C-compiler til PICs

Der kan downloades en fra Microchips - og HI-TECH har også en free-udgave, som er begrænset.

Jeg fandt også en her

formatting link

Hvilken C-compiler skal jeg vælge til mine hobby-projekter ?

Mvh KSor

Reply to
KS
Loading thread data ...

KS skrev:

formatting link

//

Jeg bruger selv HITECH's C-compiler, der kommer sammen med Microchips MPLAB. Den fungerer udmærket sammen med MPLAP til PIC-10/-12 og -16. Den eneste begrænsning er den manglende kodeoptimering. En anden fordel er muligheden for at blande assembler- og C-kode. Samtidig har compileren en rigtig god håndtering af pointers. Endelig er det en ANSI-compiler, hvilket bestemt ikke gør den dårligere.

Mvh Bjarne L. //

Reply to
Bjarne Larsson

avrgcc.

... mao: smid PIC ud og brug AVR i stedet, for så kan du få en rigtig C compiler uden at skulle betale for den:)

--
  Flemming Frandsen - http://dren.dk - YAPH
Reply to
Flemming Frandsen

Og smid din PIC programeringeenhed ud ved samme lejlighed og få en AVG programeringeenhed, det er jo gratis ?

/Hans

Reply to
Hans Kjaergaard

Well, først skal man stanse ulykken:)

Hvis man ikke har en C compiler er der en chance for at man ikke har fået købt en programmer og så kan man stadig nå at skifte hest.

... desuden er en AVR ICSP ikke voldsomt dyr, hvis man kigger sig for kan man få en til USB til en hund, se f.eks. USBtinyISP.

--
  Flemming Frandsen - http://dren.dk - YAPH
Reply to
Flemming Frandsen

Jeg er enig i, at AVR er en dejlig platform at udvikle på, omend Atmel's udviklingsværktøj har sine særheder. WinAVR (GNU C/++ compiler) virker tilgengæld ganske overbevisende.

Men inden I får forvildet OP til at springe over på AVR fordi han tror, at han kan få en billig udviklingsløsning skulle vi nok lige klappe hesten.

AVR ISP bruges til at programmere AVR controllere, de kan ikke bruges til emulering/embedded debugging, som i mine øjne er et must når man udvikler til microkontrollere. Det øger simpelthen produktiviteten så meget, at selv de 2-3000 kr de koster er alle pengene værd uanset budget.

Til AVR findes AVR Dragon, som virker til de fleste små AVR kredse. Fås for ca 500 kr. Den er dog lidt sart (ingen beskyttelse på i/o).

Derudover findes AVR JTAG-1, som virker til AVR128 og en håndfuld andre kredse. Der findes billige kloner, som fås til ca 500 kr.

AVR JTAG MKii koster ca 2000-3000 kr, og understøtter en lang række AVR's. Den kan jeg varmt anbefale.

Endelig er der AVR ONE!, som har lidt flere features end AVR JTAG Mkii, er nyere og derfor formentlig vil blive supporteret længere. Den er dog også ca dobbelt så dyr som JTAG MKii.

//michael

--
Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/mail/
Reply to
Michael Thomsen

Det er nu mere det med at kunne bruge GCC jeg synes der mangler ved PIC, det er en ok compiler og den virker lige som den plejer.

Det er jeg ikke enig i, man kan komme meget langt ved at tænke sig om, printe på seriel og skrive rigtig kode.

Specielt når det man roder med er en lille simpel 8 bit AVR, hvor det er til at overskue hvad der sker, kan det nemt gå an.

Jo større ting man laver jo mere begynder det at give mening at have en debugger, jeg kunne f.eks. ikke drømme om at skrive en TCP stak uden.

Sådan en har jeg netop bestilt, netop for at kunne debugge AVR32:)

--
  Flemming Frandsen - http://dren.dk - YAPH
Reply to
Flemming Frandsen

Der findes da andre mulighedder for programmere/debuger

formatting link
formatting link
formatting link

jeg har selv denne, og den virker fint.

formatting link

Hvis der gøres lidt søge arbejde, kan disse programmere findes rimelig billig.

Brian Lassen

Reply to
sanmann

Flemming - hvad er det i emnet du ikke liiiiige forstår ?

Start venligst jeres egen tråd vedr. det AVe pis.

Mvh

Reply to
KS

Prøv at kigge på Mikroelektronika's compiler. Jeg er meget glad for den

- startede med Basic-udgaven og er nu gået over til en C-compiler, da jeg er begyndt at sætte mig int i C-sproget.

Tag et kig på dem.

formatting link

Jeg kan dog _IKKE_ anbefale deres programmer, som både er langsom og proprietær. Det bedste og klogeste jeg nogen sinde har gjort, var at kaste det forpu.... bras ud af vinduet og bygge mig en Pickit 2 clone.

Se her:

formatting link

Den virker bare maks godt, og softwaren til den (lille bitte stand alone program) kan programmere alle pic kredsene, og har den fikse feature at den står og overvåger mappen hvor du compiler til, så lige så snart din compiler (fabrikat og type underordnet) har re-kompilet din .hex fil så smider den filen over i kredsen uden at du skal røre en finger - lige som hvis du sad med et IDE der selv snakkede sammen med programmer enheden.

God fornøjelse!

// Per.

Reply to
Per Jensen

Nu har jeg en PICStart PLUS - fuld opdateret - programmer og den kan vel KUN køre sammen med MPLAB eller hva' ?

Kan Mikroelektronika's compiler integreres i MPLAB - ved du det ?

Eller skal jeg helt droppe MPLAB og PICStarter PLUS og bygge den programmer du henviser til og anvende den i mikroelektronika's IDE ?

Mvh KSor

Reply to
KS

Hej.

Jeg har også en gammel Picstart plus der bare samler støv, jeg gad den ikke da MPLAB nok er det mest tunge stykke software at arbejde med (åbn nyt projekt, importer hex, åbn programmer, programmér) det er simpelthen for bøvlet.

Stumperne til den Pickit2 clone koster peanuts, og nu hvor du _har_ en programmer kan du jo meget nemt programmere en kreds og komme igang.

Jeg kan evt. måske lokkes til at ætse et print samt programmere en PIC18F2550 og sende til dig for et beskedent beløb.

Jeg havde ikke de mosfetter der skal sidde i, så jeg har sat BC557 og BC547 i istedet med en base-modstand tilføjet, og den store power mosfet havde jeg ikke lige, så der kom en MTP30P06V i istedet (jeg har klippet heatsink af så den kan være nede i en flad lille kasse.

Et par billeder af min her:

formatting link
)

MPLAB og Mikroelektronika taler umiddelbart ikke lige sammen. Det er dog muligt at debugge hvis man ejer en ICD2 (jeg har lige solgt min, fordi at den er møghamrende bøvlet) og den nye version af C-compileren laver en debugfil, så du kan hoppe over i MPLAB og debugge on-the-fly på den kode mikroelektronika har compilet.

Fidusen med "min" programmer er, du bygger den, henter programmet til den her:

formatting link
og så sætter du programmet til at overvåge den mappe som din mikroe-compiler kompilerer til, så går resten helt automatisk.

En anden smart feature er knappen på programmeren, du kan, hvis du har måske 10 enheder du skal programmere, bare slutte dem til og nøjes med at trykke på knappen for at programmere dem (du behøver ikke at bruge mus eller tastatur på computeren)

// Per.

Reply to
Per Jensen

Hvordan kan man komme med på en lokker ? Jeg kunne godt være intereseret i en sådan, eller måske 2.

/Hans

Reply to
Hans Kjaergaard

Uha nu bliver det jo snart stor-produktion :-O

Skal jeg være ærlig, så ville jeg anbefale at man købte den her

formatting link

Jeg har handlet hos Sureelectronics et hav af gange, de er rigtig gode, og den clone dér får gode ord med på vejen. Det er jo en 100% clon af Microchips.

Der er trods alt meget arbejde i at lave sådan nogle print i hånden og ikke mindst at bore dem.

Jeg har blot bygget min egen fordi at jeg syntes at det var mægtigt sjovt :-)

Hvis man stadig er tændt på at bygge én selv, kan jeg levere kreds + print for 200,-

Kredsen alene i PDIP koster Ca. 50 kr...

// Per.

Reply to
Per Jensen

-------------------------------------------------------------------------------- Hej alle.. Jeg har også købt en clone fra sureelectronics og det har jeg sku fortrudt mange gange siden enda så meget jeg har købt en original Fra microchip. Hvis man gerne vil bygge en clone selv kan man få et fint lille print for 5$

  • 10$ i porto her
    formatting link
    men kan man handle ved bla farnell eller rs koster en original altså ikke mere end ca 400.- m.v.h OZ1LQB / Claus
Reply to
Claus

Hej Claus.

Vil du være venlig at uddybe hvad du har at udsætte på din clone ? Jeg har som sagt ikke selv erfaring med sureelectronic's udgave men har ikke læst skidt om den.

// Per.

Reply to
Per Jensen

-------------------------------------------------------------------------------- Hej Per.. Ja da det vil jeg gerne men skal samtidig skynde mig at sige at jeg ved ikke om det gælder alle men de få jeg har set havde alle de samme problemer.. I den originale fra microchip er der 2 EEprommer til den funktion som gør at man kan programmere uden en pc disse er ikke i den jeg har fra sureelectronics den kan/vil hellere ikke regulere spænding op og ned den står fast til de 5 volt uanset hvad hvad jeg stiller den til i branderprogrammet og jeg kan heller ikke kalibrere den og sidst men ikke mindst er vcc en lille smule for lav som gør at visse pic'er i 33 og 18 serien ikke kan programeres desværrer er den købt hos en franskmand som importerede dem til europa og solgte dem på ebay og selvfølig må jeg nærmest sige lukkede han biksen kort efter så den vej var det umuligt af få den byttet.. jeg er sikker på at havde jeg købt den direkte havde jeg fået den lavet men jeg gider ikke det bøvl med toldvæsnet når man skal have noget til rep uden for europa det gør man sku kun en gang.. jeg fand en ny original på den engelske ebay til 34£ som er ca 300 danske kroner og den er jeg meget glad for den gør sit arbejde perfekt hver eneste gang.. m.v.h OZ1LQB / Claus p.s Har lige set at ham i england stadig sælger til 34£ + 4£ i porto

Reply to
Claus

Intet, det lyder som om du er ved at starte på PIC udvikling og så er det nemmere for dig at droppe PIC til fordel for en MCU med ordentlige værktøjer nu, frem for senere.

Jeg startede selv med PIC og fik da også lavet et projekt med den, men jeg stoppede igen da der ikke findes en C compiler til den jeg kan bruge.

Der er mange ting ved PIC vs. AVR der er en smagssag, men manglen på en ordentlig open source C compiler er svær at komme uden om.

--
  Flemming Frandsen - http://dren.dk - YAPH
Reply to
Flemming Frandsen

Jeg har brugt PIC'er i 6-7år og har forladt dem på grund af to ting: værktøjerne og ydelsen

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.