Reverse Engineneering

Hvis man designer en større konstruktion må man så kopiere enkelte blokke i konstruktionen direkte efter andre komerciele konstruktioner hvis disse ikke er patenterede ? dvs. må man kopiere ca. 20% af sit design fra andres tilsvarende designs hvis disse ikke er patenterede? Årsagen til at jeg spørger er at jeg er ved at konstruere noget udstyr hvor jeg er faldet over nogle diagrammer fra noget kommercielt tilgængeligt udstyr og der er der en lille del af designet jeg kunne tænke mig at kopiere.

Reply to
Jan Pedersen
Loading thread data ...

Ja´det må man godt, man skal jo ikke opfinde den dybe talerken igen.

"Jan Pedersen" skrev i en meddelelse news:414d3ad3$0$158$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

i

ikke

over

en

Reply to
Michael Evert

Lyder godt så mangler jeg kun at´lave noget software til projektet .... der gælder vel det samme ? man må gerne "låne" fra andre ? :)

Reply to
Jan Pedersen

Nope, det hedder at købe. Hvis du altså gerne vil undgå retsager og deslige. Eneste undtagelse er hvor "ejeren" tillader brug af koden.

Reply to
Klavs Rommedahl

Hej Jan,

Nej, ikke direkte.

Hvis en blok kopieres råt (uden ændringer) kan firmaet der har copyright på det godt slæbe dig i retten, spørgsmålet er bare om de opdager det og i givet fald om de gider.

Hvis du vil være på den sikre side, så lav det så meget om at det ikke er det samme (og det er ikke helt nok at ændre en modstand 10% i værdi :)

Hvis udstyret kun er til privat brug (ikke skal sælges/videregives) er du helt frit stillet. I modsat fald... Hvis du kan designe de resterende 80% vil det da ikke være et problem at gå de fulde 100% ?

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

Hmm, jeg har ellers altid hørt at selve konstruktionen kan ikke dækkes af copyright og at det er kun selve diagram, firmware, printlayout og udformingen af kassen der kan dækkes af copyright.

--
  Regards Flemming Frandsen - http://dion.swamp.dk
  PartyTicket.Net co founder & Yet Another Perl Hacker
Reply to
Flemming Frandsen

Nu er der jo et stort antal standard koblinger fra lærerbøgerne i elektronik der er patenterede f.eks. Jordet Emitterkobling.....den må man alligevel anvende frit....så mon ikke jeg må låne lidt i kommercielle designs også ?! Men ingen "forkerte" vil jo opdage det hvis jeg holder diagrammet tæt ind til kroppen og anvender flerlagsprint..så er det for bøvlet at uddrage diagrammet via printlayoutet :)

Reply to
Jan Pedersen

Hvad så hvis man under sit design kommer frem til 100% samme løsning som konkurenten...uden at kopiere noget som helst, det er jo altså muligt at to hoveder tænker ens! Bliver man så slæpt i retten bare fordi man fik en god ide? Eller hvad hvis man kan dokumentere hele design forløbet, har man så ryggen fri ?

-- Morten

Reply to
Morten Jørgensen

du

80%

to

Ja, han fik jo ideen før dig. Hvis du kan dokumentere at du kom op med designet før patentet kom for dagen, så skulle du nok kunne slippe udenom. Hvis producenten arbejder indenfor et andet feldt end dig (eks han er i automobilbrancen, du er i audio), så er han ofte totalt ligeglad

/Klaus

Reply to
Klaus Vestergaard Kragelund

Det er derfor denne undtagelse er sat i system. Det hedder Fri Software :)

--
M.V.H
Christian Iversen
Reply to
Christian Iversen

Hvor går grænsen så for hvad man kan tillade sig? Det skulle undre mig om den samme opamp findes mange steder med eksakt samme kobling - er det så ikke kopi? Der er jo mange forskellige "standard" løsninger på tingene er det så kun førstemanden der har ret til at benyte sig af disse?

Må nok sige at det forvirrer mig en del :-/

-- Morten

Reply to
Morten Jørgensen

Hej Morten,

Så er man uheldig og må redesigne.

Absolut, især i lyset af at de fleste nyskabelser er en konsekvens af alt det foregående der har påvirket til de nye idéer. Man kan, om mange nye idéer, sige at de kommer frem fordi/når tiden er moden til det.

Se bare på glødelampen, den tilskrives Thomas Edison og den (vistnok tysker) der udviklede/opfandt den samtidigt (om ikke lidt før) er gået i glemmebogen - sikkert blot fordi han ikke var så god til PR og marketing som Edison.

Det er jo op til den der har rettighederne og afgøre om vedkommende føler sig krænket og om det eventuelt kunne være nok med en venlig henstilling.

Nej desværre, men det ville nu heller ikke være let. Forestil dig at du skulle have hver lille del af designfasen registreret et sted (med en Notarius Publicus som vidne hver gang) - på hvert eneste design du laver, vel at mærke, for du ved jo ikke på forhånd hvilket der kunne opstå tvister omkring.

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

Hej Flemming,

Der er selvfølgelig en grænse for hvad der kan beskyttes (og det varierer fra land til land). Det vil i tvivlstilfælde være op til dommere at afgøre, men er det hele blokke der er udviklet til et specielt formål er der ikke så meget at gøre. (Hvis du tvivler, så prøv at markedsføre et produkt der bygger på fx. et af Dolbys kredsløb med en enkelt modstand ændret ;)

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

Hej Jan,

Jordet emitterkobling patenteret ??

Lidt ? Nu snakkede du vist om 20% af dit kredsløb ?

Det er så en anden ting, du må kunne se forskellen på: "Må jeg stjæle" og "Mon jeg bliver opdaget"

Vil du ha' ryggen helt fri, så lav da for hulen de sidste 20% selv :)

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

udenom.

Jep - thats life

Jeg sidder selv i et patent team på arbejde og bliver ofte overrasket over hvor simple ting kan patenteres. F.eks at en boremaskine, der bruge man motoren med en tilkoblet vinge til at køle elektronikken. Det lyder indlysende, men det er der patent på

Men simple koblinger er ofte publiseret af ham/hende der har fundet på den. Og så snart de er publiseret, så kan de ikke patenteres

/Klaus

Reply to
Klaus Vestergaard Kragelund

Hej

Ja, og svenskeren der opfandt musen, ja han mente at der nok ikke var brug for den og tog ikke patent, surt for ham.

Mvh Max

Reply to
Max

Well jeg designer selv de resterende 20% og undgår at spilde måneder i retten :) (Har lige fundet en IC der kan klare opgaven....så jeg kun skal dimensionere én modstandsværdi :) )

Reply to
Jan Pedersen

Det har ikke noget med copyright at gøre, der er tale om patenter.

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Hej Flemming,

Ja OK, det var måske nok et dårligt eksempel, men det holder nu også med upatenterede kredsløb - hvis den krænkede part altså vælger at slæbe krænkeren i retten.

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

Open Source og Freeware er da ikke det samme. Først nævnte er det du nok tænker på, hvor sidst nævnte er det du nævner og fortæller kun noget om prisen :-).

Reply to
Klavs Rommedahl

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.