diode med stor spredning og flere farver

Jeg skal bruge nogle dioder som kan ses fra størst mulig vinkel. De skal anbrindes på en overflade og skal kunne ses fra hele halvkuglen væk fra underlaget. De dioder jeg har set på har generelt meget retningsbestemt lys, så jeg vil høre om der findes en decideret typebetegnelse for dioder der udstråler ligeligt over en halvkugle.

Disse dioder må gerne været meget lysstærke, men igen ser det ud til at de kraftigste dioder samtidigt er dem med det mest fokuserede lys.

En sidste ting som ville være overordentlig rar er hvis man kan få disse dioder i en udgave der kan udsende mere end en farve lys. Jeg mindes at jeg en gang har set diodehuse med tre ben som internt havde to dioder med forskellig farve.

Jeg har kigget hos større producenter som franell og elfa samt en række mindre bikse, men synes ikke rigtig jeg kan finde det jeg søger.

Pointen med dioderne er at de skal kunne ses tydeligt fra mange vinkler samtidigt. De skal fungere som markører for motion capture.

Reply to
Jakob Nielsen
Loading thread data ...

Tag en alm. klar LED og støb den ind i klar polyester, der kan købes ved ordenlige hobby-bikse, det er det man bruger til at støbe fx. insekter ind i. Det gør at LED'en lyser i alle retninger, da linsen reelt gror sammen med den klare polyester. Jeg har prøvet, og det virker godt.

Mvh Hauge

--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:

På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
Reply to
Hauge

Luxeon har leds med stor spredningsvinkel

formatting link
?dok=7273.htm

Reply to
HKJ

vil

jeg

formatting link
har et stort udvalg i alt muligt! Luxeons lysdioder har meget stor spredning, og meget stor lysstyrke (og meget høj pris/stk ;)) - Men de findes kun i 1-farvede...

Butikken har dog RGB lysdioder med "stor spredning" - dog langt fra 180°...

Brian

Reply to
Brian Lund

formatting link
Ser ud til, med mine ringe tyskkundskaber, at være det rigtige. 130 grader og nogenlunde kraftigt lys i tre farver. Spørgsmålet er så om de vitterlig er kraftige. 1400mCd-5000mCd, hvad er det normale lys for de små 20mA røde dioder?

Reply to
Jakob Nielsen

Hvor meget spredning giver det? Du siger "i alle retninger", men hvis det er en af de forholdsvis forkuserede dioder, så er spredningseffekten vel til at overskue? Har du et bud på lysstyrken 90 grader fra "lysretningen" relativt til lysstyrken 0 grader fra?

Reply to
Jakob Nielsen

formatting link
?dok=7273.htm

Takker. Jeg syntes ellers jeg kiggede så grundigt hos elfa :-/

Reply to
Jakob Nielsen

"Jakob Nielsen" skrev i en meddelelse news:4386ed88$0$78287$ snipped-for-privacy@dreader1.cybercity.dk...

det

Tænker du på de kraftige lysdioder, eller de almindelige billige bare røde, ligesom dem der er i TV, radio osv? De billige er typisk nogle hundre mcd over 20-30°... Highbright kan være alt muligt, men somregel omkring 4-8000 mcd over 5-20°

Brian

Reply to
Brian Lund

Da linseeffekten ryger totalt, så vil jeg mene omkring 160-170 grader totalt.

Det er meget svært at sige, og har desværre ikke en jeg kan prøve med, men jeg mindes at man skal meget langt ud i siderne, før lyset virker svagt. Men kan ikke give noget tal på det. Du kan lave en lille forsøg, der ikke er helt sigende. Slib spidsen/linsen af en LED, og poler den helt glas-blank, så får du ca. samme effekt.

Mvh Hauge

--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:

På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
Reply to
Hauge

Det vil jeg prøve. Takker for tippet.

Reply to
Jakob Nielsen

Troede de almindelige små røde var dem på 20mA. Kan man ikke trække mere strøm gennem de kraftige? Nå, men du svarede, og det ser ud til at de fra den tyske site faktisk er meget kraftige.

Et sidste spørgsmål omkring rgb-dioder. Jeg antager at der er tre diode-gab (hvad kaldes de egentlig?) i een diode og at de tre farver dermed kan lyse uafhængigt af hinanden. Hvad med positionen? Vil man kunne se at det røde lys kommer fra en lidt forskudt position i forhold til det grønne og det blå? Meningen med at bruge rgbdioder er netop at undgå den forskydning man vil opleve hvis man pakker tre almindelige dioder tæt.

Reply to
Jakob Nielsen

Nej både de almindelige og highbrights ligger typisk på 20 mA! - Highbrigths er så bare meget mere effektive, og det er også derfor de koster mere ;)

Jeg har faktisk selv købt et par stykker, men har ikke lige fået prøvet dem af endnu, og har ikke mulighed for det før søndag eller mandag aften... Men de burde lyse temmeligt meget, hvad skal du bruge dem til?

Jeg tror nok, hvis man ser på dioden tæt på, at man kan se de tre forskellige farver kommer fra ikke helt det samme sted! Men da du har 3 lysdioder i én 5mm f.eks, er det meget tættere end du kunne få ud af 3*5 ;) - Ud fra in-action billeder jeg har set, men på lyset de sender ud vil det være en blandingsfarve selvfølgeligt!

Brian

Reply to
Brian Lund

Hvis du ikke har brug for en lysstråle som sådan, kan du også bare slibe toppen så den bliver mat, så spreder lyset sig også meget til alle sider! Lige et par runder med noget fint sandpapir! - Det har jeg gjort med nogen meget LEDs med meget smal spredning, til belysning i et PC-kabinet, til en ven ;)

Brian

Reply to
Brian Lund

Jeg anbringer 6 webcams (evt flere hvis computeren kan trække den efterfølgende billedbehandling) omkring en person, så han ses fra 6 vinkler med maksimal spredning. På tå, ankel, knæ, hofte etc anbringer jeg så dioder som lyser, og som skal lyse ret kraftigt. Det kraftige lys er nødvendigt fordi jeg vil have dem tændt i en brøkdel af en frame, så de ikke udtværes. Faktisk er meningen med de trefarvede dioder at de tænder på skift undervejs i en frame. Ideen er at med 30 fps tager en frame 33ms. Hvis kameraet er sat til at eksponere i hele dette tidsrum (det er det normalt ikke hvis der er tilstrækkelig belysning), så kan jeg lade mine diodemarkører tænde i omkring

5ms hver, men forskudt, så tiden mellem at de tænder er 11ms. Det giver mig tre billeder af min markør i hver frame. Ses de som farvebillede, så ser man tre forskelligt farvede prikker, men ser man bare på hver farvekanal for sig, så har man reelt målt diodens position 3 gange i en frame som der er 30 af pr. sekund og man har reelt 90fps.

Det viste sig desværre at det webcam, fra philips, jeg købte ikke holder sit løfte om at optage i 90 fps. Det snyder og optager i 30 men mixer to to naboframes for at lave to kunstige.

Lang historie. Måske interessant.. måske ikke, men nu ved I da hvad jeg har gang i og hvad nogle af problemerne er.

Jeg vil sige at hvis det er de størelsesforhold, der er gældende, så er det ok. Oplsøningen i mine andre målinger er ikke så ekstrem at det er et problem. Jeg syntes bare at billederne af dioderne viste nogle meget store flade huse.

Reply to
Jakob Nielsen

"Brian Lund" skrev i en meddelelse news:26bd2$43875598$3e3d8579$ snipped-for-privacy@news.arrownet.dk...

Det trick duer ikke helt. jeg har bygget nogle modelbåde hvor jeg brugte dioder til belysningen. her malede jeg spidsen af dioden hvid med pactra maling. (hobby maling). derefter støbte jeg dioden ind i elastosil e43 silicone. siliconen havde jeg hældt i en injektions sprøjte og hevet i stemplet så jeg udsatte siliconen for vacum så der ikke kom bobler i den. resultatet var super. lyset kom i måske 300 grade pga. den malede spids.

Jacob

Reply to
Jacob

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.