Batterier

Vi har en trådløs mus som virker godt når den har nye friske batterier dvs holder seg på < 1.54 v. Hittil så er det Duracell Pluss AA den spiser grådig og blir ustabil og vanskelig å bruke etter en tid. Da har spenningen falt til > 1,4 volt. Jeg vet det finnes batterier som gir konstant spenning helt til slutt. Dvs har en nesten rettvinklet spenningskurve, imotsetning til disse vi bruker nå som har en meget flat kurve. Vet noen om sånne batterier i AA størrelse som vi er ute etter?

Reply to
Ceroy
Loading thread data ...

Jeg har selv haft sådan en mus engang. Det blev for dyrt i batterier og problemer. Jeg har købt en Logitech, der kan slide batterierne ned til ca 1.1V, før problemet opstår.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hej Ceroy

Disse kan anvendes i trådløse tastaturer, mus, fjernbetjeninger, termometre, legetøj, elektriske ure... Fås i AA og AAA - og med adaptor til C og D:

formatting link

hilsen

Glenn

Reply to
Glenn Møller-Holst

Nej, de kan IKKE anvendes i det specifikke tilfælde. Ceroy skriver netop at under 1.4V er et problem. Hvis man læser databladet for Sanyo's genopladelige vil man se at de ligger omkring 1.2V:

formatting link

-det var derfor jeg foreslog at skifte musen, i stedet for at forsøge at finde specialbatterier, der kan holde sig OVER 1.4V i hele afladetiden.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Men hvis de 1,4 v målt er ubelastet er der en fin chance for at de kan bruges. Man kan ikke få en bare nogenlunde ide om et batteris tilstand hvis man måler ubelastet (dvs. tager batteriet ud af musen og måler med alm. multimeter). Den fejl er der _rigtig_ mange, der ikke har ret meget begreb om elektronik, der gør (en kammi ingen undtagelse, jeg måtte fortælle ham at hans gamle opladelige var døde - men de måler jo fint på voltmeteret..!). Ét eller andet sted har de læst at de fleste apparater fungerer fint ned til omkring 0.9-1 v - men det er altså under belastning.

At musen opfører sig irregulært kan så skyldes, at det øjeblik at musen trækker lidt rigeligt strøm, så falder spændingen hurtigt og de fleste funktioner i musen ophører med at virke. Batterier hviler sig lidt og så trækker den strøm igen osv. Min Microsoft mus gør det også når batterierne er tømte. Men når den begynder på det er de også _helt_ tomme. Kunne for sjov skyl måle den ubelastede spænding næste gang. Vil ikke undre mig hvis den var i nærheden af 1,4 v.

Mvh Morten

Reply to
Morten

Min næste mus bliver givetvis også med dockingstation, men den skal være meget billig for at den nuværende smides ud!

--
Armand.
Reply to
Armand

Armand skriver:

Mus med dockingstationer er dyre i drift.

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
   Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Klaus D. Mikkelsen skrev:

Strømmen skal vel komme et sted fra, men det løber vel ikke op i mere end for de 3,50kr jeg p.t. bruger til batterier ugentligt :-/

--
Armand.
Reply to
Armand

Armand skriver:

Jeps og al den tid der går mellem opladninger, skal docken have strøm. Standbyforbruget på sådan en karl er ikke uvæsentligt.

Vil du være så rar at fortælle os andre, hvilken mus du har?

Så kan vi undgå at købe sådan en batterisluger. Jeg skifter nok batteri

3-4 gange om året på mus og keyboard.

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
   Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

laus D. Mikkelsen skrev:

Plavix står der på'en. Der kunne nok ligesåvel have stået nonamebrand. Pisse billig indkøbt over nettet og som det sig hører og bør omkring dén slags, så også dyr i drift :-|

--
Armand.
Reply to
Armand

Armand skriver:

Okay

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
   Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Da er det nok rett å finne en ny mus.

Reply to
Ceroy

Jeg har faktisk målt på min optiske logitech mus. Når man maser rundt og klikker ligger forbruget på ca 35mA. Når den ligger stille falder forbruget til en middelværdi på under 1mA.

Jeg har lige prøvet at måle på en dura-celle, der havde en ubelastet spænding på 1.1V. Den faldt til ca 1V under belastning med 35mA. Derfor man man ofte flytte en del med en mus, inden den er "afladet". En ordentlig mus har batteriovervågning, og sender besked til PC'en, hvis den belastede spænding nærmer sig en kritisk værdi.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Jeg gætter på at det er en til det Nordsvenske marked, men indlagt håndvarme ;-)

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Mnjarh :-/ Måske er problemet netop at den ikke håndterer spændingsfald særligt godt. Jeg vil derfor ved førstkommende lejlighed prøve hvor brugbare de udskiftede batterier er i en penlight!

--
Armand.
Reply to
Armand

Ceroy skrev:

Jeg har en batterifri mus fra lidl eller aldi, mærket a4tech.dk

Den får energien overført induktivt fra mussemåtten.

Fungerer upåklageligt.

Leif

Reply to
Leif Neland

"Leif Neland" skrev i en meddelelse news:49d29b85$0$56771$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Altså - i det hele taget at anvende akku'er i en mkus synes at skrige til himmelene. Et almindeligt alkaline har ca. 10 gane så stor kapacitet og holder den lidt større spænding så meget desto længere.

Så kan man vælge de super4-dyre Duracell eller billigere typer.

Mange mus bruger endten 1 eller 2 celler - endten AAA eller AA. Jeg har prøver MS og IBM, og alle har ikke haft nødigt at få skiftet batteri i 1 år. I øjblikket prøver jeg museen AGK (fra ALDI), hvor der var leveret et enkelt DURACELL AA med. Nu får vi se, hvor længe, det holder.

Derimod er der én ting, der kan have indflydelse, og det er musens evne ti at se USB-donglen, hvis altså det er en snorløs mus.

--
Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten (7870)

Nej, det har de ikke. De typisk opladelige AA har en kapacitet på omkring

2,5 mAh, Low Self Discharge typerne omkring 2 Ah. Et alkaline har en kapacitet på ca. 3 Ah - vel at mærke hvis det aflades med et meget lille strømtræk.

Når alm. så holder meget længere end opladelige er det fordi de alm. NiMH har en stor selvafladning. Her er det så LSD, 2. generation mv. kommer ind i billedet, der kan ligge et helt år og alligevel stadig have 80 % af energien tilbage hvor de "gammeldagse" NiMH vil være helt døde.

Omvendt, til ting der trækker noget mere strøm føles det som om de opladelige har 10 gange større kapacitet end alkaline, da alkaline ikke holder særlig godt til bare moderate strømtræk. Det er det med at vælge det mest optimale batteri til en given applikation sammenholdt med hvor tit man er villig til at skifte det og TCO (Total Cost of Ownership).

Mvh Morten

Reply to
Morten

Og det er naturligvis en kapacitet på 2,5 Ah for de alm. NiMH. Typisk værdi som nye, de fås jo idag i kapaciteter fra 1,6 til 2,9, selvom jeg vil stille spørgsmålstegn ved hvor længe dem der er mærket med 2,9 vil kunne blive ved med at leve op til det selvom de aflades lige efter de er opladt.

Mvh Morten

Reply to
Morten

Jeg mangler endnu at se AA alkaline med en kapacitet på med over 25Ah kapacitet. Alkaline celler kan heller ikke levere ret stor strøm når de nærmer sig slutningen af livet. Man skal vælge batteri, der passer til anvendelsen. Og med de almindelige NiHM celler har man en egenafladning, der efter min opfattelse gør dem uegnede til mus og andet med lavt strømforbrug.

Musen har ingen grund til at se noget. Der er ikke kommunikation fra PC'en til musen. Hvad skulle øge forbruget ?

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.