pic med begrænset indtsuktionssæt

Til et emulatorprojekt vil jeg implementere en software udgave af en processor. Jeg har tidligere implementeret en fuld 386 realmode uden floating point. Det blev for omfattende med både protected mode og floating points, så færdig blev den ikke. Jeg overvejer nu at tage fat på en atmel

8515, men trods at det er en risc har den også et større instruktionssæt end hvad jeg gider lige i dette øjeblik.

Jeg overvejer derfor en pic-processor, som jeg dog aldrig har arbejdet med i den fysiske udgave. Så vidt jeg kan se har de et særdeles begrænset instruktionssæt, der vil være nemt at gå til, men jeg kan ikke rigtig finde udførlig information om maskinkoderne for de enkelte instruktioner. Jeg skal naturligvis kende den præcise kodeform for instruktionerne for at kunne emulere kørsel af kompileret kode på processoren.

Kan nogen her pege mig i retning af et meget detaljeret datablad for en lille eller mellemstor pic's instruktionssæt? Kan en god c compiler og linker til samme processor anbefales, så vil det også være en stor hjælp.

På forhånd tak for al info.

Reply to
Jakob Nielsen
Loading thread data ...

"Jakob Nielsen" skrev i en meddelelse news:c24sjk$1e16$ snipped-for-privacy@news.cybercity.dk...

floating

end

i

finde

skal

"Begrænset instruktionssæt" - og straks kommer jeg til at tænke på for længst hedengangne INMOS transputere. Se evt. datablad for INMOS T222 - det burde være realistisk at simulere sådan en fætter.

/Morten

Reply to
Morten L.

Ha, det var jo en grusomt genial processor, der kunne kommunikere med mange andre af samme slags. Sproget hed Occam, men desværre kom den for tidligt til at nogen egentlig forstod dens muligheder. Derfor døde den i en ung alder. AMD's Hypertransport er uden tvivl inspireret af Transputerens kommunikation muligheder.

btw: man kan finde manulaen for PIC'en på:

formatting link

Der findes allerede en simulator for den, og den kan man hente sammen med assembleren på samme hjemmeside

Bo //

-man skal være voksen for at kunne huske transputeren

Reply to
Bo Bjerre

Takker. Den måtte dog gerne være en processor som ikke sidst er set i forsteninger. Det sagde jeg godt nok ikke. Med lille instruktionssæt mente jeg i forhold til en 80386's fulde sæt, som er lidt af en stor opgave at implementere. Det lykkedes osm sagt for alt realmode minus fpu-instruktioner, men jeg er nu blevet anbefalet en pic18f6585, som bestemt også er mere overkommelig end 80386. Det er faktisk ret begrænset det instruktionssæt den kører med. At næsten samtlige instruktioner tillige er på standard 16 bit, gør det endnu nemmere at have med at gøre.

Jeg mangler stadig at finde en god og gratis c-compiler til den. Findes der ikke en standard compiler med linker, som kan generere maskinkode til alle pics? Jeg skal af gode grunde ikke bruge emulatorfunktionalitet i det eventuelle kodeværktøj.. bare c til maskinkode.

Slutteligt... findes der til pic et format i stil med coff eller omf, med debuginformation? Det ville være rart hvis man kunne steppe gennem højniveau-kildekoden, mens man kører i min emulator.

Reply to
Jakob Nielsen

Jo,

formatting link
formatting link
er nok den foretrukne Scott Dattalo er headmaster

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.