Digitalforstærker switching frequency støj

Hej, Jeg har nogle Ice Power moduler fra B&O. Jeg har med et oscilloskop være ved at måle spændingen på udgangen for hver af disse moduler for at tjekke, om forstærkningen er som forventet ved de frsk. frekvenser fra 20Hz og opad (en kombineret test af mine aktive filtre og ice power effektrinnene). Her opdagede jeg, at der for alle modulerne konstant er en pæn sinuskurve på peak-peak omkring 2,5-3V ved ca. 460kHz. Er det meningen/normalt eller er der noget galt i min konstruktion på en eller anden måde?

460kHz er netop switching frekvensen, så der er ingen tvivl om, at det er den, man kan se. Jeg er lidt i tvivl om, hvor stor modstanden er for mine diskanter ved 460kHz. Hvis jeg antager, at det bare er DC-modstanden, som er ca. 5ohm, bliver der konstant afsat ca. (3V / 1.41) / 5ohm = 0,4W i hver diskant også selvom jeg ikke spiller musik. Det er dog ikke noget større problem...

Mvh. Kim

Reply to
Kim Therkelsen
Loading thread data ...

Kim Therkelsen skriver:

Du har en spole i din diskant, den vil opføre sig som en spole og dermed være højimpedant overfor så højre frekvenser.

Klaus

--
  Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
  Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

...og de 2-3V ved PWM frekvensen lyder ikke urimeligt. /A

Reply to
Anders F

Hint... - Hvor lange er dine højttalerkabler, har du prøvet og sætte en 5 Ohm's modstand på istedet, og så måle på højttalerenden af disse ( Hint... - Et højttalerkabel = en spole der er rullet ud = modstand for meget høje frekvenser )

Nope... - og ved ~500kHz, er det ikke et problem. Du kan selvfølgelig opleve bredspektret støj ( pga pwm'en ) i dele af AM-Båndet, samt problemer på FM hvis dine antennekabler og stik er noget skod.

På LC ZapPulse modulerne er der ca. 7-8 Vpp i rest af oscillatorfrekvensen. Man kan sagtens filtrere meget mere aggressivt, men det vil gå lidt ud over de harmoniske overtoner. For at en forstærker kan gengive faseret i det øsnkede frekvensområde, skal afskæringsfrekvenserne være en dekade højere hhv. lavere IE 20-20kHz kræver MINIMUM 2-200kHz i effektbåndbredde for at spille faseret. ( Almen skolelærdom i forskellige afarter af radio-mekaniker-uddannelsen...

Lars / Viborg - Tech Support for LC Audio ie snipped-for-privacy@lcaudio.dk

Reply to
Lars Nielsen

Tak for svaret.

Mvh. Kim

Reply to
Kim Therkelsen

Tak. Det er godt at få det bekræftet, så jeg ikke skal bekymre mig om det :-)

Mvh. Kim

Reply to
Kim Therkelsen

Det har du åbenbart. Lad os nu bare vide hvad resultatet er. Jeg har også prøvet. I øvrigt er standard højttalerkabels selvinduktion ikke specielt overvældende.

Ah. Det er ikke relateret til modtagerens selektivitet, indgangstrinnets overstyringsgrænse, intermodulation i blander osv. ?

Kabel og stik er vigtigst?

Jeg må have sovet i timen i de tidlige 80`ere :-)

Men lad os høre mere.

Reply to
Ole Geisler

Prøv det, prøv det... Hvis du kan lukke antennesignalvejen til en højere skærmdæmpning end bilka's plastik-kabler - mon ikke man anbefaler bedre end 90dB ved 2.4gHz. Dette kan eksempelvis opnåes med dobbelt eller triple - skærmet kabel, F-Stik og F-Coax adapterer. Selektivitet, overstyringsgrænse og IM er ikke ligegyldigt, men stadig er det essentielt at ha' et ordentligt HF-Tæt kabel. Hvis ikke tingene slippes ind i kassen, giver de ikke problemer.

- Ikke nødvendigvis. Ole, al ære og respekt for det, men du er en ret god og dygtig tekniker - baseret på en del af dine svar i gruppen. Men lyd går du ikke så meget op i???

Jeg tor vi ku' snakke bredt, vidt og længe om forskellige ting i forbindelse med lyd samt gengivelse af samme. Desværre et område hvor jeg i forvejen har set dine holdninger, så det gider jeg ærlig talt ikke. Og stadig er det en smal sag at påvise for eksempel forskel på kabel med måleinstrumenter du bør ha' på dit arbejdsbord. i vores normale budget-hverdag er det blot et spørgsmål om at overdrive i testopstillingen.

Lars / Viborg

Reply to
Lars Nielsen

Eh, ja. Er gjort. Og?

Hvad har skærmdæmpningen ved 2,4GHz at gøre med 460KHz switchingstøj?

Hvis man behøver superkabler for at få sin FM-radio til at spille i nærheden af en switching forstærker er udstyret defekt. Reparer eller kasser.

Jeg går ikke op i overtro.

Hehe :-)

Selvfølgelig er der forskel på kabler. Det er bare ikke hørbart.

Reply to
Ole Geisler

Det er vel rigtig nok at fasen påvirkes meget længere ned end ved øvre grænsefrekvens. En dekade under skal der såmænd nok også være en smule fasedrej tilbage. Men om det er hørbart er et andet spørgsmål. Flervejshøjttalere er jo i forvejen et kaos af fasedrej i delefrekvenserne. Det er ikke noget problem så længe de enkelte enheder spiller i indbyrdes fase, og det kan sagtens opnåes (tilnærmet). Diskantenheder falder også alligevel tit ret stejlt efter 20K, med deraf følgende fasedrej der overstiger forstærkerens mange gange.

Jeg kender en der har en LC Predator PWM-amp.Den indstrålede i hans digitale NAD preamp og kassettespille og pladespiller, med brum til følge. CD og radio kørte OK. Når vi skiftede til hans Hiraga forsvandt problemerne. Men OK, højttalerkablerne lå mildest talt uheldigt...

--
Ulrik Smed
Aarhus, Denmark
Reply to
Ulrik Smed

Ja, det er/kan det være - men ikke nødvendigvis. Men påstanden er fremlagt som den eneste sandhed, uden nogen form for definitioner. Hvad er f.eks. definitionen på "faseret" gengivelse. Og der findes andre filtre end bare analoge :-)

Ja, netop.

JAh :-)

Selvfølgelig kan det da lade sig gøre at en PWM forstærker kan genere andet udstyr - men min påstand er stadig at så er der noget elendigt konstrueret skrammel imellem. Å så er jeg RET kold overfor om der står "LC", "Hiraga" eller "Hong-Kong Fui" på.

Reply to
Ole Geisler

Har Du prøvet at sætte probespidsen på stel, og se om de stadig er der ?

-det kunne jo være et rent måleteknisk problem...

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Det er ret typisk med 500mV-3Vpp af switchingfrekvensen på outputtet.

Men ellers har du ret.

Reply to
Ole Geisler

OK, jeg har den senere tid i mit arbejde fundet en del "fejl", der kommer på grund af måleinstrumenters tilslutning/jording til forskellige kredsløb.

Jeg kender ikke B&O forstærkeren, men har selv haft problemer med at måle på switching systemer :-)

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hvem har ikke det :-)

Prøv at måle om dit støjgulv ligger Jeg kender ikke B&O forstærkeren, men har selv haft problemer med at

Ja, man skal slå hjernen til en gang i mellem.

Reply to
Ole Geisler

-som analog udvikler kender jeg efterhånden de fleste fælder m.h.t. støj og måleteknik. Men mindst en gang om måneden får jeg et nyt "kick", der lærer mig at Ohms lov gælder i 3 dimensioner og ikke bare ved DC :-)

-skarpt sagt, men jeg forsøger knstant at undlade at slå den fra...

Efter en uges vinterferie skal man vel starte forfra med at brgå de mest almindelige fejl :-)

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Ja, og selv de strømme der går i frakoblede switche, samt stelstrømme der passerer gennem Y-kondensatorerne i strømforsyngen til spectrumanalysatoren har betydning.

heh :-)

Jah, det hedder at lægge hjernen til stel.

Reply to
Ole Geisler

Om der er een, to eller tre skærme har INGEN betydning, hvis det er udført rigtigt. Og hvad dæmpningen af skærmen er ved 2.400.000.000 Hz har heller ikke nogen betydning i det hørbare område.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.