IBM Monitor

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary

Translate This Thread From Danish to

Threaded View
Hei

Jeg har en IBM monitor som ble "mørk" her om dagen.
Den er av typen IBM-74 (6547-2BN).
Har dessverre ingen skjema, men fant at Q501 var kortsluttet mellom B-E.
Men det var også alt jeg fant?
Skiftet transistoren  Q501 (2SC5339), men det halp nix.
Monitoren blinker langsomt på "Power-Led" når den slås på.
Kan høre at degauss og relèr blir aktivisert og kort høyspentknitring i
billedrør,
ved påslaget. Ingen glødning av billedrør, men det skyldes vel at
lilnjetrinnet står?
Kan det være LM2405T?
Noen som kan hjelpe meg litt videre? please!!!

mvh
Rolf





Re: IBM Monitor
Hej!

Quoted text here. Click to load it

Det er linietransistoren? Har du i så fald checket FET'er i forsyningen til
denne? Der sidder af og til en IRFI9630 eller 2SJ306 til at levere B+ spænding
til kollektoren af BUen... Du kan evt. lodde kollektoren fra BUen og checke om
der kommer ml. 100 og 200V (ca.) når du forsøger at tænde.

--
Mvh, Kim Voss Schrader

"Fooling around is like screwing around - without dinner ;-)"

Re: IBM Monitor
Hei Kim

Takker for tipset!
Skal sjekke FET(r) i morgen.
Nå er det litt fotbold på gang.(+ øl)

mvh
Rolf

Quoted text here. Click to load it
til
spænding
Quoted text here. Click to load it
checke om



Re: IBM Monitor
Hei Kim

Med Q501 loddet fra, er der +320v på kollektor,
men kun +44v når Q501 er på plass???

mvh
Rolf

Quoted text here. Click to load it
til
spænding
Quoted text here. Click to load it
checke om



Re: IBM Monitor
Hej!

Quoted text here. Click to load it

Hm, så har jeg ikke lige flere skud fra hoften :(

--
Mvh, Kim Voss Schrader

"Fooling around is like screwing around - without dinner ;-)"

Site Timeline