solpanel - data

Kender nogen dette panel:

formatting link

Jeg synes data virker lidt suspekte? Umiddelbart vil jeg mene det er ok, men jeg forstår ikke kommentaren om at det er 24V, og skal bruge en kontroller til denne "indgangsspænding"

Umiddelbart lyder det som stort tab til et 12V system.

Det lyder også uproffesionelt at det yder 10A pr dag ???

Jeg håber da at det yder 10 A, og klarer dette sålænge der er lys nok. Dvs min. 80 Amperetimer på en sommerdag. :-)

finn

Reply to
jos
Loading thread data ...

"jos" skrev i en meddelelse news:49d64d98$0$56784$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Ja.

formatting link

mvh JBH

Reply to
JBH

Ja, der er der jeg har den fra. Men det bliver de tekniske beskrivelser ikke bedre af: hvad betydet 10 A pr dag? og hvis panelet yder 10A ved 24 volt, hvormeget kan jeg så med den givne kontroller forvente at påføre batteriet, og hvormeget effekt (varme) kan jeg forvente at kontrolleren udvikler?

finn

Reply to
jos

stem.

s

ivne

kan jeg

Hvis panelets data er som "normalt" som er samme som enhver sp=E6ndingsgenerator, s=E5 vil der v=E6re oplyst tomgangssp=E6nding som er 24V og en korslutningsstr=F8m der er 10 A. nu f=F8lger de paneler jeg kender til,ikke en modstandskurve, men n=E6rmere et stykke der g=E5r op fra max sp=E6nding buer indtil et fladt vandret stykke der ender ved max str=F8m. S=E5 hvis man vil lade med en modstand i serie mellem batteri og celle g=E5r det fint, men man taber en del, og man bruger ikke det optimale arbejdspunkt som ligger lige f=F8r kn=E6kket p=E5 det lodrett= e stykke ved n=E6sten tomgangssp=E6ndingen. For at udnytte det bedst skal man have en optimizer som regulerer efter dette omr=E5de.

Det er blevet dagligdags at skrive A pr. dag, selv bladet fra elselskaberne kan skrive ren volapyk som watt pr time.. OG s=E5 tror da fanden at ingen ved hvad der er hvad . watt als=E5 ,str=F8m als=E5, og i nogle timer s=E5 bliver det til amperetimer og watttimer , s=E5vidt als=E5 jeg tror jeg ved hvad der er rigtigt.

alex

Reply to
Alex

Det der optimale punkt, det flytter sig vel afhængig af mængden af tilført sollys antager jeg.

Det kunne være spændende med en beskrivelse af sådan en "optimizer"R der.

/Morten %-)

Reply to
Morten Guldager

R

hej Morten ...det jeg ved ,er kun fra andre osv fra nu af.. Ja det m=E5 flytte sig ellers var det bare for let . den vandrette del er t=E6t p=E5 str=F8mgenerator og den lodrette del er jo t=E6t p=E5 sp=E6ndingsgenerator, men begge kurvedele med varierende modstan= d Det er nok b=E5de modstandsdelen og I- S/C og V tomgang der varierer med sollyset s=E5 der er udfordringen til en regulator der kan v=E6re det bedste sted hele tiden. Jeg har aldrig set et diagram eller lignende, men jeg ved at nogle baserer konstruktionen p=E5 en tabel som jeg formoder der checkes med , men andre p=E5st=E5r at det kan laves med analog teknik. Regulatoren i analog m=E5 v=E6re noget med at belaste fra nul -stigende, og m=E5le effekten, og =F8ge belastningen indtil effekten falder ,og s=E5 bakke lidt tilbage..og denne test m=E5 udf=F8res j=E6vnligt s=E5 den holdes ajour med solindstr=E5lingen. Digialt ,tror jeg at man sammenligner med en tabel ,man har lavet, hvor der for hver lux v=E6rdi er et tilsvarende belastningspunkt p=E5 kurven . alex

Reply to
Alex

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.