Magnet forstærker

Nu er det jo sådan at det er denne forvrængning der gør at nogen foretrækker lyden fra rørforstærkere. De er ligesom blevet vandt til det, og kan derfor ikke døje den kontante ærlige forvrængningsfrie lyd fra transistorforstærkere - også kendt som "transistor"-lyd.

Reply to
Thomas Thorsen [9000]
Loading thread data ...

"... Ikke alene Farverne og Mønstret var noget usædvanligt smukt, men de Klæder, som blev syeede af Tøiet, havde den forunderlige Egenskab at de blev usynlige for ethvert Menneske, som ikke duede i sit Embede, eller ogsaa var utilladelig dum."

Du lægger dig ret tæt op af HCA her...

Måske, men jeg tror ikke på at et kobberkabel med samme tværsnit som det magiske vil lyde anderledes.

100% pladder, de bruger udtrykket "skin effect", det er ikke noget der eksisterer så tæt på DC (alt under 200MHz).

Prøv en blindtest, det skulle ikke være så svært at samle en håndfuld folk og teste et par kabler.

Jeg holder på at du vil opdage at der ingen forskel er på højttalerkabler, så længe lederne er lavet af kobber og har tilstrækkeligt tværsnit.

Hvis du kan påvise de magiske kvaliteter ved et kabel er jeg sikker på at James Randi vil give dig en million dollars:

formatting link

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Tjah, hvis de kan lide det så er det da i orden, men hvis de vil have special effects mudret i lyden er det billigere med en DSP:)

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

og så er der en anden fordeling mellem lige og ulige harmoniske forvrængnings produkter i en rørforstærker end i en transistorforstærker, og når der nu _er_ forvrængning i en rørforstærker så bliver farvningen af lyden også anderledes. /carsten

Reply to
Carsten Holck

Magnetforstærkere ses sjældent i hifi-verdenen. Dog husker jeg at "High Fidelity" for nogle år tilbage bragte en artikel om en magnetforstærker bygget af en svensker (omkring 1999 - 2000). Efter at have Googlet lidt var der formentlig tale om en forstærker fra Lundahl, der også fremstiller transformatorer til audio-forstærkere. Her er et link til et review på 'Hifi Choice'.

-- TA

Reply to
TA

"TA" skrev

var

'Hifi

Fantastisk, og hvem andre end Lars Lundahl skulle også konstruere sådan en?

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

Jup ! Og forstærkeren er "defekt" fra det øjeblik at Du tilkobler en anden belastning, (højtaler), end den som blev brugt i designfasen, (typisk en modstand). Den typiske reaktive belastning indgår jo i modkoblingssløjfen*, såe....

  • Der findes selvfølgelig forstærkere uden global modkobling, eksempelvis visse SE-rørforstærkere.

Naturtro lyd ? Efter at lyden er "komprimeret" ned på en CD eller LP ? Get real ! Netop derfor giver det ingen mening med et anlæg med en klinisk "naturtro" lyd. Det handler om at anlæget incl. forstærker evner at formidle en illusion.

Nå ! Har Du nogensinde beskæftiget dig med mikrofoni i kabler ? Mekanisk stabilitet betyder alt når man har små strømme som eksempelvis fra MC-pick-up'er, eller for den sags skyld signaler fra fotodioder i backscatter detektorer, (elektronmikroskopi), hvor effekten af et middelmådigt kabel er endog meget synligt. :-|

For meget og for lidt fordærver, men en typisk fejl langt de fleste fra den "ideeele verden" begår, er at de glemmer, at audioprodukter typisk befinder sig i et "audioforurenet" lokale, og _ikke_ i et lyddødt udviklingslaboratorie.

mvh Orla

Reply to
Orla Pedersen

Hvordan mener du at lyden bliver komprimeret på en cd?

Nej, hvis du kan høre et anlæg er det ikke særligt godt eller også har du trykket effekt knappen på din surround forstærker:)

Der er ingen mikrofoni i kabler ved line niveau/audio frekvenser, et lang større problem er common mode, så det er grinagtigt at audiofile snakker om lydkvalitet og støj når de ikke bruger balancerede signaler...

Ja, men nu er der jo ingen der bruger den slags lo-fi fjolleri længere:)

... jaja, jeg ved godt der er nogen der kan lide vinyl, så selv følgelig kan jeg godt være med til at det er vigtigt at have et rigtigt kort og godt kabel fra pickup'en til RIAA forstærkeren.

Hvordan kan det være at man nogen sinde har lavet pladespillere hvor RIAA forstærkeren ikke var indbygget? Det virker ret åndsvagt at transportere så følsomt et signal uden for apparatet.

Ja, men det er jo ikke audio vel?

En del af problemerne med audiofil lyd kommer af at man har hørt at litze tråde er rigtigt rare når man skal sende et signal 7km, men man har bare ikke overvejet at der ikke skal proppes 7km kabel ind mellem cd spilleren og forstærkeren.

Ok, så vi ER enige om at alle der skifter fødder på en CD spille for at få bedre lyd er klovn-agtige, right?

Well, måske er problemet at audiofile ikke forstår elektronik eller vigtigheden af at påvise virkninger ved dobbelt-blind-tests og de defor opfinder en masse magisk teori til at forklare de placebo effekter de bliver offer for.

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Flemming Frandsen skriver:

Ja (eller rettere sagt beskåret)

De er der også

B&O eksempelvis lavede flere svjh.

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Det er vel kun hvis man har skruet så højt på da man lavede pladen at man kom til at overstyre et eller andet sted?

Der er forhåbentlig ingen der påstår at en forstærker på magisk vis kan finde på de manglende informationer, så al ændring af signalet må siges at være skadeligt for resultatet.

... med mindre man laver ændringer for at kompencere for de lokale forhold, som rum og højttalere.

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Flemming Frandsen skriver:

Nej, du sampler kun med 44,1kHz og 16 bit. Det er vel komprimering ???

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Som stadig tilhænger af vinyl har det da altid også undret mig. Mange problemer, diskutioner, skænderier kunne være undgået, hvis, som du forreslår, hvis RIAA forstærkeren var indbygget i grammofonen. For det første kunne den tilpasses en anbefalet pick-up, så der var mulighed for det mest lineære signal til lineær indgang på forforstærker, dernæst og mindst ikke lige så vigtigt ville man have et til linienivaeu tilpasset (desværre ikke normeret til konsumbrug).

I øvrigt har alle grammofoner til professionelt brug indbygget RIAA forstærker (f.eks. EMT). Mange andre typer fortrinsvis brugt i USA havde løs RIAA forsærker lige uden for grammofonen, så man kunne køre videre med balanceret og normeret liniesignal (600 impedans) (+6 dBu).

Åh, når man kan sno "hele verden" ind i balanceret og uskærmet telefonledning med en CMR på noget retning af 90 dB, såhh eehh.

Men i øvrigt er da også hele Gyngemosen og Tornerosenørns Allé snoet ind i balancerede, skærmmede kabler (600 Ohm impedans) og i gamle dage med en central med stroger vælger for omskifting af lys mellen de forskellige studier.

Har du nogensinde pøvet at stå på et stråltrådsnet i mørke i et lyddødt rum?

I øvrigt måler man også højttalere under ikke-lyddøde betingelse men i et rum med et kontrolleret og normeret efterklang - noget, der skulle simulere flest almindelige lytteforhold en en gennemsnitsstue.

Det kan jeg godt erklære mig enig i - med udsigt til en regn af spøgsmål om Har du prøvet dit? - Har du prøvet dat? og Har du prøvet dittedat?

Det er jo ikke mig, der nødvendigvis skal bekræfte andre i deres opattelser, som jeg ikke måtte være enig i. Jeg giver blot en anbefaling - et godt råd med udgang i teknikske fakts samt erfaringer indhentet både fra erhvervsmæssig beskæftigelse og fagmæssig interesse. Så kan man tage det til efterretning eller lade være.

-- Med venlig hilsen Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge

Reply to
Karsten H. Jensen

Beogram 1000 - for at kunne bruges universelt til radio med - og meduden RIAA-inbdgang. Det var i slutningen af 1950'erne.

-- Med venlig hilsen Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge

Reply to
Karsten H. Jensen

Man kan ikke hente noget ud, der ikke er der.

-- Med venlig hilsen Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge

Reply to
Karsten H. Jensen

Netop, men man kan kompensere til en vis for rummet og højttalerne, så det kan lade sig gøre at ændre på signalet så man får et bedre resultat, men det kræver at man ved hvad man laver:)

--
  Flemming Frandsen aka. Dion of Swamp http://dion.swamp.dk
Reply to
Flemming Frandsen

Jo, da, men så er det der også, det man vil have kompenseret for akustisk tilpasning af resten af anlægget. En tilpasning heraf alene for tilpasningens skyld af et i forvejen håbløst medie er vel ikke hensigtsmæssig.

-- Med venlig hilsen Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge

Reply to
Karsten H. Jensen

Get

Måske lidt forkert sagt; I processen i lydstudiet er nok mere rigtigt, og det er meget :-| Lyden skal jo tilpasses de begrænsninger mediet har.

formidle

Surround hvafornoed ?? Du kan altid "høre" et anlæg, har Du nogensinde været i en koncertsal ?

Det kan jeg garantere dig for at der er, prøv lige at måle selv. Placer et (dårligt)kabel i et støjfyldt miljø, send signal igennem og mål. Få en a-ha oplevelse. :-)

fra

Med et større frekvensomfang, og dynamik end en CD !

Jo de findes skam på stortset alle radiostationer

Samme signalniveau som MC-pickup, og samme frekvensområde, såe...

Næeh, egentlig ikke, hvis man kan hindre vibrationer i at belaste fejlkorigeringskredsløbet, så fint for mig. Det er selvfølgelig dårligt design når min Philips CD ikke kan tåle højt lydniveau, eller vibrationer fra varmepumpen, der hænger på samme væg. Men blive kaldt en klovn fordi at jeg lægger lidt skumgummi under fødderne på spillen ?? :-/ Og løser et problem....

befinder

Bare jeg slipper for dobbelt blindtests når der skal vurderes køreegenskaber på motorcykler ;-)

Og så "skøjtede" Du elegant uden om problemet omkring forstærket/modkobling/belastning ;-)

Nå-pyt, jeg vil hellere ud at høre noget "rigtigt" musik :o)

mvh Orla

Reply to
Orla Pedersen

Karsten H. Jensen skrev i meddelelsen ...

Ja heldigvis da, men kun ganske få efterprøver kabler og forstærkere i det miljø de skal bruges, det er en fejl, mekanisk stabilitet er stærkt undervurderet. :-|

Orla med hang til levende musik

Reply to
Orla Pedersen

Nej da. Endten køber man dem færdige til formålet eller også laver man dem selv til formålet. Så er de præcis så mekanisk stabile (mærkeligt udtryk i denne forbindelse) som opgaven kræver - om så det drejer sig om kabler, der skal kunne holde til at blive kørt over af en truck. Det er da godt nok noget, man ikke ligefrem bruger hjemme på stuegulvet, men en Nilfisk kunne vel gøre det.:-)

I øvrigt optræder mikrofoni mest på mikrofonkabler eller kabler til en guitar, da de er ubalancerede og oftest mest består af plastik.

-- Med venlig hilsen Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge

Reply to
Karsten H. Jensen

Til Thomas

Jeg giver Flemmig helt ret

Hold da kæft en gang ævl du skriver. Du har da hvist været i Hifi klubben og lyttet til et par tåber

Claus Radiomekaniker & Elektroniktekniker Arbejdet med prof lyd sidte 15 år

Reply to
Claus

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.