Antenne-teori

Hej Jeg har en trådløs router i min lejlighed på 1. sal og har for nylig har indrettet et rum i kælderen til kontor hvor jeg så skal have mulighed for at komme på nettet trådløst. Jeg skal derfor have fat i et netværkskort med antenne. Hvilket kort under 1000 kroner har den mest følsomme modtager?

Jeg gider ikke lave noget på sendersiden og er udelukkende ude efter en supergod modtager til under 1000 kroner. Og jeg har heller ikke tænkt mig at føre kabel fra 1. sal til kælder :o)

Glæder mig til at høre nogle ekspert-svar da folkene i dk.edb.netværk.trådløst ikke rigtigt har givet mig nogle råd jeg kan bruge til noget....

Tak på forhånd...

Reply to
Lars Hansen
Loading thread data ...

Jeg har det lige modsat. Min router står i kælderen og computeren på 1.sal. Dog i hus, uden ret meget jernarmering imellem.(hvis noget overhevedet)

Udstyret jeg bruger er D-link 624+ router og DWL-G510 PCI kort. Jeg har ingen problemer overhovedet og signal styrken varierer fra "udmærket" til noget der lyder endnu bedre (kan ikke lige huske ordet).

Håber det kan bruges.

/Søren

Reply to
Søren H. Nielsen

lig har=20

ed for at=20

skort med=20

r?

en=20

mig at=20

g kan bruge=20

Hej Lars

Jeg m=E5 desv=E6rre skuffe dig.

Den hyppigste =E5rsag til d=E5rlig modtagelse er PCens indre milj=F8 som =

st=F8jer ind p=E5 kortet.

Jeg har set mange nyere PCere med d=E5rlig modtagelse. Hvis andre har=20 supplerende erfaring, vil jeg meget gerne h=F8re om det.

En del gange er PCere med indbygget kort og antenner de bedste, men ikke =

altid.

Alle som bare det mindste overvejer at k=F8be en b=E6rbar med henblik p=E5= =20 anvendelse til tr=E5dl=F8se net, b=F8r teste dens tr=E5dl=F8se form=E5en = inden k=F8b.

-

Ingen af de basisstationer/basestationer jeg har pr=F8vet, har ikke haft =

interne st=F8jproblemer. S=E5 det er ikke dem der er =E5rsagen.

-

Med godmodtagelse skal du =F8vrigt ikke regne med d=E6kning gennem mere e= nd=20 max. 2 sten eller betonmure. Med en d=E5rlig modtagelse kun 1 sten eller =

betonmur.

=C6ldre huse har h=F8nsenet i gulvet, hvilket har en vis sk=E6rmende virk= ning,=20 hvis du vil have d=E6kning p=E5 tv=E6rs af etagerne.

-

Det bedste jeg kan anbefale dig er at s=E6tte flere basisstationer af=20 samme fabrikat og firmware op med WDS, som flere producenter=20 underst=F8tter, men ikke n=F8dvendigvis er indbyrdes kompatible. Lige nu = ved=20 jeg ikke om WDS er kompatibelt med kryptering (WEP, WPA...):

formatting link

mvh/Glenn

Reply to
Glenn Møller-Holst

Glenn M=F8ller-Holst wrote: =2E..

=2E..

t=20

Hej Lars

Her er en rettelse til det tidligere indl=E6g - der skulle have st=E5et:

Ingen af de basisstationer/basestationer jeg har pr=F8vet, har haft=20 interne st=F8jproblemer. S=E5 det er ikke dem der er =E5rsagen.

mvh/Glenn

Reply to
Glenn Møller-Holst

Davsens. Hvilken router har du? DVS er det en som ellers rækker godt ud i æteren? Jeg har nemlig "hyggede" mig meget med at opstille en fælles trådløs system til vores vejlauge. èn som har adgang til internet og andre som han deler den med. Problemet var bare at der stod et Decratag imellem. Taget er lavet af metal og er fantastisk god til at skærme for signal. Jeg bruger selv Ovislink og SMC pga rækkevidden. antenna på de diverse computer er SMC-USB og Belkin PCMCIA-kort. Alle har "god signal". Dog er router antenna udenfor pga taget. MVH

"Lars Hansen" skrev i en meddelelse news:43600dc5$0$78282$ snipped-for-privacy@dreader1.cybercity.dk...

at

at

Reply to
clarke_dk

Hvorfor dog ikke? Det kræver selvfølgelig en boremaskine, lidt teknisk snilde og nogle kabelbakker eller lidt maling, men du vil blive glad for det i sidste ende. Hvis du trækker et kabel kan du undvære hardwaren til at køre wireless. Du undgår at bekymre dig om rækkevidden. Du undgår støj fra andre

2,45 GHz-sendere, f.eks. mikrobølgeovne. Du undgår at offentliggøre dit LANs eksistens. Du undgår at genere andre brugere af 2,45 GHz-segmentet.

Hvis du bare SKAL have dit signal frem, så køb eksterne Yagi-antenner til dit WLAN:

formatting link

/steen

Reply to
Steen

Meget lidt udstyr understøtter krypteret WDS over WPA - den typiske anbefaling går på at det skal være to identiske enheder.

Jeg har dog en Asus WL-500 deluxe der med gør det til en Linksys WRT54G. Linksys'en har std. firmware og "ren" opsætning. Asus'en skal dog have Oleg's firmware på før WDS+WPA fungerer, og det er på den WDS konfigureres. (Linksys'en ved principielt ikke at der er WDS klienter på den) Jeg vil tro at Asus'en med Oleg's firmware kan forbinde til en vilkårlig WPA router, men det må komme an på en prøve...

/Peter

Reply to
Peter D. Jørgensen

at

at

Etter hva du sier er det ikke en bærbar PC. Om det er en stasjonær, trenger du en tilkobling til din USB port. Jeg har en 3COM USB adapter som kan plugges i PCen. Det er ingen god løsning. Man må ha en USB kabel mellom. Da kan adapteret plasseres mer fritt, og det er mulig å lage en liten parabol av en slik liten sil som man bruker på kjøkkenet for å ta vannet av erter. Jeg vet ikke hva dette heter på Dansk. Det er en liten netting sil på ca 25 cm i diameter, som koster kr 50,- i butikken. Signalstyrken øker mange ganger med dette lille triks.

Med hilsen Arne Offenberg

Reply to
Arne Offenberg

Lars Hansen skriver:

Pas, men hvad med at bygge en antenne med noget gain ?

formatting link

Klaus

--
Mikkelsen junior: http://home6.inet.tele.dk/moppe/g.html
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Vi kalder det tragt, og den er lavet af plast, og derfor ikke brugbar i det frekvensområde...

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Nej. En si.

Kan være ;-)

--
Jeg kan virkelig ikke se, hvad det skulle betyde, at forbinde en 0,1 mm X 1
mm tin-fyldt kobberbane i ét apparat med en anden 0,1 mm X 1 mm tinfyldt
kobberbane i et andet apparat, via et sølvbelagt 4 mm2 polafhængigt
højteknologisk kulfiberinfiltreret kabel til et astronomisk beløb.

Tro flytter ikke bjerge. Tro flytter kroner.
Reply to
Ole Geisler -

Dansk.

i

Hei Ole.

Det er godt ikke alle tror jeg er en idiot.

I Norge kalles dette noe så dumt som et "dørslag". Det er selvfølgelig av metallnetting Jeg har 3 typer, av forskjellig trådtykkelse, og maskevidde. Den fineste har 1 mm maskevidde og 0,2 mm trådtykkelse. Den groveste har vel nesten 2 mm maskevidde, og 0,4 mm trådtykkelse. Alle har litt forskjellig form. Ingen er laget som en parabol, men de gir ca 10 dB gain alle sammen. Jeg prøvet det på min 3Com trådløse switch, men der var det selvfølgelig mislykket. Her er det 2 antenner, og reflektoren burde vært meget større. Dessverre kan ikke antennene byttes ut, da de er fastmontert. Skulle jeg kjøpt noe i dag ville jeg nok undersøkt litt mer. Jeg hadde problemer med å klare 1 Mbit/s gjennom 4 vegger. Med Sil trikset klarte jeg mer enn 12 hele tiden. For en Bærbar PC med PCMCIA kort kan dette trikset dessverre ikke brukes. Der vil PCen skjerme.

Med hilsen Arne Offenberg

Reply to
Arne Offenberg

Så behøver du ikke engang at gå til det store udland:

formatting link

--
Med venlig hilsen
Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge
Reply to
Karsten H. Jensen

Hej Arne.

Et dørslag på dans er en si fremstillet af en vidjering (lang, stor træspån) med et net af vel nok kunstfibre i dag, men i gamle dage tror jeg nok, det var kattetarme.

--
Med venlig hilsen
Karsten H. Jensen

Stadig med hang til det analoge
Reply to
Karsten H. Jensen

Aldrig, det er bare en gammeldags si. Et dørslag er typisk af metal, med meget færre men større huller, som f.eks.

--
Ejvind
Reply to
Ejvind Kruse

Klaus

Nederst på wlan siden er det en henvisning til: USB adaptors & DIY antennae "Poor Man's WiFi" ? Der finner man akkurat hva jeg har gjort. Eneste forskjell er at der bruker man et kinesisk redskap. Min sil kan kjøpes i alle norske kjøkkenutstyr/jernvareforretninger.

Med hilsen Arne Offenberg

Reply to
Arne Offenberg

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.