Printfremstilling på køkkenbordet

Ulrik Smed skrev i en nyhedsmeddelelse:

Jeg kender ikke forskel på UVB og UVC stråler, men den glasplade jeg har, spærre ikke for de UV stråler, jeg bruger til printbelysning. Den plade jeg bruger i dag er 6,25mm tyk og belysningstiden er ca. 20% kortere end gennem den 3mm alm. glas, jeg brugte før, med de samme UV lamper.

Jeg gemmer mine UV lamper i en kasse og dækker det hele til når jeg belyser, så strålerne ikke kommer ud.

Du skriver om "kviksølvslamper fra en højfjeldssol" Ligner de kulbuelamper ??? Jeg har lige fået en ansigtssol med UV og IR. Den UV lampe der sidder i midten, kunne godt være en kviksølvslampe og den har jeg tænkt mig, at sætte i min lyskasse. IR rørerne ryger i den varmeblæser (som mangler varmetråde) jeg vil bruge i min båd.

-- Med venlig hilsen

Ejvind Andersen Fjern"xx"

Reply to
EA 2730
Loading thread data ...

glasplade jeg

printbelysning.

ca. 20%

samme UV

UVB og UVC er forskellige bølgelængder, UVB er ca. 280-320 nm, og UVC er ca. 200-280 nm. Almindeligt glas spærre næsten totalt for begge dele. Men UVA (320-380 nm) passere, dog med nogen dæmpning. Jeg ved ikke hvilke bølgelængder fotoprint er mest følsomt for, men det er formodenlig UVA, for plasticfilm til fotoprint spærre også for UVB/C.

jeg

Den ligner denne her meget:

formatting link
Skærmen udenom har jeg selv lavet, det er 'glasrøret' i midten jeg tænker på.

kviksølvslampe og

vil

Hvis den er gammel, lyder det meget som en af de klassiske 'cancergriller'! ;-) Jeps, det er sikkert en kviksølvslampe, ligner den den på min billede? Husk at varmetrådene sidder i serie med lampen, som ballast. Lampen skal have ballast ligesom et lysstofrør. Og der kommer _meget_ UV ud af den, du kan sikkert reducere din eksponeringstid til en ganske lille brøkdel af hvad du bruger nu! Den er også god til at slette eprom'er. :-)

--
Ulrik Smed,
Denmark, Aarhus
Reply to
Ulrik Smed

Det er UVC du bruker til sletting av EPROM.

Når det gjeld glasset, så skal du bare huske å få "termopankvalitet". Den kvaliteten har minst brytningsfeil. Vanlig sodaglass er greit nok, det demper litt, men blyglas, som det skulle ha vore, er ubehagelig dyrt.

HM

Reply to
Harald Mossige

og

Jeps, og det er der også rigeligt af i en gammel højfjeldssol:

formatting link

Her har jeg filtreret UVC'en fra med et stykke særligt plexiglas som netop har den filtervirkning:

formatting link

Desværre bliver det nedbrudt efter nogle uger, enten af varmen eller UV lyset, så jeg savner et holdbart alternativ.

--
Ulrik Smed,
Denmark, Aarhus
Reply to
Ulrik Smed

Hej Ulrik,

Det er temmelig sikkert UV'en. Sydpå bruger de plastfolie over ståltrådsbuer som en slags drivhus til nogle afgrøder (frem til spiringen er i gang). Den folie holder kun en enkelt sæson inden solens UV har nedbrudt den og der er det jo ikke nær så koncentreret som lige foran din lampe.

--
Venlig hilsen,
Søren
              * If it puzzles you dear... Reverse engineer *
LM317-PSU-Designer v1,0b
Reply to
Søren

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.