Erstatnings transistor for IRFI614G

Nogen der har en tabel hvor man kan se dette?

/J

Reply to
SNiP
Loading thread data ...

Jepper. en IRF614 kan erstattes af IRF720 :-) I'et i navnet er sikkert bare fordi den er isoleret. Har du ikke nogle IRF'ere liggende? De er _meget_ almindelige i monitorer...

--
Mvh, Kim Voss Schrader (aktiv skribent i dk.fritid.kaffeklub.bil)

"Sir, we are in the vicinity of an area adjacent to a location!"
Reply to
Kim Voss Schrader

bare

Jeg tror nu mere at IR har noget med fabrikantens navn at gøre (International Rectifier). Forøvrigt ville jeg nok ikke erstatte en IRF614 med en IRF720.

Reply to
HKJ

Jeg har ikke rigtigt noget liggende. Mit største problem var egentlig at jeg ikke havde spice modeller til ret mange andre transistorer i den kategori, ikke nogen som jeg kunne se til salg på rs-components anyway.

Men jeg har fundet en god erstatning nu, den virker glimrende ifølge min simulator, ZVN4306A, den findes også hos RS

I øvrigt mit tidligere problem med IRFP350, den prøvede jeg at skifte ud med en BUZ323, men det gik ikke da der blev afsat mere effekt i den end godt var, når belastningen på den class A forstærker jeg bruger den i kom under 5 ohm. Så jeg har fikset en løsning med at bruge to paralelle BUZ31 i stedet, jeg opdagede at der ingen grund var til at bruge de store 300 serier, da jeg slet ikke kommer op i de spændinger. Nu har jeg det hele til at spille,

44.5W i otte ohm, ud af 2 BUZ31, 2TIP142 og en ZVN4306A som driver, slet ikke så ringe endda :)

Jeg så lige på Passdiy.com at Nelson har opdaget at man i øvrigt kan erstatte current source delen med el pærer! :) Det tror jeg så ikke vil være så rart, dels på grund af den lave WAF, men også mere fordi man bliver da vanvittig af at have fire 300W pærer til at så og hamre afsted på toppen af forstærker chassis'et :)

/J

Reply to
SNiP

IRF(I) FET'er produceres så vidt jeg ved af maaange producenter, ikke kun IR.

Hvorfor ikke? Det er da gyldigt iflg. Jaeger Elektroniks katalog... Dem plejer jeg at have gode erfaringer med.

--
Mvh, Kim Voss Schrader (aktiv skribent i dk.fritid.kaffeklub.bil)

"Sir, we are in the vicinity of an area adjacent to a location!"
Reply to
Kim Voss Schrader

IR.

Der er andre der laver nogle IR fet's, men International Rectifier bruger IR som forbogstaver på alle deres fet's.

plejer

Fordi jeg har leget med de to i et design, og der var IRF720 udemærket på en kold vinterdag. Men det var et switch design og det ser ud til at SNiP arbejder med et linært design, det giver selvfølgelig nogle andre forhold.

Reply to
HKJ

Ja ok, men hvad har det med diskussionen at gøre? Jeg nævnte bare at det sidste I (IRF_I_) nok var pga. isoleret hus. Om det er korrekt ved jeg ikke 100%, men noget kunne tyde på det.

--
Mvh, Kim Voss Schrader (aktiv skribent i dk.fritid.kaffeklub.bil)

"Sir, we are in the vicinity of an area adjacent to a location!"
Reply to
Kim Voss Schrader

Hej Kim

men

Det ser sådan ud, når man sammenligner datablade på IRFI614 og IRF614, ja så er der kun afvigelser i de data der relatere sig til deres termiske egenskaber.

Mvh Max

Reply to
Max

Storartet - så er jeg ikke helt i skoven :o)

Til SNiP: Jeg har kigget min IRF-samling igennem, men kun fundet een eneste IRF614, hvilket sikkert ikke er nok til din applikation (du laver vel en stereoforstærker? ;-)).

--
Mvh, Kim Voss Schrader (aktiv skribent i dk.fritid.kaffeklub.bil)

"Sir, we are in the vicinity of an area adjacent to a location!"
Reply to
Kim Voss Schrader

kun

bruger IR

sidste

men

Det forstod jeg så ikke, jeg havde ikke forstået at det var sidste I du snakkede om.

Reply to
HKJ

Ah, ok. Så taler vi vist en anelse forbi hinanden :)

--
Mvh, Kim Voss Schrader (aktiv skribent i dk.fritid.kaffeklub.bil)

"Sir, we are in the vicinity of an area adjacent to a location!"
Reply to
Kim Voss Schrader

Hej Kim. Ja det er skam en stereo forstærker, men den virker også fint nu med Zetex NMOS'en

Så ellers tak.

Der går nok også en rum tid inden jeg bygger den rent fysisk, de koster jo en bondegård alle de komponenter, strømforsyningen alene løber hurtigt op i et par tusind, for slet ikke at snakke om køleplader.

Angående køleplader, hvordan tolker man C/W tallene? Det har jeg aldrig forstået, hvis nu jeg fx vil afsætte 200W som varme i en køleplade, hvad for en værdi skal den så have?

/J

Reply to
SNiP

for

Det er hvor mange grader temperaturen af kølepladen stiger per watt der afsættes, hvis kølepladen monteres efter forskrifterne.

For at beregne skal du bruge værdierne for transistoren, opspændingen og kølepladen og så skal du sikre at transistoren ikke kommer over maksimal temperatur.

Jeg har lavet et program der kan hjælpe med det:

formatting link

Find siden "Heatsink"

Reply to
HKJ

Hej HKJ

Jeg har siddet og rodet lidt med dit program, men jeg kan ikke rigtigt forstå hvordan det fortæller mig hvor stor en køleprofil, og hvilken slags jeg skal bruge?

/J

Reply to
SNiP

Så hvis en køleplade har værdien 4.8K/W (det antager jeg er kelvin per watt.)

Og jeg fyrer 60W af en transistor som er monteret på denne køleplade, så bliver den (60X4.8)=288 Kelvin varm?

Det er så ifølge

formatting link
nttemp=degC

14.85 C, det er jo ikke meget, så hvis den ambiente temperatur omkring transistoren er fx 35C så bliver transistoren (14.85+35)=49.85C varm??

Dette forudsætter jo så at der er optimal termisk modstand fra transistoren til transistor huset, hvilket næppe er tilfældet.

Men sådan, rent teoretisk, er det så korrekt? /J

Reply to
SNiP

Lad mig prøve at give en hurtig forklaring:

For hver transistor du montere på køleprofilen skal du udfylde en af siderne (#1, #2 osv.)

I "Power" skriver du hvor meget effekt du afsætter i transistoren

Rth j-c finder du i databladet for transistoren

Interface to heatsink (opspændingen) vælger du f.eks. "Direct mounting, dry", dvs. skruet direkter på kølepladen. Opspændingen har MEGET stor betydning, hvis du bruger en isoleringsskive er du nød til at kende typen eller data på den.

Package er TO-220 for de fleste transistorer.

Air temperature skal være varmeste omgivelses temperatur, dvs. 30-40 grader

Heatsink Rth h-a skal være K/W (C/W) for kølepladen

Nu beregner programmet hvor varm kølepladen bliver og hvor varm transistorerne (Temp junction) bliver, du skal så checke med databladet for transistoren at "Temp junction" ikke er højere end tilladt.

Håber det hjalp lidt.

Reply to
HKJ

Korrekt

formatting link

NEJ NEJ NEJ, når det er en temperaturforskel, så er 1:1

Hvilket så bliver 288+35, dvs. et lille bål

transistoren

Det er så her mit program prøver at hjælpe.

Nogelunde.

Reply to
HKJ

Måske er det bare mig der ikke forstår noget, jeg har prøvet at sætte den op med en transistor som har Rth j-c 1.31 K/W En køleplade på 0.5C/W (den heftigste jeg kan se hos RS) og ambient temp.

35C Direct mounting, grease er tilspændningen. Og efekt er 90W

Så forklarer dit program mit at kølepladen bliver 80C og junction bliver

233C altså rimelig meget i forhold til at den ifølge databladet ikke tåler over 150C (går ud fra det er junction temp), men selv med en køleplade op 0C/W er junction temp 188C, hvordan kan den her transistor så NOGENSINDE komme i nærheden af de 95W den er opgivet til at kunne klare?

/J

Reply to
SNiP

op

Opspændingen bliver så estimeret til 0.4 K/W, dvs. ialt har du 1.31+0.4+0.5 -> 2.2 K/W Hvilket giver omkring 200 graders temperaturstigning.

Jeg vil tro at et oliebad vil hjælpe på det. TO3 hus er en stor fordel ved store effekter, det har væsentlig bedre kontakt til kølepladen.

Som jeg skrev i et andet indlæg: Opspændingen har MEGET stor betydning Vær også opmærksom på at data for mellemlægsskiver tit er omgivet per kvadrat inch, og en TO220 er noget mindre end det og har dermed væsentlig højere K/W for mellemlægsskiven.

Reply to
HKJ

Jeg tror måden at gøre det på er ved at distribuere lasten ud over et større antal transistorer, fx fem i stedet for to. Min simulator er desværre en trial version som ikke understøtter så mange noder ad gangen, så jeg kan ikke se præcis hvor meget effekt der ville blive afsat i hver, men hvis jeg går ud fra at det er nogenlunde liniær funktion, og at der ved to parallelle transistorer afsættes ca. 60W i hver, må det nødvendigvis betyde 30W stykket hvis man går op til fire? osv...

Så fx hvis jeg går over til at bruge 6 stk BUZ31 og 6 stk TIP142 monteret på to stks 0.5C/W køleribber 3 par på hver, men jeg synes nu godt nok det hele begynder at se lidt Mickey Mouse agtigt ud, det kan godt ske jeg skal overveje push-pull og to forsyninger i stedet for.

/J

Reply to
SNiP

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.