Tryk/pres sensor

Hejsa

Jeg ønsker at måle det tryk en robothånd, jeg har, trykker med for at kunne justere dette tryk. Men hvad hedder en sådanne sensor?

Altså en sensor, der ændrer impedans ved trykpåvirkning.

En tryksensor måler jo væske/lufttryk, så det er jo ikke lige navnet ;)

Reply to
T.
Loading thread data ...

Den 16-09-2013 22:25, T. skrev:

Det hedder en strain gauge.

-Søren

Reply to
Mig

Den 16-09-2013 22:30, Mig skrev:

Kunne evt være denne:

formatting link

-Søren

Reply to
Mig

Den mandag den 16. september 2013 22.33.36 UTC+2 skrev Mig:

har, trykker med for at

½virkning.

er jo ikke lige navnet ;)

40821/

Hej Søren

Jeg kender godt strain gauges :) Men de er jo primært brugt til måling af udbøjning af emner. Dog sidd er der i mange badevægte også strain gauges, men sammenlignet, så ø nsker jeg en sensor, der kan måle det tryk, jeg påvirker mine fingre me d, når jeg ex presser tommel- og pegefinger sammen. Jeg har dog fundet no get, der måske kunne være svaret?:

formatting link
=item336fa3937e Og ja, den er opbygget lig strain gauges :) Den står til at kunne måle 100g - 10kg's tryk - Burde jo reelt være o pgivet i Newton, men hva' ... ;)

Reply to
T.

dder der i mange badevægte også strain gauges, men sammenlignet, så ønsker jeg en sensor, der kan måle det tryk, jeg påvirker mine fingre med, når jeg ex presser tommel- og pegefinger sammen. Jeg har dog fundet noget, der måske kunne være svaret?:

formatting link
ash=item336fa3937e

opgivet i Newton, men hva' ... ;)

Men som de selv angiver, så bør den ikke anvendes til mere præcis m åling - derfor min efterlysning.

Reply to
T.

"T." skriver:

formatting link

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk 
        Min egen hjemmeside: http://www.moppe.dk 
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

En piezo er desværre ikke DC-koblet, så man kan ikke måle statisk kraft med den.

--
Ulrik Smed 
Aarhus
Reply to
Ulrik Smed

raft med

Det er noget af det rigtige. Men kan man så i stedet koble piezoen op s åledes, at der opnås en frekvens som funktion af kraftpåvirkningen?

Reply to
T.

"T." skrev i meddelelsen news: snipped-for-privacy@googlegroups.com...

pressure sensor

formatting link

Robotens fingerspidser er små "balonger" hver med en slange til sensoren (0 - 100mV). Systemet skal kalibreres for max tryk på de aktuelle emner.

Hilsen Søren

Reply to
Søren D

Den er vist ikke så egnet til det. Den afgiver en 'ladning' når den deformeres, på samme måde som en spole giver strøm når den bevæges i et magnetfelt.

Men man kunne måske lave noget med to plader der bliver trykket imod hinanden (uden at røre), som danner en kondensator man kan måle. Lad en oscillator svinge over kondensatoren, så falder frekvensen når pladerne nærmer sig hinanden.

--
Ulrik Smed 
Aarhus
Reply to
Ulrik Smed

Den onsdag den 18. september 2013 11.41.23 UTC+2 skrev Søren D:

r at

net ;)

n

Hej Søren Disse sensorer er da vist til lufttryk - Det er jo på sin vis det samme f ænomen, jeg er ude efter - nemlig en påvirkning af en 'plade' som funkt ion af trykpåvirkningen, men jeg tror ikke, den kan bruges til det, jeg g erne vil måle - men tak alligevel :)

Reply to
T.

Jeg ved godt det er en lidt gammel tråd, men lige en idé hvis du stadig ikke har den:

Lad robothånden gribe en almindelig lille digital "brevvægt" og kig på displayet. Gang derefter med den tyngdekraft (lille g) som vægten er designet til (og som vægten altså har divideret med for at vise vægten af det den tror der er lagt på den). Til meget hyppige målinger kan man bruge en vægt med digitalt interface og kode en kontrolenhed til at styre hele testforløbet (hvis automatisk test er en del af pensum), men til enkeltmålinger er hovedregning mere pædagogisk.

Det er også en god lejlighed til at forklare eleverne hvad forskellen på kraft og masse er, og hvad det betyder når de rundt omkring støder på folk der alligevel opgiver kraft i enten masse-enheder eller de gamle (korrekte) kgf og kilopond enheder. Til en dyr godkendt vægt skal værdien af g passe til der hvor man bruger den (f.eks. Kbh eller Nuuk), men til omregning fra de gamle kgf og kilopond enheder skal man bruge den internationale standardværdi som blev vedtaget dengang man stadig brugte disse enheder.

Forskellen i g har selvfølgelig først betydning ude på 3. betydende ciffer i resultatet, så på robothånden kan man bare regne med 9.8 eller 10 m/s­², men det er en god lejlighed til at manuducere dem i hvorfor og hvornår det er lige meget.

Enjoy

Jakob

--
Jakob Bohm, MSc.Eng., I speak only for myself, not my company 
This public discussion message is non-binding and may contain errors 
 Click to see the full signature
Reply to
Jakob Bohm

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.