visse ting som de digitale bare ikke _kan_

Ikke direkte, jeg har ikke indgående kendskab til nogen. Men jeg ved jeg har et par links på min arbejds-PC. Hitter dem i morgen.

Jotak. Og kollegerne brokker sig : "Hvis du ikke er ved at måle så sluk dog det l..." - problemet er at det booter i WINDOWS, og inden DSO er oppe at køre går der næsten 3min.

--
Jeg kan virkelig ikke se, hvad det skulle betyde, at forbinde en 0,1 mm X 1
mm tin-fyldt kobberbane i ét apparat med en anden 0,1 mm X 1 mm tinfyldt
 Click to see the full signature
Reply to
Ole Geisler

Ikke at Le Croy er meget bedre ;-)

Selvom det ikke er helt så slemt har jeg faktisk overvejet at dæmpe mit TDS3032 en anelse... Nogen der erfaringer med sådant?

Mvh. Anders

Reply to
Anders F

Hmm.. tja, det er ved repetitive signaler, men jeg tror det er det man kalder undersampling. Selvom signalet kører ved en meget høj frekvens, kan man efter gentagne samplinger (hvor signalet ikke er et eksakt multiplum af samplingsfrekvensen) måle forskellige steder på "samme" kurve - hvis det nu er en sinus måler man et sted på sinus'en i første sampling. Og da der ved næste sampling vil være en sinus der igen ser ens ud med den man målte på første gang, vil man sample et nyt sted på sinus-kurven anden gang. Egentlig meget smart, men det virker jo kun ved repetitive signaler - så ikke så anvendeligt til digitale formål.

Generelt om det scop du kigger på, så vil jeg mene du misser nogle fordele, som du har ved dit analoge fosfor-oscilloskop. Netop din fosfor. Personligt ville jeg gerne have et digitalt fosfor oscilloslop, som formår at gengive din analoge fosfor-effekt. Nemlig at kunne gengive intensiteten af signalet.

Du kan evt. læse meget mere om de forskellige teknologier i dette glimrende dokument som tektronix har skrevet (udelad at der tages udgangspunkt i tektronix-oscilloskoper). Det er meget forklarende og fortæller virkelig tingene så de er til at forstå: XYZ's of Oscilloscopes:

formatting link

Med venlig hilsen Preben Holm

Reply to
Preben Holm

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.