Beregning af "delay loop" på 8088

8155 og ikke 8255 har også en timer :-). Så måske han skrev forkert.
Reply to
Klavs Rommedahl
Loading thread data ...

Klavs Rommedahl skrev i artiklen ...

og

Det har du selvfølgelig helt ret i .. Den havde jeg glemt i skyndingen.

/Lars

Reply to
Lars Peter Larsen

Hej Lasse

Det er jo netop det du misforstår ... i og med MHz fortæller ingenting om en processor ud over at være et "Blære" ord ... skal man se på hastigheden og færdighederne mellem processorere skal man kigge på MIPS og det er PRÆCIS her det jeg skriver er vigtigt ...

Hvad er det fede i at have en PIC der kører 48MHz men kun udfører 48/4 instruktioner på det krystal !?!? dvs. 12 MIPS hvor en AVR på et 16MHz krystal kører 16 MIPS ...

Get the point ...

Derfor betyder det ALT det jeg skriver :o)

/Madsen

Reply to
Lasse Madsen

en

Jeg syntes eller det betyder en del, men man skal selvfølgelig ikke sammanligne på tværs af processorer, men indenfor samme familie.

MIPS fortæller heller ikke alt, der er stor forskel på hvor meget forskellige processorer klarer på en instruktion. Nogle eksempler er MULT og DIV instruktioner kontral software versioner, men også noget så simpelt som adresseringsmode kan have stor betydning.

Selvom jeg er glad for AVR, så vil jeg ikke give dig ret. Hvis jeg lige står og skal bruge et RF interface, så vil jeg helt klart foretrække en langsom pic med indbygget RF interface, fremfor en hurtig AVR uden RF interface (Hvis ellers pic'en kan klar resten af jobbet).

Spørgsmålet er ikke hvor hurtig processoren er, men om den kan klare jobbet og om du kan arbejde med den. Hvis du ikke kan arbejde med den optimale processor, må du vurdere:

Pris for dyrere hardware Pris for at lære processoren Pris for at hyre en konsulent.

og vælge den løsning der passer dig bedst.

PS: Pris vil selvfølgelig ikke altid være eneste parameter.

Reply to
HKJ

Hejsa...

Enig men hvis man skal ud og vælge processor på baggrund af hastighed ville jeg da altid vælge den med flest MIPS frem for den med flest MHz som f.eks. i PIC/AVR slagsmålene ...

Hvorfor ikke bare tage en Hurtig AVR med RF interface de har været på markedet længe ... jeg mener endda at microshit kom med deres RF pic efter AVR kom med deres ...(men er dog ikke helt sikker!)

Helt enig ! netop derfor syntes jeg også at AVR serien er smartere end PIC serien hvor der er omtrendt lige så mange varianter af deres processorere som der er vand i havet hvorfor ikke have et par processorere med alt indbygget til en fordelagtig pris frem for 1000000 forskellige man skal ligge inde med på lager der hver især kan lige en bitte ting mere end den forrige... ressurce spild syntes jeg ...

/Madsen

Reply to
Lasse Madsen

MULT

ville

Så må det være en AMD eller sådan noget, de har masser af mips. Du er nød til at være væsentlig mere nuanceret når du vælger processor.

Er det ikke en anden Atmel serie? (Da jeg ikke har haft brug for RF interface har jeg ikke set på dem)

hver

Det er derfor jeg bruger Mega8 og Mega16 til det meste, men det betyder ikke at jeg er blind for PIC serien (eller andre fabrikater), men til det jeg laver er AVR bedst egnet (Især fordi jeg kan lide at arbejde med den, jævnfør min pris-liste fra før).

Reply to
HKJ

Og hvis du lige fulgte med dine facts her... så vil du vide at ALLE pic18 chips, bruger en 10MHz crystal, for at lave 10MIPS.

Eller intet, som skrevet fra anden side, så har PIC fammilien bunkevis af valgmuligheder for funktioner som køre i Hardwaren, ala Rf, PWM, I2C, USB, 485, dsp, diverse motorstyrings funktioner, analoge indput, comperatore osv... altså rigtig meget, som derved gør at de kan klare opgaverne med mindre hardware, og mindre krav til selve koden, og derved kan de klare sig med både mindre kode, som med mindre regnekraft.

--
VH
Lars Molnit
 Click to see the full signature
Reply to
Moller

Sorry men en PIC vil aldrig kunne måle sig med en fuldendt DSP. Men måske omvendt :-). Dog er DSP'er en "lille" smule dyere :-9. Mvh Klavs.

Reply to
Klavs Rommedahl

I de app. hvor en dspPIC kommer ind, vil en fuldendt DSP være for dyr, og rent overkill. så det er slet ikke i samme markeds segment dspPIC er, som en fuldendt DSP.

eksemplerne er f.eks. motorstyringer, og diverse sensor interfaces, som med enkelte dele fra en DSP kan gøre at en mindre MPU kan klare opgaven, så længe den kan lave disse få simple DSP funktioner.

--
VH
Lars Molnit
 Click to see the full signature
Reply to
Moller

Du kan købe DSP'er ned til 75,- - 100,-. Klart hvis du så skal lave

1000 unit af et eller andet er det jo mange penge i forhold til en PIC, men samtidigt falder prisen på DSP'en også. Så jeg vil stadigt bruge en DSP til de op gaver hvor den er bedst, en PIC der hvor den passer og en "rigtig" processor der hvor den passer ind. Til et lille MP3 projekt købte jeg en enkelt DSP for 85,- og det er da ikke alverden.
Reply to
Klavs Rommedahl

Nø, men der ville en dsPIC ikke kunne klare opgaven heller :) men en dsPIC, til 10-30Kr... er velegnet i følere osv. da de tit ikke kræver den vilde signal behandling, men kan forbedres enormt med en lille smule dsp funktionalitet, frem for en ren MPU :) Men det er ikke til privatbrug, med 1-5 stks. test boards :)

--
VH
Lars Molnit
 Click to see the full signature
Reply to
Moller

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.