Re: Smeltepunktssænket loddetin

Hej Kim

Hvor kan man købe smeltepunktssænket loddetin til en god pris? Det > koster jo kassen hos JørgenP. Jeg mener det var ca. 500,- for et par > meter af det :-(

Kan du definere lidt mere præcist hvad det er du mangler ?

Mvh Max

Reply to
Max
Loading thread data ...

Hej Kim

Ikke helt, jeg kender mange legeringer der kan betegnes som smeltepunktssænket loddetin. Hvad er data på den legering du efterlyser.

Mvh Max

Reply to
Max

Brug IR varme fra undersiden af printet og termostatstyret varmluft fra oven.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Almindelig loddeting smelter ved 183-188 grader, med sølv så falder smeltepunktet til 179 grader. Blyfri loddetin 217 til 221 grader. Et check ved Elfa viser ikke nogen væsentlig prisforskel mellem dem.

Reply to
HKJ

"Kim Voss Schrader" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@tdcadsl.dk...

Er det ikke et spørgsmål om at bruge flux? Det er ihvertfald den fremgangsmåde jeg har lært, uden at vide noget om smeltepunktssænket tin.

1: Fiksér chippen ved at lodde et eller to ben fast. 2: Dryp flux på chip-benene 3: Sørg for at have tilstrækkelig med tin på loddespidsen, og før spidsen henover de "flux-våde" ben. Benene burde nu være loddet lige så fint. Iøvrigt kan man få loddespidser med et lille hulrum i spidsen, hvor der kan være lidt smeltet tin, netop til ovenstående opgave.

Mvh Magnus

Reply to
Magnus Mikkelsen

UPS!

Mvh Magnus

Reply to
Magnus Mikkelsen

At lodde en kreds ud er vel forstadiet til at montere en ny?

Med de meget små lodde-øer skal man være meget forsigtig (=termostat styret varmluft), for ellers slipper de printpladen, og så har man et reelt problem...

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Efter lidt søge på google kan jeg se at det er noget ret specielt, når det tilsættes almindelige lodninger sænker det smeltepunktet af loddetin til noget under 150 grader.

Reply to
HKJ

Hej Kim

sekunder

Det er godt nok en noget speciel legering der her er tale om, smeltepunktet er opgivet til 58 grader, det er under Woods metal. Det bliver desværre nok ikke nemt at finde billigere, selv i USA koster en 16 fod industri pakke jo 79 $.

Man kan jo lodde et helt print op, og så fjerne alle komponenterne igen ved at holde printet under den varme hane :)

Mvh Max

Reply to
Max

Hej Kim

Jeg kan fint se ideen i det, men desværre er prisen lidt høj. Men den slags metaler er dyre, jeg har bl.a. set noget lignende brugt til at støbe optik fast med og til at fylde meget tyndvægede rør med når de skulle bukkes, men fælles for disse metaller var desværre den høje pris.

Kan du ikke give en oversættelse, det irretere mig at jeg ikke rigtig fatter hvad der står :)

Mvh Max

Reply to
Max

Vicinity og adjacent er nærmest synonymer, men kan nok skrives nogenlunde som:

'Vi er i nærheden af et område, der ligger tæt på en lokalitet.'

--
signing off.. Martin Sørensen
Reply to
Martin Sørensen

Hej Kim

det er

På den anden side skal man jo ikke købe det tin ret mange gange før en sådan station begynder at blive en rentabel investering.

Tak for info, det var altså noget vrøvl som jeg også opfattede det som :) eller bare en overdreven konstatering. Oversætteren gav følgende

Hr , vi er i nærheden af en område hosliggende hen til en placering

Hvilket jo heller ikke giver megen mening. :)

Mvh Max

Reply to
Max

Det var da et af de bedre tilbud =) Jeg plejer også at have held til at skære benene af helt inde ved kredsen med en skarp skalpel... (den er ikke skarp derefter!)

Mvh. Anders

Reply to
Anders F

allerede

først selv.

så er der dem af os der bare overgiver skidtet til en montrice :) så er sagen klaret på ingen tid :)

Mvh Rasmus Riber OZ1TUX

Reply to
Rasmus Riber

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.