Problemmer med lodning på fotoprint.

Det var netop SK10 jeg brugte. Selv efter 2-3 måneder, synes jeg stadig at printet klistrede.

Det er til gengæld rigtigt. Jeg tror det er smartere at benytte det frem for slet ikke at bruge noget til beskytte kobberbanerne.

signing off.. Martin Sørensen

Reply to
Martin Sørensen
Loading thread data ...

Hej Martin

Jeg forstår det ikke, bruger altid SK10, og det tørre altså helt op for mig.

Måske har du brugt et for tykt lag, som jeg har sagt tidligere, ja så er det nok bare at give printet et pift med sprayen og så tørre lakken rundt med et stykke køkkenrulle, det giver et meget tyndt lag, men det er nok. (og metoden er billig i lak :))

Mvh Max

Reply to
Max

"Martin Sørensen" skrev i en meddelelse news:ch7htp$b7r$ snipped-for-privacy@news.cybercity.dk...

Det er ganske rigtigt. Jeg har de sidste 20 år brugt SK10 til adskillige tusinder af print og det tørrer stort set aldrig helt. Det klistrer i laaang tid efter at det "burde" være tørt.

-- Tom

Reply to
Tom

Der er aldrig grater efter et skarpt bor.

/Hauge

Reply to
Hauge

problemet er at mange ikke bruger hårdmetalsbor. Et almindeligt HSS bord laver grater efter 10-20 huller i glasfiber.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Jæps, bruger volfram, kostede 25 kr./stk., men kan også bore tusindvis af huller, uden grat.

Hehe, jeg borer normalt så små huller, at jeg kun bruger bor, hvis du bruger et bord, tror jeg gerne på grater ;)

/Hauge

Reply to
Hauge

bruger

Ha, Ha, bare grin af mine stvaefelj :-)))))

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Nænæ, men har du lyst til at forære mig en kasse med "ægte" printbor? Jeg bruger dem fra byggemarkedet, dels pga. prisen og det få antal print jeg laver, men også da jeg godt vil tage det arbejde, som at køre een eller tre gange med svampen over de småprint jeg nu så sjældent laver.

Hilsen Lars

Reply to
Lars T. Thomsen

Kasse? Hvis eet bor til 25 kr. kan klare flere tusinde bor, hvorfor så spilde 3 kr. for et bor, der kan klare 20 huller?

Nåja, hver sin hobby ;o) Jeg vil hellere lave det ordenligt fra starten af, så jeg ikke skal lappe det med polering og afslibning.

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

Okay, jeg vidste ikke at man kunne købe dem stykvis og til dén pris... havde bild mig selv ind, at de var dyrere... så blev jeg da så klogere! Véd ikke mht. hultallet, mine 0.8 mm bor har da overlevet i en del år og de flosser ikke mere, end det er til at overleve... men nu bruger jeg dem heller ikke specielt ofte. ;-)

Hilsen Lars

Reply to
Lars T. Thomsen

"Lars T. Thomsen" skrev i en meddelelse news:41378088$0$214$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

havde

de

Well, jeg brugte også billige bor i starten, men den tåbelige ide har jeg droppet.

Wolframbor købt hos elsupply er det der kører nu, og trods minimum 5000 huller i glasfiberprint, så er mine huller stadigt knivskarpe,nul flosser, og hullerne er runde og præcise. Jeg går aldrigt tilbage til konventionelle bor, når vi snakker om printproduktion. Aldrigt!

Først var jeg skeptisk, og købte blot et 0,8mm, men indså dog hurtigt, at hele samlingen er balladen værd, så idag har jeg fra 0,4mm til 1,5 og jeg har ikke fortrudt det så meget som et sekund. Det borer bare, og kvaliteten er iorden hver gang.

det er imo ligeså nødvendigt med ordentlige bor, som med en ordentlig loddekolbe. Tror faktisk jeg har brugt mere på mine bor, end jeg har på loddekolben når alt kommer til alt....

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen

Ja, dét kan jeg så forstå!

konventionelle

Ok, dét vil jeg også prøve!

Jeg kan snakke med, mht. loddekolben! - Der er ingenting, som en god loddekolbe, livet er sgu for trist med de termostatløse 230V tavrendekolber, dette måtte jeg også sande da jeg endelig fik mig en Weller loddestation, bare alene at slippe for den stive ledning, det var sgu lykken! :-)

Uha, hvilke af disse to stykker værktøj bruger du mest? :-)

Hilsen Lars

Reply to
Lars T. Thomsen

Begge dele vel ;) Men man kan sagtens lodde godt med en dårlig loddekolbe, men man kan ikke bore ordenlige huller med et dårligt bor.

Mvh Hauge, der glæder sig til at de opfinder det firkantede bor, til at lave.... Firkantede huller med ;o)

Reply to
Hauge

I så fald, må jeg ha' været ufattelig heldig...

Hilsen Lars

Reply to
Lars T. Thomsen

Well, det må´være loddekolben der vinder her, men min 25W ANTEX loddekolbe med mindste mulige spids er ret universal imo.

Grin bare over valget af loddekolbe; den blev købt i starten af min fritidselektronikfusker karriere, og var som sådan omtrent hightech. Den klarer dog mine krav ret udmærket, omend jeg gerne så ledningen lidt blødere, og spidsen lidt anderledes udformet, men funktionen er der.

tror sgi jeg gav 59dkr for den, eller noget i den stil, og fandt en loddekolbeholder på et stumpemarked....

Det samme ghjorde sig gældene med bor; i starten var det HSS bor, titex plus, så kvaliteten fejlede ikke noget, men de blev døve som var de på akkord. 20-25huller i glasfiberprint, så var hullerne ikke pæne længere. Derfor måtte jeg bøje mig og overgå til wolfram, og bortset fra at de er meget skøre ifht HSS, så virker de bare 100%.

En lille 18volts hurtigsliber med fartregulering, en kuglelejeføring fra SKF(fundet på stumpemarked) og et lille stativ i profilrør, så har jeg mig en søjleboremaskine der har mindre end 1/100mm i slup, og kører så det er en fornøjelse.Siden har jeg ikke knækket et bor endnu.(7-9-13)

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen

Næeh, du sliber jo printet af efter boring, og løser lidt af det problem med gratteriet, det gør vi andre ikke, vi borer kun ;o)

/Hauge

Reply to
Hauge

Yep, og på et par stesolider kan man såmænd også route en forbindelse ud mellem to ben ;-)

Mvh. Anders

Reply to
Anders F

Hej Anders,

Min erfaring med de klodser er at de er for grove og kan "fedte" kobberet så det er svært at loddde. Jeg har, som Bo, brugt skurepulver på en "grøn svamp" i årevis - det virker hver gang og efterlader en silkemat overflade der giver god vedhæftning ved lodning/fortinning.

--
Venlig hilsen,
Søren
              * If it puzzles you dear... Reverse engineer *
LM317-PSU-Designer v1,0b
Reply to
Søren

Hej Hauge,

De er da lavet ;)

--
Venlig hilsen,
Søren
              * If it puzzles you dear... Reverse engineer *
LM317-PSU-Designer v1,0b
Reply to
Søren

Ja, wolframbor er jo ret lette at knække, specielt hvis ikke man kører de der

+6000 omdr/min, og især hivs ens borepatron kaster en smule. Det er stålbor heldigvis ligeglade med ;)

Mvh Kimjand

Reply to
Kim Johan Andersson

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.