Uddannelser ?!?

Hej ...

Jeg har nu igennem hele min læretid som elektronikfagtekniker udviklet software til embedded løsninger i både C og assembler og har store planer om at søge ind på NOEA til august som elektronik teknolog jeg er vild med hardware (mere digital end analog ihvertfald) især når den kombineres med software jeg har kigget lidt rundt på nettet men ikke rigtigt funden det jeg søger ...

Findes der nogle uddannelser her i landet, der er programmerings orienteret inden for embedded verden ? her tænker jeg meget på C jeg er ikke så interesseret i alt sådan noget windows programmerings "fis" selvfølgelig er C det samme men vil egentligt helst undgå objekt orienteret programmering da det er embedded elektronik jeg interessere mig for og ønsker at arbejde med frem for PC platforme osv.man lærer selvfølgelig nye programmerings "tricks" i C hele tiden og bliver bedre og bedre men jeg syntes at jeg mangler noget bevis på kompetancen altså noget papir af en art ... det hjælper jo ikke at man selv syntes man er en mester hvis man bliver sorteret fra i bunken over CV'er fordi man ikke har noget papir på ens kunnen bortset fra udtalelser osv... og man kan vel altid lære noget nyt :o)

M.v.h. Lasse Madsen

Reply to
Lasse Madsen
Loading thread data ...

orienteret

er

da

med

"tricks"

noget

at

over

Jeg ved ikke helt hvad du søger, men måske Hardware Programmør? Man bliver vist noget IT-diplominginør-nørd eller noget i den retning. Regner selv med at tage det efter datamatiker. Anyway, uddanelsen går så vidt jeg har læst mig til ud på at programmere i hardware, dvs. løse problemer som man normalt løser på en PC direkte i hardwaren.

Kunne måske være det du søgte.

Reply to
Casper Bang

"Lasse Madsen" skrev...

orienteret

Muligvis Datateknologi?? De laver mange hardware-orienterede ting, og du vælger selv hvor du "ligger trykket"...

Kast evt. et blik på:

formatting link

--
Michael Banzon
http://michael.banzon.dk/
 Click to see the full signature
Reply to
Michael Banzon

orienteret

Jeg ved af erfaring at det er der hvis du læser til IT-diplomingeniør på DTU. Du undgår ikke helt "almindelig" programmering, men du får i hvert fald det du beder om.

Du kan læse mere om uddannelsen her:

formatting link

Yderligere er det også muligt at specialisere sig i f.eks. digitalt design, læs mere om dette her:

formatting link

Mvh. Jacob

Reply to
Jacob Nielsen

Dataingeniør ved Syddansk Universitet.

--
Med venlig hilsen/best regards
Jesper G. Poulsen
 Click to see the full signature
Reply to
Jesper G. Poulsen
[8
Reply to
Mogens Hansen

Det kan kun være Datateknik på aalborg uni du leder efter:

formatting link
og
formatting link

hilsen Mikkel

"Lasse Madsen" skrev i en meddelelse news:btpeal$qoq$ snipped-for-privacy@news.cybercity.dk...

om

jeg

orienteret

er

da

med

"tricks"

noget

at

over

Reply to
Mikkel Lund

Jeg er ret sikker på det forholder sig på samme måde i Odense, se evt:

formatting link

Frederik

Reply to
Frederik Thorup

Hej Mogens

Så ville jeg nok nærmere foretrække elektronikingeniør :o) elektro er så "beskidt" hehe

specielt

Ok

embedded

Fordi alle de embedded projekter jeg har arbejdet med aldrig ville tillade et objekt orienteret miljø (det ville simpelthen være totalt overkill)

F.eks. har jeg lavet en DC motor styring i en processor med 512 BYTE program memory og 64 BYTE ram i den processor er det lige før at alm. C er "overkill" man når lige at initializere processoren så er man "out of memory"

men normalt arbejder jeg under følgende forhold:

32KB Ram og 127 KB program hukommelse og er vant til at skrive i Assembler eller C. heldigvis er compileren jeg bruger (CodeVisionAVR) bedre til at optimere fra C til assembler end jeg selv er i de fleste tilfælde så her er C "dejligt".

når du siger C++ så tænker jeg på "windows programmer" f.eks. vil man have en knap smider man en "button" ind i på sin main form osv.. hvis ellers jeg har forstået det rigtigt er C++ en slags "LEGO programmering" hvor man trækker de ting man vil have ind på en form og så compiler ... lidt ala noget PLC agtigt software hvor man trækker gates ind på et ark og så skriver den koden uden man ser hvad der sker bagved ...

Jeg skriver jo selv alle drivere lige fra display til keyboard, seriel kommunikation osv.. så man har 100% styr på hvad der foregår eller ikke foregår hehe så jeg kan slet ikke se C++ for mig på en embedded platform uden et styresystem som f.eks. windows CE eller noget i den stil og et styre system er alt for overkill i de processorere jeg arbejder med og jeg vil også mene at i 99.9% af alle industrielle problemstillinger bør/skal man ikke anvende et operativ system da koden kan skrives smartere uden.

Måske er jeg afspret fra virkeligheden ?

M.v.h. Lasse Madsen

systemer.

Reply to
Lasse Madsen

Du er totalt afsporet, C++ har ikke noget med "LEGO programmering" at gøre, men stiller nogle gode muligheder tilrådighed.

Når man først har brugt nogle af mulighederne i C++, er det meget svært at nøjes med C.

Men du kan sagtens lave kæmpe programmer med få linier kode, hvis du misbruger nogle af mulighederne i C++.

Reply to
HKJ

Kan du give mig et eksempel i C++ som jeg ikke kan gøre med alm. C ?

m.v.h. Lasse

Reply to
Lasse Madsen

at

Du kan gøre alt i C eller Basic eller Assembler, men måde at gøre det på er meget forskelligt.

En ting, jeg er meget glad for, er hele klasse og arv begrebet, så slipper jeg bl.a. for alle de åndsvage switch/case statements, som er en pest hvis du skal udvide programmet senere, med klasser hægter du bare en ny nedarvet klasse på.

Operator overloading er også rart sommetider.

Men som jeg skrev i starten, alt kan gøres i C (nogle af de første C++ compilere, laverede faktisk C kode, som så blv kørt igennem en C compiler), men måden at skreve det på kan være meget forskellig (Du kan også skrive almindelig C i C++ (næsten)).

Reply to
HKJ

Hehe, det er nu ikke C++. Det er MFC og den slags, som er noget tilbehør til MS Visual C. C++ er nu meget som C, bortset fra at du kan lave objekt orienteret programmering, og har nogle ekstra muligheder som f.eks. templates og operator overloads.

system

mene

anvende

Helt enig - et OS kan være rart i nogle henseender, men en klods om benet i andre.

Der er ingen sammenhæng mellem C++ og noget som helst operativ system.

Når det er sagt foretrækker jeg også personligt C/Pascal/asm frem for C++/XPascal/OPascal til små systemer. Blot med den begrundelse at jeg ikke ser nogen som helst anvendelighed i C++/X/OPascal udvidelserne til det jeg skal programmere.

Reply to
Nicolai Hansen
[8 > sådant.

Der står ordet "elektroingeniør" på mit diplom. Så det er formodentlig en anerkendt betegnelse.

[8 embedded

Hvorfor ? Og lad nu være med at sige performance, inden du har læst hele denne tråd (på dk.edb.programmering) igennem :-)

program

Hvis man hvis man ikke har råd til til at bruge C har man helle ikke råd til at bruge C++. Hvis du har råd til at bruge C har du også råd til bruge C++ performance mæssigt (hvis man bærer sig fornuftigt ad). Men hvis programmet er så lille som du beskriver, er det formodentlig også til at overskue.

fra

Ja, det er svært konsistent at hamle op med en god compiler - ikke mindst på moderne CPU arkitekturer med deres cache, pipelines etc. Det samme gælder for C++.

Der er ikke noget performance problem i at anvende objekt orienteret programmering (hvis man finder det passende) med C++ på en platform af den størrelse.

Det var en lidt underligt opfattelse af C++. Sådanne systemer findes naturligvis - men C++ er bestemt _meget_ andet.

Hvis du kan forestille dig et embedded system med C, kan jeg forestille mig det samme system kan bruge C++.

mene

anvende

Jeg har aldrig været med til, eller været ansat i et firma der ikke brugte et operativ-system til deres embeddede produkter.

Operativsystemer findes i mange størrelser. Jeg brugte et for over 10 år siden et in-house udviklet operativ system (der blev genbrugt på tværs af mange forskellige applikationer) til 8051 programmering i assembler - det var en stor hjælp. Det var systemer med af størrelses ordenen 2-32 kbyte RAM og ROM. Operativ systemer bliver brugt i utroligt mange embeddede applikationer, lige fra små hjemme strikkede til store real-time operativsystemer som wxWorks og QNX.

Venlig hilsen

Mogens Hansen

Reply to
Mogens Hansen

at

Kan du give eet eksempel på hvad du kan i C som du ikke kan i assembler (bortset fra at blive færdig på samme tid og skrive kode der er lige så nemt at vedligeholde) ?

Venlig hilsen

Mogens Hansen

Reply to
Mogens Hansen

Skrive et program som køres på mange forskellige hardware-platforme efter oversættelse?

Reply to
Byrial Jensen

nemt

Det er så et udsagn med en del forbehold, når du programmere embedded kan der være rimelig meget hardware specifikt i koden og så er det svært at flytte den. Men hvis hovedparten af programmet er algorithmer og den hardware specifikke del er placeret i et interface modul, så kan det være ret let at flytte.

Men det vil altid være lette at flytte et højsprog, end et assembler program, til en anden processor.

Reply to
HKJ

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.