Selvødelæggende elektronik

Ifølge EB vil Coop benytte dankortautomater der ødelægger sig selv, hvis man ændrer i elektronikken.

formatting link

Hvordan kan dette laves i praksis? Hvorfor benyttes det ikke i f.eks. spillekonsoller som sikring mod modchips ?

--
Mvh, Niels Sandmann
Reply to
Niels Sandmann
Loading thread data ...

Niels Sandmann skrev:

Det må vi se i morgen når ingeniøren kommer!

Mikkel

Reply to
Mikkel Lund

Måske sidder der en mekanisk kontakt der aktiveres når lortet skilles ad, og denne sættet måske 220V på styreelektronikken.... :) Hvem ved....

Reply to
Frank Johnson

"Frank Johnson" skrev i en meddelelse news:44885c22$0$74145$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk...

Det er altid en god ide at trække netstikket ud af kontakten før man skiller noget ad ;o)

Reply to
Allan Soerensen

For nemt og for kert. Man har da ikke 230V på, når man åbner den. Jeg kunne umidddelbart forestille mig, at man har en kondensator, der leverer backup spænding til mikroprocessoren. Så er det ret let at lade den overskrive programmet eller bryde et par forbindelser, så det ikke virker længere.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

"Niels Sandmann" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@ndmann.dk...

Et gæt kunne være at der ikke er penge i det :) Hvis man ikke kan chippe/modde, så bliver der ikke solgt så mange konsoller.

just my 2 cents...

Reply to
Brian

Ja, og hvordan reparere man sådan et apparat, som går i stykker når man åbner det?

/Tom

Reply to
Tom

Hej Tom

Jeg har hørt om sattelitdecodere der indeholdt en kreds der blev ødelagt hvis den blev udsat for almindelig lys, den åbnede man så i mørkekammer og dækkede kredsen af med sort tape før man kunne rode i den.

Mvh Max

Reply to
Max

"Niels Sandmann" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@ndmann.dk...

Ældre tv dekodere var konstrueret så de gik i baglås hvis de blev skruet fra hinanden (en af skruerne skabte en forbindelse) . Nogle valgte derfor at save/skære et hul i dem når de skulle "hackes" ;-)

Det system kunne fint have anvendt i dkterminaler. Jeg har faktisk sådan en dkterminal liggende som skrot og der er da gjort en del for at kryptere data som skal sendes over telenettet men kommunikationen mellem den forseglede og nummererede krypteringsbox og kortlæser/tastatur printet er lige at gå til og selve boksen er ikke engang sikret med nogen form for "tamper proof " skruer.

Hvorfor benyttes det ikke i f.eks.

Sikringssystemer kan være besværlige og være til gene for lovlige brugere. (ved service f.eks) Der er nok heller ikke blevet solgt færre spillekonsoller, fordi de kan modificeres til at kunne bruge piratsoftware, så alene af den grund har producenten vel ikke haft den store interesse i at konstruere et meget sikkert system

mvh JBH

Reply to
JBH

"Tom" skrev i en meddelelse news:44887601$0$60786$ snipped-for-privacy@dreader1.cybercity.dk...

man skifter den indstøbte klods inde i maskinen. elektronik indstøbt i epoxy kan man bare ikke fifle med.

Reply to
Jacob

Har jeg godt nok ikke hørt om - men hvorfor ikke.

Masser af muligheder - har selv været med til at lave et par systemer. Det bedste er hvis systemet ikke er åbenlyst - men jeg kan ikke give detaljer.

for dyrt og bøvlet. Desuden producees disse i meget store styktal, til relativt lave priser, så simple versioner kan let omgås ved at destruere et/få eksemplarer, og lave lidt reverse engineering.

De mere avancerede versioner øger kostprisen for meget, samtidig med at der skal være et ret udbredt servicenet som skal have mulighed for at have adgang til apparaterne.

Reply to
Ole Geisler

Man kunne godt forestille sig en lille cpu (måsken en pic) som er støbt inde i en klump epoxy sammen med en kondensator på bagsiden af tastaturet på en måde så man ikke let kan komme til tastaturets forbindelser.

Pic'en opbevarer så hemmelighederne der skal til for at det hele virker (nøgler den bruger til kryptering af tastaturet) og holder øje med en masse ekstrerne input (kassekontakter, modstanden i den tynde kobber tråd som epoxy'en er armeret med, strømforbruget af hele terminalen osv.), hvis den ser noget den ikke kan lide overskriver den bare sine nøgler.

Hvis det skal være rigtigt godt er der en lignende pic epoxyet fast omkring kortæseren, på den måde skal misdæderne overvinde begge epoxy klumper for at få fat på ukryptere data.

Når man har samlet en terminal efter service uploader man bare nye nøgler til tastaturet og kortlæseren via hoved CPU'en, hvis de matchende nøgler er hos PBS i stedet for i terminalen selv så er det meget svært at komme til klar teksten.

Reply to
Flemming Frandsen

I'll raise you 10cents: Pengene er i spillene - ikke konsollerne :-)

/A

Reply to
Anders F

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.