C til embedded hvor lærer man det ?

Hej NG

Hvis jeg skal lære noget "kvalitetprogramering" i C til ehvervs brug. Hvor kommer man så på kursus ?

Jeg anvender noget visuelt programeringsværktøj idag, men med begrænsede mulighed, for at komme ind til opsætning af registre, timere osv.

Det visuelle værktøj kan kun anvendes til ST72... og jeg vil gerne kunne lave software til andre produkter end ST´s.

Jeg har kig på Nohau´s kurser om C programmering... men 2 dage for

10.000,-kr. pr. kursus og dem er der 3-4 stk af. !!!! øh -så skal det også være kvalitet.

Det er muligt at det er den eneste vej, men er der nogen der har erfaring med disse kurser fra Nohau, eller findes der alternativer ?

Mvh.

Esben

Reply to
EUK
Loading thread data ...

Jeg tvivler lidt på at kurserne er prisen værd, men jeg er ikke sikker på at der findes gode alternativer.

Den bedste måde at lære embedded programmering på er efter min mening at prøve sig frem. Hvis man er godt inde i C sproget generelt og har en god forståelse for hardware er det ikke svært, men det tager tid.

Er der noget bestemt du gerne vil lære, står du for at skulle bruge det til et bestemt project eller er det blot interesse?

--
Absolutely not the best homepage on the net:
http://home20.inet.tele.dk/midgaard
 Click to see the full signature
Reply to
Bertel Brander

Hej Bertel

Jeg kan gi´dig et eksempel på hvorfor jeg ønsker at kunne anvende C prog.

Jeg har på mit arbejde siddet i 2 dage for at få et PWM udgangssignal til at arbejde på ca.300Hz iforb. med et D/A koverteringssignal. Jeg kan max. opnå en frevens på 10-15Hz...... Jeg ved der er noget der skal ændres i timeropsætningen ( captur, interrupt compar. osv ), men mit nuværende udviklingsmiljø har begrænsninger i dette felt, og jeg er låst ! Det jeg udvikler i ( ST-Realizer ) er hamrende smart - hurtigt til små enkle opgaver, men når det gælde timing og hastighed er der mangler.

Jeg er godt klar over at jeg vil løbe ind i problemer med C .... men mulighederne for at komme ind til kernen i prossecoren er der vel !

Jeg har forsøgt mig med tutorials i C - og downloads af C udviklings værktøj for uP, med det mål at få en LED til at blinke..... , men det munder altid ud med frustation over manglende overblik i håndtering af værktøjet ( headerfiler - komandoer til den enkelte processor osv. ) så derfor tror jeg, at jeg mangler et " kursus / inspiration " til at komme igang. Og hvordan kommer jeg videre !

Esben

"Bertel Brander" skrev i en meddelelse news:4303a6fc$0$2344$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

Reply to
EUK

En ST7, er det ikke det andre kalder en 8051? Der må findes tonsvis af kode til den på nettet.

Jeg synes at du skal:

1: Smide dit udviklingsmiljø i havet.

2: Finde en almindelig editor til at skrive koden i, og lave nogle simple makefiler.

3: Læse hardware manualen, igen og igen.

På den anden side: Et kursus til 10kkr svarer til ca. en ugeløn, og den tid kan du måske godt spare ved at komme på et kursus.

Men hensyn til PMW: Hvis din PMW skal have 256 step og køre med 300Hz kræver det en klok freq. på 76800Hz det burde være muligt, også selv om klokken fra krystallet skal deles et par gange.

--
Absolutely not the best homepage on the net:
http://home20.inet.tele.dk/midgaard
 Click to see the full signature
Reply to
Bertel Brander

"EUK" skrev i en meddelelse news:lULMe.5$ snipped-for-privacy@news.getnet.dk...

Har du overvejet assembler? Jeg startede med assembler programmering af PIC-kredse, og har derefter bevæget mig videre til en blanding af assembler og C på Motorola 68k og TMS320C26, og senest ren C (bortset fra vektortabellen) på en TMS320C6713. På Motorola'en brugte jeg Newlib og GNU gcc som crosscompiler og fik derfor en masse erfaring i at lave makefiler og koble koden korrekt sammen. Det har hjulpet mig utroligt meget, og det har været helt og aldeles smertefrit at bevæge sig videre til ren C, med den grundlæggende viden i baghånden. Måske du kan bruge kapitel 4 i vores

4.semester-projektrapport til noget:
formatting link

Du kan også finde mine resterende projekter her:

formatting link
P6 er det semester hvor vi brugte TMS320C26, og 8. semester (som ikke er på siden) brugte vi TMS320C6713. Hvis du er interesseret kan jeg evt. sende dig den rapport også, men den handler mest om akustik.

Reply to
Thomas Thorsen [9000]

Nu ved jeg godt at jeg får slag ;-) MEN:

Kernighan & Richies bog "The C Programming Language" er efter min mening et udemærket sted at starte.

Assembler er godt/nødvendigt til specialiserede/krævende algoritmer - men til generelt programstruktur mener jeg det er absolut spild af tid! Jeg bruger kun (inline) assembler når det er absolut nødvendigt ;-)

Mvh. Anders

Reply to
Anders F

I så fald er jeg ret sikker på at der findes en portering af GCC. Alternativt kan du kigge på sourceforge for at se hvad der findes af værktøjer. Købe-udviklingsværktøjer er ret pebrede til embedded. Hvis du vil købe, har jeg engang arbejdet med Keil c-compiler til 8051, det er et godt miljø.

Hardwareforståelsen er nøglen til succes!

Hvis man kode C i forvejen er det efter min mening spild af tid og penge, med mindre kurset omhandler den processor man vil arbejde med.

--
Erlo
-----
 Click to see the full signature
Reply to
Erlo Haugen

Nopes, ST5, ST6, og ST7 osv. er processore fra ST, de har deres eget udviklingsværktøjer hvoraf nogen minder lidt om at arbejde i Labview, og begrunder fordelen med at det er så nemt at kan man tegne, og trække en streg kan man spare bunkehvis i udviklingspenge :( ak, det er så den fælde Esben er gået i nu :(

Hørt...

ST har et C/Asm udviklingsmiljø, og en bunkevis af gode eksempler...

Yeps, og de findes nemt inde på st's hjemmeside ;) lidt forvirende at finde frem, men de har nu også et godt forum derinde til dem som udvikler på skidtet.

Hvis man er på bar bund med C delen osv. allerede, så er kurset ikke det værd, man bør i stedet invistere i nogen grundbøger om C på den pågældene MPU man vil bruge, det er en god hurtig start, og man komme hurtigt ind i rutinen, til billige penge.

--
VH
Lars Molnit
 Click to see the full signature
Reply to
Moller

Hvorfor ?

Man bør kunne Asm, men at kunne det, og så arbejde med det er to ting, grunden til man bør kunne det lidt er at man derved for indsigt i sin MPU, og derved nemmere ved at debugge hvad man laver.

Men at lave hele projektet i Asm, er snart henne hvor det rent tidsmæssigt er spild af tid ;) især når vi nu om dage både har USB, LAN, osv. på vores små MPU'er. Og så er det jo godt at C, kan indtage Asm, i de få rutiner hvor Asm er det mest optimale pga. en helt speciel timing.

--
VH
Lars Molnit
 Click to see the full signature
Reply to
Moller

Men bruger en ST7 ikke samme instruktions sæt som 8051 & er det ikke den samme core?

--
Absolutely not the best homepage on the net:
http://home20.inet.tele.dk/midgaard
 Click to see the full signature
Reply to
Bertel Brander

jeg er fuldstændig enig. Man bør have en grundlæggende forståelse for den maskine compileren genererer kode til. Assembler er jo ikke bare assembler på samme måde som C, men nærmere en definition af hvad processoren kan og ikke kan. Som eksempel kan man jo prøve at se den genererede kode på en PIC, hvis man forsøger at multiplicere eller dividere - det er meget anderledes end på f.eks. en DSP som TMS320C6713 som har disse indbygget som maskinkodeinstruktioner.

Reply to
Thomas Thorsen [9000]

Nope niks og nej ST7 er en viderudvikling af ST6 og er ST helt egne. ST6 brugte ikke meget strøm meeeen den lavede nu heller ikke meget.

Jeg startede i tidens morgen med realizeren til ST6 var vis den første der brugte den i verden for der var flere fejl i den end i windows. Fandt hurtigt ud af at det kunne ikke køre hurtigere end få hertz. Akiftede processor og værktøj en nu havnet via 8051 og nitron hos Atmels AVR. Der kan du få multimeget hjælp til. Se evt.

formatting link
der er sponsoreret af Atmel men ikke ejet af Atmel.

Hent en begrænset AVR C compiler hos. http://www.hpinfotech.ro/html/download.htm Den største udgave koster i øvrigt 1500 + moms så det kan da klares uden at sælge svigermor.

Et stort udviklings værktøj STK500 fås for en 500 las.

Benny

PS. Atmel AVR er udviklet i Norge så lidt kan de dog finde ud af der oppe.

Reply to
Benny Højvælde

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.